NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Udruge proistekle iz Domovinskoga rata grada Vukovara dobile 6 milijuna kuna

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Iz Europskog socijalnog fonda odobreno je 5.809.732 kuna za projekte koje je VURA – Razvojna agencija Vukovar d.o.o. u suradnji s Gradom Vukovarom i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata aplicirala na natječaj „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

Riječ je o projektima Briga o hrvatskim braniteljima grada Vukovara (1.995.998 kn), Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima (1.871.105 kn) te Pomoć u kući za hrvatske branitelje Vukovara (1.942.628 kn).
Cilj projekata je unaprjeđenje kvalitete života socijalnim i motivacijskim potporama kroz radnu, sportsku i relax terapiju te pomoć u kući hrvatskim braniteljima koji su u potrebi.

Na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio je kako je ponosan na ove rezultate jer su prošla sva tri prijavljena projekta i dobila maksimalan iznos sredstava.
-S ponosom vam predstavljamo rezultate koji su plod rada i zajedništva na razini grada Vukovara. Odobrena su nam sva tri prijavljena projekta i svaki od njih dobio je gotovo maksimalan iznos sredstava, a on se kretao u rasponu od 500 tisuća do 2 milijuna kuna.  Ostvarili smo stopostotni učinak i postali prvi grad u županiji po iznosu bespovratnih sredstava povučenih kroz Europski socijalni fond. Koliko će to značiti braniteljskim udrugama govori i činjenica da su godišnje iz Gradskog proračuna dobivale 200-250 tisuća kuna. Osim što će kroz ove projekte branitelji dobiti potrebnu pomoć, tijekom dvije godine zaposlit će se i 23 osobe, rekao je gradonačelnik Penava.

U projektima će biti uključeno najmanje 155 branitelja od kojih će 55 dobiti pomoć u kući, a ostalima će biti pružena psiho-socijalna pomoć i motivacijska potpora. Tijekom dvije godine projekti će omogućiti zapošljavanje 23 osobe, od kojih  7 izravno na vođenju i realizaciji samih projekata, a 15 kao pomoć u kući.
-Upravo omogućavanje bolje kvalitete života kroz zajedništvo i timski rad ono je što je potrebno gradu Vukovaru. Projekt je namijenjen hrvatskim braniteljima u želji da im se pomogne na više načina. Kroz projekt će se zaposliti i 23 osobe od kojih će im 15 pomagati u kući, a sedam osoba radit će na realizaciji projekata. Trebamo omogućiti ljudima da dobiju znanja o europskim projektima kako bismo što više sredstava mogli povući u naš grad. Osim što ovim projektom pomažemo braniteljima i zapošljavamo ljude, cilj nam je pomoći i domaćem gospodarstvu jer ćemo sve što budemo nabavljali u okviru projekata – automobile, strojeve, alate, različita sredstva… kupovati kod nas, naglasila je Žilić.

Udruga Braniteljice Domovinskog rata RH  provodit će projekt „Briga o hrvatskim braniteljima grada Vukovara“ vrijedan gotovo 2 milijuna kuna.
-Nema ništa ljepše nego pomagati drugima. Imamo jako puno ljudi koji su tijekom Domovinskoga rata bili pedeset i više godina, a sada su stariji i sami te im treba pomoć. Kroz ovaj projekt zaposleni će im pomagati pri kućanskim poslovima, vozit će ih se kod liječnika ili u kupovinu. Uvjerena sam da će svi uključeni dati sve od sebe da ovaj projekt bude što uspješniji, rekla je predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija.

U okviru projekta SIMPA,  Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima Udruge policije vukovarskih branitelja motivacijska i socijalna potpora bit će pružena kroz radnu, sportsku i relax terapiju.
-Stotinu branitelja i članova njihovih obitelji proći će u okviru projekta kroz radnu terapiju, neke aktivnosti provodit će se na bazenu, a dio branitelja i njihovih obitelji ići će i na more. Bit će nabavljeno i jedno vozilo te alat za radnu terapiju, rekao je zamjenik predsjednika Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar Mato Dudić.

Projekt HELP – Pomoć u kući za hrvatske branitelje grada Vukovara vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna pripao je Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.
-U okviru projekta kupit ćemo kombi vozilo opremljeno za potrebe braniteljske populacije koja je sve starija, dodao je Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara.

U projektu još sudjeluje i Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Svi predstavnici udruga zahvalili su Gradu Vukovaru, Savjetu za branitelje Grada Vukovar i VURI na pomoći.

Pročitano 1397 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija