Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Praizvedena predstava "Play Kozarci"

Ilustracija Ilustracija arhiva

U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića praizvedena je predstava "Play Kozarci" redatelja Himze Nuhanovića, nastala po motivima iz dijela vinkovačkih književnika Josipa i Ivana Kozarca.

Predstava "Play Kozarci" sačinjena je od najboljih tekstova djela Josipa Kozarca i Ivana Kozarca u kojima su gledatelji mogli prepoznati neke od najpoznatijih likova koji se pojavljuju u djelima te dvojice književnika poput Đuke Begovića, Tene, Leona Jungmana i drugih.

"Drago mi je da su gledatelji, ako je suditi po rekacijama i čestitkama nakon praizvedbe, na lijep način prihvatili i doživjeli ovu predstavu, satkanu od domaćih, vinkovačkih književnika i njihovih dijela u kojima su glumačku strast pronašli domaći, vinkovački glumci", izjavio je nakon predstave redatelj Himzo Nuhanović.

Po riječima ravnatelja Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenka Rečića, iznimno je zadovoljstvo na kazališnoj sceni vidjeti kazališni komad koji odiše Slavonijom, njenom prošlosti i svime onime što danas čini Slavonce onakvima kakvi jesu i kakvima ih je odredio život u slavonskoj ravnici.

U predstavi glume članovi profesionalnog ansambla vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića te glumci amateri.

(hina)

Pročitano 2361 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI