NAJNOVIJE
Plenković: U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim narodom

O teškoj nesreći na Twitteru se oglasio premijer Andrej Plenković, čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:18)
U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda deset poginulih i više desetaka ozlijeđenih

Prema trenutno dostupnim informacijama, u nesreći koja se dogodila u nedjelju u jutarnjim satima na autocesti A3 kod Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, više je desetaka ozlijeđenih osoba.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 10:43)
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)
U Privlaci se planira izgradnja knjižnice i čitaonice

U Općini Privlaka u tijeku je postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:27)
USKOK podigao prijavu protiv trojice policajaca s područja Slavonskog Broda

USKOK je podigao prijavu protiv tri policajca s područja Slavonskog Broda koji su kazne naplaćivali u višim iznosima u odnosu na visinu kazne koju su počinitelji prekršaja stvarno trebali platiti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:06)
Poticajne obiteljske i populacijske mjere za poboljšanje obiteljskog standarda

Središnji državni ured za demografiju i mlade prioritetno provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere za potpore i olakšice roditeljima u cilju poboljšanja obiteljskog standarda.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:01)

Najavljeni porast Dunava neće ugroziti Vukovar

Očekuje se porast vodostaja Dunava Očekuje se porast vodostaja Dunava Foto: R. Rac

U cilju sprječavanja šteta i ugroze stanovništva od bujičnih voda uzrokovanih velikom količinom oborina koje su posljednjih dana zahvatile Hrvatsku, Hrvatske vode realiziraju posljednjih nekoliko godina  akumulacije u Osječko baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Željko Kovačević, direktor  Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Hrvatskih voda kaže kako je riječ o postupku izgradnje, pripreme i  projektiranja šest do sedam akumulacija na području Papuka i Krndije i na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ovih dana najavljen je i rast vodotoka rijeka, posebno Dunava, koji bi u narednih četiri do pet dana trebao porasti 2 do 3 metra, ali Kovačević ističe kako ugroze od poplava za Vukovar  nema.

-U Vukovaru su svi nasipi izgrađeni za stogodišnju vodu i još 50 do 80 centimetara sigurnosti  odnosno za izvanredne mjere obrane od poplave. Grad Vukovar je siguran od poplava osim na Otoku sportova gdje je nasip nešto niži i gdje ćemo ponovno intervenirati ako bude pojava nekih viših vodostaja koji zahtijevaju interventne mjere. Stoga najavljeni porast Dunava za - rekao je Kovačević.

Pročitano 112 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija