NAJNOVIJE
Otvorena birališta, Hrvatska danas bira novi saziv Sabora

Hrvatska danas bira 11. saziv Hrvatskog sabora, a o tome tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom iduće četiri godine odlučuje više od 3.733.000 birača za koje su jutros u 7 sati otvorena birališta.

U Hrvatskoj imamo oko  6.500 biračkih mjesta, a u inozemstvu 110 u 41 državi. 

(Srijeda, 17 Travanj 2024 07:00)
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)

Predstavljeni rezultati rada Vukovarskog vodotornja iza kojeg je još jedna uspješno završena godina, posjeti porasli za 30%

Predstavljeni rezultati rada Vukovarskog vodotornja  iza kojeg je još jedna uspješno završena godina, posjeti porasli za 30% Foto: Valerija Lozančić

Predstavljeni su rezultati rada Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva iza kojeg je još jedna uspješno završena godina. Posjeti su porasli za 30%.

Vukovarski vodotoranj otvoren je 30. listopada 2020. godine i od tada ga je ukupno posjetilo 210.128 posjetitelja, od kojih 111.133 u protekloj godini. U protekloj su godini ostvareni prihodi u iznosu od 5,7 milijuna kuna i dobit od 2,5 milijuna kuna, a danas zapošljava 25 osoba, a rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglašavajući kako mu je zadovoljstvo izvijestiti javnost o pozitivnim rezultatima rada Vukovarskog vodotornja u trećoj godini rada.

-Ostvarena dobit od 2,5 milijuna kuna pokazuje nam da je smjer obnove Vukovarskog vodotornja bio dobar izbor, ne samo u simboličkom smislu već i iz aspekta turističke atraktivnosti Vukovara, ali i hrvatskog Podunavlja te profitabilnosti i poslovanja privatnika, smještajnih i ugostiteljskih objekata na području Vukovara i njegove okolice – zaključio je gradonačelnik i zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali njegovoj obnovi.

Tijekom godine Vukovarski vodotoranj bio je mjesto brojnih manifestacija, a sadržaj koji nudi svojim posjetiteljima je iz godine u godinu sve bogatiji. Objavljena je i javna nabava za novu suvenirnicu vrijednosti 3 milijuna kuna.
-Siguran sam kako će Vukovarski vodotoranj i u budućem vremenu oduševljavati svoje posjetitelje, a njihove dobre reakcije su nam izvrstan pokazatelj ispravnosti naše vizije – zaključuje Penava.

Mirela Janković, direktorica Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva naglasila je kako je iza njih uspješna poslovna godina.
-U usporedbi s 2021. godini posjeti su povećani za 30%, a sukladno tome prihodi su porasli za 20%. S obzirom da se naši posjetitelji uvijek iznova vraćaju, trudimo se uvoditi nove sadržaje pa smo postavili ploče s QR kodovima gdje svi posjetitelji mogu vidjeti kako je Vodotoranj izgledao prije obnove. Također, u tijeku su i 2 projekta - ERASMUS + projekt i projekt proširene stvarnosti, a za sve zainteresirane koji nas nisu u mogućnosti posjetiti postoji mogućnost i virtualnog obilaska – rekla je Janković dodajući kako od 1. veljače građani Vukovara imaju opciju kupiti godišnju ulaznicu te je iskoristiti 10 puta godišnje, a nekoliko puta godišnje Vodotoranj besplatno otvara svoja vrata svim posjetiteljima što je do sada iskoristilo 3.500 posjetitelja.
-Mnogobrojne pozitivne google recenzije, kojih je više od 5000, svjedoče da radimo dobro, a dobre su to i smjernice za još bolji rad u budućnosti – poručuje Janković.

S gradonačelnikom Penavom u obilasku Vodotornja bio je i njegov zamjenik Filip Sušac.

Pročitano 364 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija