NAJNOVIJE
DHMZ upalio meteoalarme za cijelu Hrvatsku
Državni hidrometeorolški zavod upalio je meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj.
(Petak, 31 Svibanj 2024 11:31)
Ministarstvo biračima: Provjerite valjanost osobnih iskaznica

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije pozvalo je birače koji namjeravaju glasovati na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja da na vrijeme provjere valjanost svojih osobnih iskaznica kako na izborni dan ne bi bilo nesporazuma.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:20)
U Sotinu izgrađen novi pristup obali Dunava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je s pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom novi pristup obali Dunava u Sotinu.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:16)
U Ivankovu pao s visine od osam metara i zadobio teške tjelesne ozljede

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćili su o padu s krova 57-godišnjaka koji se dogodio u srijedu 29.svibnja u Ivankovu. 

(Petak, 31 Svibanj 2024 10:52)
Večeras u Vukovaru predstavljanje knjige "Rosaria"

Knjiga Zbirka krunica „Rosaria” večeras će biti predstavljena u Pastoralnom centru sv.Bono. Donosi popis krunica koji se do sada nikada u povijesti nije našao na jednom mjestu, a uključuje i najpopularnije krunice poput Gospine krunice, Krunice Božjeg milosrđa i Krunice Sv. Josipa.

(Petak, 31 Svibanj 2024 09:38)
Izbor Miss naše županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima

Nakon četiri godine pauze, Miss Vukovarsko-srijemske županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima, istaknuto je na održanoj konferenciji za medije u Palači Srijem.

(Petak, 31 Svibanj 2024 08:05)
Penava: Gdje su danas Pupovac i Sdss?

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava prilikom odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima na Dan državnosti Republike Hrvatske komentirao je mogućnost da predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac postane i predsjednik saborskog odbora za ljudska prava i nacionalne manjine. Penava je tom prilikom rekao da ne vidi Pupovca danas na Memorijalnom groblju.

- Što se tiče gospodina Milorada Pupovca i SDSS-a, njega i članove SDSS-a danas ne vidim među nama. Netko tko pretendira biti predsjednik saborskog odbora za manjine i ljudska prava trebao bi biti prvi među nama na ovom mjestu. SDSS je imao vrlo neslavnu ulogu u trenucima začetka hrvatske države. Zbog toga je za očekivati da budu prvi na ovakvim mjestima kako bi nam pokazali da su pogriješili, da shvaćaju svoje greške i da su spremni s nama graditi hrvatsku državu sasvim suprotno pozicijama koje su imali 90-ih. Nažalost ne vidim danas pripadnike SDSS-a, niti člana Gradskog vijeća iz njihovih redova, ali niti Milorada Pupovca. Dok je njihov odnos takav jasno je da stav Domovinskog pokreta ima smisla i da bi u takvim okolnostima na takva rješenja bilo pogubno pristati, rekao je Penava.

(Četvrtak, 30 Svibanj 2024 10:34)

Ana 8. a Hermana 10. na Europskom prvenstvu u Poljskoj

Hermana Dermiček, Milan Kordić, Anja Crnjac Hermana Dermiček, Milan Kordić, Anja Crnjac

Na Prvenstvu Europe u dizanju utega za uzraste U20 i U23, održanom od 20. do 27. listopada u poljskom gradu Zamošću, nastupilo je ukupno 342 natjecatelja iz 36 zemalja. Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega iz Europe, u dresu s državnim grbom, uspješno su nastupile naše reprezentativke Hermana Dermiček i Ana Crnjac u pratnji trenera Milana Kordića. Prva je na podij izašla Hermana, nastupivši u „A“finalu kategorije do 75 kg i s rezultatima u trzaju sa 68 kg, izbačaju s 82 kg i biatlona sa 150 kg, plasirala se na 10. mjesto. Sva tri ova rezultata su novi državni rekordi za uzraste U17 i U20, što je ukupno 6 novih rekorda.

 Ana je nastupila u „A“ finalu kategorije +90 kg i s rezultatima od 60 kg u trzaju, 83 kg u izbačaju i 143 kg u biatlonu, plasirala se na 8. mjesto. Rezultat u izbačaju je novi državni rekord za uzraste  U17 i U20, što su dva nova državna rekorda.

 Dok su se naše reprezentativke vraćale iz Poljske (27.10.), muški članovi KDU „Vukovar“ pod vodstvom trenera Davora Horvata, imali su nastup u Somboru na međunarodnom turniru „ Stevan Gromilović- Pišta“, gdje su postavili svoje osobne rekorda a nastupili su Dražen Vidić do 50 kg. s 43+54=97 kg., Nikola Todorović do 56 kg sa 63+82=145 kg i David Todorović do 62 kg s 45+57=102 kg.

 Ovo je bio posljednji nastup dizača utega u sadašnjim kategorijama koje zajedno s postavljenim rekordima odlaze u povijest a uvodi se po 10 novih kategorija u obje spolne konkurencije i standardi za nove rekorde koje treba nadmašiti da bi se bio rekorder.

Pročitano 860 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija