NAJNOVIJE
Novi retail park STOP SHOP svečano otvoren u Vukovaru

U Vukovaru, u gradskoj četvrti Mitnica, svečano je otvoren novi maloprodajni lanac STOP SHOP. Prvi je to maloprodajni park ovoga brenda u našem gradu, peti u Slavoniji, a četrnaesti na području Republike Hrvatske. Nova je ovo destinacija za kupovinu koja će obogatiti svakodnevicu građana Vukovarsko-srijemske županije, posebno grada Vukovara te okolnih mjesta.

Svečanom otvorenju vukovarskog STOP SHOP-a nazočili su gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te Joško Piteša, country manager operations za Hrvatsku, u ime STOP SHOP-a, kao i predstavnici zakupaca.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo još jednom uspješnom investicijom u gradu Vukovaru te je istaknuo važnost otvaranja novih stotinjak radnih mjesta.
- Posebno je zadovoljstvo i radost što smo ostvarili još jednu investiciju u Gradu Vukovaru. Novi će centar u naš grad privlačiti i stanovnike okolnih mjesta, počevši od Iloka i Tovarnika, a isto tako mnogi će pronaći i svoje radno mjesto te će ovdje zarađivati za svoje obitelji i njihovu egzistenciju – rekao je gradonačelnik pojašnjavajući kako je gradska uprava dala svoj maksimum kroz velike udijele, čak izmjenom GUP-a, a kako bi ova investicija postala moguća.

Josip Piteša je pojasnio kako je ovdje riječ o investiciji vrijednoj od oko 14 milijuna eura. Zahvalio se lokalnoj vlasti, partnerima i timu koji je radio na realizaciji projekta.

- Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što smo otvorili STOP SHOP u Vukovaru i što je Vukovar postao dio STOP SHOP obitelji. Nakon uspješnih prošlogodišnjih otvaranja u Daruvaru, Vinkovcima, Labinu, Pazinu i u Đakovu red je došao i na Vukovar koji se idealno veličinom, konfiguracijom i položajem uklapa u našu priču o razvoju. Iznimno smo sretni što smo napravili 8.973 kvadrata maloprodajne površine, 275 parkirnih mjesta, 14 zakupaca domaćih i stranih brendova. Uvjeren sam kako će stanovnici Vukovara i okolice prepoznati važnost i praktičnost novog trgovačkog središta te da će u njemu moći pronaći sve potrebno za sebe, svoje najmilije i svoj dom – rekao je Piteša.

Povodom otvorenja posjetitelje je dočekao bogat cjelodnevni program kao i brojne pogodnosti zakupaca.

Program svečanog otvorenja nastupom je obogatio i lokalni KUD Kolo Vukovar.

(Četvrtak, 23 Svibanj 2024 13:16)
Policija poziva maturante da dostojanstveno i odgovorno proslave završetak srednjoškolskog obrazovanja

Budući da sutra, 24 svibnja 2024. godine u gradovima Vukovarsko-srijemske županije maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili norijadu, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemska pozivaju maturante da ga obilježe odgovorno i dostojanstveno te da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini. Poziv prenosimo u cijelosti:

"Tijekom proslave norijade očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima.

Policija će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih kako bi ova proslava prošla bez narušavanja javnog reda, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca.

Apeliramo na sve mlade da svoj završetak škole proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, te da poštuju pravila uljuđenog ponašanja. Ujedno apeliramo i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom ove manifestacije. Također pozivamo djelatnike u ugostiteljskim objektima i trgovinama da se pridržavaju zakonskih odredbi u vezi s obavljanjem svoje registrirane djelatnosti.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska svim maturantima čestita završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana", navode iz policije.
 

(Četvrtak, 23 Svibanj 2024 11:03)
Pravobraniteljica za djecu: U Hrvatskoj svako peto dijete živi u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti

Za danas je u Hrvatskom saboru predviđena rasprava izvješća o radu pravobraniteljice za djecu za 2022. i pravobraniteljice za osobe s invaliditetom (OSI) u 2021. godini koja govore o ključnim problemima s kojima su se djeca i OSI susretali, prenosi HINA.  

(Četvrtak, 23 Svibanj 2024 09:20)
Vukovarski plivači sa Sova kupa donijeli 20 medalja

Plivački klub Vukovar nastupio je na plivačkom mitingu Sova kup u Vinkovcima na kojemu se natjecalo 234 plivača i plivačica iz 12 plivačkih klubova. Za Vukovar je nastupilo 30 plivača i plivačica a većini je to bio prvi službeni nastup. Osvojeno je ukupno 20 medalja, od čega je 9 zlatnih, 2 srebrne i 9 brončanih medalja. Osim osvojenih medalja isplivani su i mnogi osobni rekordi.

(Četvrtak, 23 Svibanj 2024 08:34)
KOP Vukovar organizira Prvi međunarodni turnir u odbojci na pijesku

Nakon izborenih novih terena za odbojku na pijesku na ŠRC Lijeva bara u Vukovaru, Klub odbojke na pijesku "Vukovar" ne staje s aktivnostima, te u sklopu Otvorenog prvenstva Hrvatske, organizira prvi međunarodni turnir u odbojci na pijesku u Vukovaru, pod nazivom VUkovar Open 2024.

Turnir će se igrati po pravilima svjetske odbojkaške organizacije FIVB u ženskoj i muškoj konkurenciji, na ŠRC Lijeva bara (Ul. Stanka Vraza 19B, Vukovar).

Na turnir se osim hrvatskih predstavnika, prijavilo 5 međunarodnih parova, što potvrđuje veliku zainteresiranost i garantira kvalitetne izvedbe na terenu.

Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže 25. i 26. svibnja te podrže svoje favorite na putu do naslova.Kop

(Četvrtak, 23 Svibanj 2024 08:03)
Bauder night run i 6. Vukovarski polumaraton

U organizaciji Atletskog kluba Maraton Vukovar i Vukovarskog triatlon kluba u petak 24. svibnja u 20.30 u okviru 6. VuHalfa-a bit će održana noćna utrka Bauder night run, dok će u subotu 25. svibnja biti održan 6. Vukovarski polumaraton. Utrka počinje u 8,30. Više o navedenim utrkama ali i novitetima rekao je ravnatelj sportskih objekata grada Vukovara Ivan Szabo

- Vukovarski polumaraton smo počeli 2019. s trkačkim brendom, svaki iole renomiraniji grad ima jednu takvu utrku. Smatrali smo da i grad Vukovar zaslužuje upravo takvu utrku. Glavni događaj je utrka polumaratona u dužini 21 kilometra i 97 metara. U planu je jednog dana napraviti i cijeli maraton ali mislimo da su sada i organizacijski kapaciteti, ne samo naši nego i općenito prostor grada idealni zapravo za jednu ovakvu dužinu. Osim glavne utrke polumaratona biti će i utrka građana koja se odvija dan ranije koja je namijenjena sportašima amaterima u dužini 5 kilometara i prije toga ćemo imati čak i kids run. Nešto smo prije koketirali s Erste plavom ligom pa smo utrku prije spajali u jednu, međutim ove je godine takva situacija da imamo dječju utrku Bauder kids run u petak, nakon toga slijedi Bauder night. Utrka raste svake godine, prošle godine smo uspjeli certificirati stazu od 21 kilometra a to znači da smo je izmjerili službeno od Međunarodne atletske organizacije i da je svaki rezultat postignut na našoj utrci i službeni rezultat koji ulazi u zbroj svih rezultata, odnosno može se uspoređivati s drugim utrkama. Ove godine smo išli i korak dalje i utrka je ušla u međunarodni kalendar, odnosno kalendar Međunarodne atletske organizacije. To je nešto što garantira da će doći vrhunski trkači a samim time ostvarit će se i vrhunski rezultati na toj utrci. – rekao je Szabo.

Privremena regulacija prometa

Za Bauder night run u petak 24. svibnja 2024. od 20:15 do 21:15 za sav promet će biti zatvorene sljedeće ulice: Županijska, Ivana Gundulića, Kardinala Alojzija Stepinca, Frankopanska, Stjepana Radića, Trg Slavija, Šamac, Samostanska, Trg hrvatskih branitelja i ulica dr. Franje Tuđmana.

U subotu 25. svibnja 2024, će od 8,30 do 11 sati za sav promet biti zatvorene sljedeće ulice: J.J. Stossmayera, Parobrodarska, Županijska, Priljevo, Matice hrvatske, 204. vukovarske brigade, Kardinala Alojzija Stepinca, Frankopanska, Stjepana Radića, Trg Slavija, Bana Josipa Jelačića (do skretanja za vinograde Goldschmidt), Trojstvo, Šamac, Samostanska, Stjepana Radića, Trg hrvatskih branitelja i ulica dr. Franje Tuđmana.

Preporuča se korištenje alternativnog pravca kojim se može pristupiti s južne strane centru grada i povezati Mitnica-Slavija-Sajmište.

Također za sav teretni promet će se privremeno preusmjeriti i postaviti prometni znakovi privremene regulacije prometa na županijsku cestu broj 4137 A.G. Grada Vukovara (Sotin) – Tovarnik (D46/Ž4233) zbog privremenih zatvaranja državnih cesta DC2 i DC7 u gradu Vukovaru.

(Četvrtak, 23 Svibanj 2024 07:59)
Dinamo je osvojio SuperSport Hrvatski nogometni kup

Dinamo je u drugoj finalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na Rujevici pobijedio Rijeku 3:1. Pogotke za Dinamo postigli su Sučić, Baturina i Petković dok je u sudačkoj nadoknadi strijelac za Rijeku Fruk. Dinamo je tako osvojio dvostruku krunu, a ovo mu je 17. naslov pobjednika Kupa. Pehar im je predao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić. Dinamo je na početku sezone uzeo i trofej Superkupa.

(Četvrtak, 23 Svibanj 2024 07:55)

Podržana inicijativa I dalje čitam

Čitanje knjige na glas u središtu Vukovara Čitanje knjige na glas u središtu Vukovara Foto: Valerija Lozančić

Hrvatsko čitateljsko društvo protekle je subote u 14 gradova diljem Hrvatske pa tako i u Vukovaru podržalo inicijativu Stoti dan #idaljecitam.

Riječ je o projektu kojeg je pokrenuo Lovro Krsnik, mladi kazališni redatelj iz Zagreba koji svaki dan po 60 minuta na Markovom trgu u Zagrebu čita i na taj način ukazuje na važnost čitanja kao i na činjenicu da su vrijedna književna djela maknuta s popisa obvezne literature.

- Poražavajući su podaci koliko malo mladih ljudi posjećuje knjižnice i čita knjige, a one su neizbježne za razvoj kako pojedinca tako i zajednice. Vjerujem da će se vrijedna književna djela vratiti i da će mladi imati kvalitetan popis obveze lektire. Ponosna sam što sam sudjelovala u takvoj inicijativi – rekla je aktivistica Biljana Gaća.

Od 15. veljače  pročitana su sljedeća djela: Mali Princ, Ježeva kućica, Pipi Duga čarapa, Mi djeca s kolodvora Zoo, Alisa u Zemlji Čudesa, Anna Frank, Sadako hoće živjeti, Pustolovine Huckleberryja Finna, Grga Čvarak i Lovac u žitu.
Tom je prigodom čitana i Deklaracija o pravu europskih građana na pismenost.

Pročitano 647 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija