NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Istra Poreč pobjednik je Završnice boćarskog kupa Hrvatske održane u Vukovaru

Završnica boćarskog kupa u Vukovaru Završnica boćarskog kupa u Vukovaru Foto: Janoš Kery

Na Športsko-rekreacijskom centru Lijeva bara U Vukovaru na terenima Boćarskog kluba "Mitnica" održana je Završnica Kupa Hrvatske u boćanju. Po prvi puta je nastupilo 16 ekipa. Svih 8 osam klubova Super lige i 8 osam najboljih ekipa plasiranih kroz kvalifikacije u 2023. godini. Turnir je svečano otvorio Denis Peršić predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i dopredsjednik Svjetske boćarske federacije.

Nakon zanimljivih utakmica o polufinalu su se našli Istra Poreč – Sveti Jakov 7:5 i Biston – Metković 12:13. U finalu je Metković poveo sa 6:1, no Istra, ovogodišnji pobjednik Super lige, je poen po poen uspjela preokrenuti rezultat i pobijediti 13:6

- Ovo je druga od četiri godine koliko je Županijskom boćarskom savezu Vukovarsko-srijemske županije dodijeljena završnica Kupa Hrvatske. Ove godine po prvi puta po novoj formuli nakon pozitivnih kritika od prošle godine. Htjeli smo omogućiti svim najboljim boćarima da se okupe ovdje u Vukovaru na Završnici Kupa. Znači, po prvi put sudjeluje osam klubova Super Hrvatske boćarske lige i osam pobjednika županijskih Kup natjecanja – rekao je Denis Perišić predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i dopredsjednik Svjetske boćarske federacije.

Hrvatsko boćanje je u samom svjetskom vrhu, kaže Peršić – U tijeku je međunarodna natjecateljska sezona. Reprezentacija Hrvatske odigrala je u prethodnom razdoblju, Europsko prvenstvo u Rimu, Svjetsko prvenstvo u Alžiru, Omladinsko svjetsko prvenstvo u Alžiru i Europsko prvenstvo u Grudama. Vratili smo se ukupno s tih natjecanja sa 17 medalja. Slijedi nam u studenom Svjetsko prvenstvo za žene i mješovito, nadamo se dobrim rezultatima i nadamo se da ćemo i dalje ostati boćarska velesila kao što smo bili i u prethodnom razdoblju.boćari 1

Na području naše županije sve je više klubova, sve je više boćarskih terena – Upravo zahvaljujući vodstvu Županijskog boćarskog saveza i predsjedniku Igoru Banovcu možemo reći da je Boćarski savez Vukovarsko-srijemske županije boćarski savez koji najviše raste u proteklom razdoblju i to nas posebno veseli. Upravo i ovakva natjecanja doprinose promociji i razvoju boćanja u ovim krajevima uz angažman ljudi u Županijskom boćarskom savezu veseli nas činjenica da je u proteklom razdoblju broj klubova narastao skoro za duplo i broje oko 20 klubova – zaključio je Peršić. 

Pero Ćubela iz Boćarskog kluba Biston svjetski je i europski prvak – Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Grudama sam potvrdio svoju svjetsku titulu koju sam osvojio prije pola godine, sada sam potvrdio europski naslov i imam objedinjen i svjetski i europski naslov u krugovima. Mi smo Svjetska velesila u boćanju svakako. Na Europskom prvenstvu u Grudama dogodilo se ovako (Hrvatska je četvrta), nije to ni kiks ustvari, imamo zlato, srebro i broncu ali mi smo takva nacija da uvijek očekujemo više i da budemo u samom vrhu. Nekad su tu Francuzi, nekad Talijani, nekad Slovenci i mi, stalno se izmjenjujemo, nismo mi ništa lošiji od njih.

Kada su osobne ambicije u pitanju, Ćubela kaže – Sada sam praktički sve ono što sam gledao napravio, jedino što bi mi možda falilo je klupski naslov Europskog prvaka ali naravno da imam ambicija i dalje želim što više zlata imati u reprezentativnom dresu i da tu isto budem jedan o rekordera ako bude moguće. Ćubela je o Završnici kupa rekao - Danas igra jedna četvorka jako zanimljiva koja daje za pravo svima drugima da mogu biti možda neki potajni favoriti. Bit će jako zanimljivo. Igraju svi Superligaši i ostali osvajači županijskih kupova, tako da mislim da će biti jako neizvjesno i zanimljivo a mi se nadamo prvom mjestu.

Ženski boćarski Boćarski klub Pula u ženskoj je konkurenciji prvak Europe, trener Suad Zemunović ovako je prokomentirao naslov - Osvojili smo prvenstvo Hrvatske, poslije prvenstva smo odmah imali Regionalnu boćarsku ligu gdje su nastupali klubovi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske i tu smo osvojili jako lijepi turnir. Nakon toga je došlo Europsko prvenstvo u Beogradu gdje je igralo pet država, Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska i Srbija i nisam se nadao da će tako biti prvu godinu pa naslov Europskih prvaka, svaka čast ženama. U sljedećoj sezoni plan je sačuvati ovo što sad imamo.

Zadovoljan je održanim turnirom organizator predsjednik Županijskog boćarskog saveza Igor Banovac – Mi kao organizatori moramo istaknuti da smo prezadovoljni što nas je prvi dan poslužilo vrijeme. Jedan dio igara smo igrali na otvorenom, bilo je lijepo sunčano vrijeme. Drugi dan kada je bilo zahladilo i kada je bila kiša igrali smo na zatvorenim i pokrivenim terenima tako da nam to nije predstavljalo problem. Proteklo je sve u najboljem redu. Da još jednom napomenem na završnicu Kupa su došli reprezentativci Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Kada bi sve zbrojili i stavili na hrpu rekli bi da je na jednom mjestu bilo 40-ak europskih i svjetskih zlatnih medalja – rekao je Banovac.boćanje 3

 

 

Pročitano 313 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija