NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Enna Vukovar – Kaštela 1:3

Enna Vukovar - Kaštela Enna Vukovar - Kaštela Foto: Kery

Utakmicom 13. kola Superlige za odbojkašice nastavljeno je natjecanje nakon kratke stanke.

Utakmica između Enne Vukovar i Kaštele nije ni o čemu odlučivala jer su već formirane Lige za ostanak i Liga za prvaka i bodovi iz ove utakmice se ne prenose, ali je to bila dobra prigoda provjeriti i uigrati ekipu za predstojeće utakmice. Kaštela je četvrta ekipa prvenstva i igrat će  u Ligi za prvaka a Enna Vukovar je peta i igrat će u Ligi za ostanak. Odbojkašice Enne igrale su bez standardnih, ozlijeđene Lukić i Novalić. Gošće su povela 0:2 u setovima bilo je 18:25 i 21:25. Vukovar se vratio u trećem setu koji su dobile 25:22. U četvrtom setu Kaštela potvrđuje pobjedu, 13:25 za konačnih 1:3.

– Iako i domaćin i mi nismo bili u najjačem sastavu, imali smo dosta problema s gripom, tako da smo ušli u igru praktično sa sastavom s kojim do sada nismo igrali ali moram biti zadovoljan obzirom da nismo imali ni pripremnih utakmica u pauzi između dva dijela prvenstva. Prva dva seta smo odigrali dosta dobro, mirno na prijemu i u napadu tako da smo iskoristili sve pogreške protivnica. U trećem setu nam je pao prijem, imali smo par grešaka na prijemu servisa što  je domaća ekipa iskoristila i kaznila. Uspjeli smo se konsolidirati u četvrtom setu i utakmicu privesti kraju. Iako nam bodovi nisu bili važni jer smo već osigurali nastup u Ligi 4 ali nam je drago da zadržimo kontinuitet dobrih igara i da s pobjedama uđemo u Ligu prvih četiri ekipe gdje bi nam bilo jako važno da osvojimo što više bodova – rekao je trener Kaštele Zoran Grgantov, koji je prokomentirao i Ligu za prvaka i činjenicu da je Mladost daleko najjača ekipa prvenstva – Tako je, Mladost je jaka, međutim nama je došla Jelena Vukić prije mjesec dana, danas je nešto ozlijeđena pa nije igrala. S njom smo, na žalost, igrali samo dvije utakmice, kući smo izgubili tijesno 3:2 od Mladosti tako da smo pokazali da uz našu, naravno vrhunsku igru možemo iskoristiti njihov eventualno slabiji dan i da se možemo čak i s njima nositi. Svakako da su u pravu da je Mladost najjača i nekako je za očekivati da će one biti broj 1 a da ćemo se Olimpik, Rijeka i mi nastaviti boriti za ovo drugo i treće mjesto – zaključio je trener Kaštele Zoran Grgantov.Enna Vukovar Kaštela2

– Ova je utakmica bila prijateljska jer ni nama ni Kaštelama ne znači ništa jer mi ćemo ići u donji dom u Ligu za ostanak u Kaštela ide u Ligu za prvaka tako da jednostavno te bodove ne prenosimo. Pošto smo mi u situaciji gdje nam je Marta Lukić slomljene ruke i gdje smo ostali bez Dunje Novalić htjela sam da vidimo kako ćemo ići u Ligu za ostanak i kako ćemo igrati. Imamo još jednu utakmicu s Mladosti, tako da ćemo za jedno 15-ak dana znati naše pravo, realno stanje. Dunja Novalić se, nakon ozljede ramena koju je imala prošle godine, nije potpuno oporavila i odlučila je da će ipak pauzirati jer to rame se nije zaliječilo i nije bila prava već 3-4 mjeseca – rekla je trenerica ŽOK Enna Vukovar Ivana Đamarija te dodala kako prijelazni rok počinje tek nakon sljedećeg kola – Imamo neke kombinacije ali ne bi izlazila s time dok ne vidimo što će biti s tom curom ali nadam se da ako uspijemo dovesti to pojačanje da smo definitivno sigurni. A ako ne, to je to što imamo, pokušat ćemo se boriti. Najviše bodova prenosimo u doigravanje, 14 bodova a iza nas slijedeći donosi 9 bodova. Praktički moramo dobiti dvije utakmice. Nadam se da i s ovom ekipom koju imamo trenutno da ćemo uspjeti izboriti ostanak. – rekla je Đamarija te na pitanje kada bi se Marta Lukić trebala vratiti u ekipu odgovorila – Po saznanju liječnika, minimalno dva tjedna, ja se nadam, možda ne prvo kolo doigravanja ali drugo- treće kolo da će ona biti u sastavu.

Trenerica Đamarija tijekom zimske stanke nije imala odmor jer je imala reprezentativnih obveza. Naime, odmah nakon natjecanja s reprezentacijom U-17 je otišla na Merza kup u Sloveniju gdje su u finalu izgubili od domaćina a nakon toga su u Zagrebu odrađene pripreme –  Meni je to jedno novo iskustvo tako da puno toga imam tamo i naučiti. Što se tiče Slavonije za sada su u reprezentaciji dvije cure iz Osijeka tj. OK Čepin, sada su trenutačno obje igračice Osijeka koje su po meni sigurno jedne od najvećih perspektiva Slavonske odbojke a definitivno imamo i mi materijala ali vidjet ćemo, samo polako, ne želim nikoga gurati da ne ispadne da guram zato što su moji igrači, kada zasluže definitivno da ću ih gurati – rekla je Đamarija. U ostalim susretima 13. kola: Brda – Mladost 0:3, Olimpik – Poreč 1:3, Marina Kaštela – Rijeka 0:3.

U 14. kolu sastaju se: Kaštela – Marina Kaštela, Rijeka – Olimpik, Poreč – Brda, Mladost – Enna Vukovar.  

Posljednju utakmicu u prvom dijelu natjecanja Enna Vukovar igra protiv vodeće Mladosti, ova utakmica također bodovno ništa ne znači – Mladost je veliki zalogaj za sve ekipe u ligi, tako da tu nemam što očekivati. Ići ćemo s istim ovim sastavom tako da ćemo probati još jednu utakmicu odigrati kao pripremnu utakmicu prije samog doigravanja za ostanak u ligi. Mladost je prvak Hrvatske već od prvog kola tako da nemamo što tu očekivati – zaključila je Ivana Đamarija.

Pročitano 878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija