NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Obnovljena Dunavska ulica u vrijednosti 1.3 milijuna kuna

Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima Foto: Kery

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom, te suradnicima obišao je saniranu cestu, parkiralište i nogostup u Dunavskoj ulici. Postojeći asfalt, parkirališta i nogostupi bili su u izuzetno lošem stanju te su predstavljali opasnost za motorna vozila i građane. – Riječ je o ulici u samom središtu grada koja odvaja višestambene zgrade Dunav 1 i Dunav 2 od kompleksa gradskog muzeja dvorca Eltz, što znači da je riječ o neposrednoj blizini možda i najjačeg ili najljepšeg kulturnog spomenika u gradu Vukovaru u kojemu se nalazi i Gradski muzej grada Vukovara. Naravno da je neposredno okruženje jako bitno kako za estetski izgled grada, odnosno samog središta grada Vukovara ali jednako tako i zbog velikog broja stanara i u funkcionalnom smislu zbog svakodnevnog života ljudi koji žive u tim zgradama. Ovim projektom koji nam je bio izuzetno bitan i koji nas je koštao 1.300,000,00 kn u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac koja je izvela radove na sanaciji ove ulice dobili smo jednu doista lijepo uređenu površinu gdje su nogostupi popločani betonskim pločama, cesta s kompletnom infrastrukturom, plus 13 novih parkirnih mjesta. Na taj način doista smo priveli izgled i funkcionalnost ove prometnice na onu razinu na kojoj hoćemo da bude i što nam slijedi kroz neko buduće vrijeme - gledati trajno riješiti problem parkiranja na ovom području kako bi svi stanari koji imaju osobna vozila imali slobodna mjesta za parkiranje -  rekao je gradonačelnik Ivan Penava.Dunavska ulica

Radove je izvela tvrtka Komunalac a njezin direktor Igor Štrangarević kaže – Ulaganjem u dugotrajnu imovinu i moderniziranjem voznog parka podigli smo konkurentnost i operativnost na razinu da se možemo uhvatiti u koštac s izvođenjem ovakvih zahtjevnih građevinskih radova gdje je ova prometnica u cijelosti sanirana, izgrađeni su pomoćni parkinzi, te su postavljeni opločnici na pješačke površine. Razvojem i ulaganjem svake godine povećavamo i opseg poslova i vrstu radova koje smo u mogućnosti izvoditi.

Osim Dunavske ulice sređuje se i cijela Županijska ulica a uložena sredstva nisu mala – Što se tiče Županijske ulice i svih institucija koje se ovdje nalaze od Veleučilišta, zgrade Županije, Državne uprave, bolnice, uloženo je 30 –ak milijuna kuna. Radi se o nadvožnjaku te kružnom toku koji spaja Županijsku i Gundulićevu ulicu te prilaz prema Vukovarskoj luci, zatim radovi na samoj Županijskoj ulici koji su još uvijek u tijeku i Dunavski prilaz. Radi se što sredstvima grada Vukovara, što Hrvatskih cesta i radi se o vrlo visokim ciframa, znači 30 – ak milijuna kuna. Sam centar grada ove godine je u potpunosti promijenio svoj izgled – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

U Dunavskoj ulici ukupno izgrađena površina ceste je 850,00m2, parkirališta 167,00m2, odnosno 12 novih parkirnih mjesta te 1 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i nogostup površine 230,00m2, s novom oborinskom odvodnjom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Vrijednost izvedenih radova je 1.300.000,00 kuna s PDV – om, a projekt je u punom iznosu sufinanciran sredstvima Fonda sa obnovu i razvoj grada Vukovara. Stoga je u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac d.o.o. izvedena sanacija spomenutih površina.Dunavska ulica 2

Pročitano 1180 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija