NAJNOVIJE
U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja

U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:10)
Izborom Jandrokovića za predsjednika konstituiran 11. saziv Sabora

Nepunih mjesec dana nakon parlamentarnih izbora, izborom Gordana Jandrokovića za predsjednika sa 144 glasa za i 6 protiv, konstituiran je 11. saziv Hrvatskog sabora.

- Dobiti treći put povjerenje zastupnika za obnašanje dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora zaista je izuzetna čast. Novoizabranim zastupnicama i zastupnicima još jednom čestitam na izboru. Neki od vas su bili i u prethodnim sazivima, a mnogi će prvi put sjesti u saborske klupe. Svima nam zajedno želim uspješan saborski mandat i da kroz kvalitetan i predan rad opravdamo povjerenje dobiveno od naših građanki i građana - rekao je Jandroković. 

 

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:03)
Vlada: Nabava devet CT simulatora za bolnice

Tehnička Vlada donijela je u četvrtak odluku o nabavi CT simulatora za bolnice radi poboljšanja prevencije, liječenja i dijagnostike raka kako bi se svim onkološkim bolesnicima osigurala optimalna terapija.

Ministarstvo zdravstva provodi projekt u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti a vrijedan je 6.5 milijuna eura. Nabavlja se devet CT simulatora - tri za KBC Zagreb, dva za KBC Sestre milosrdnice i po jedan uređaj za KBC Split, KBC Rijeku, KBC Osijek i Opću bolnicu Zadar. 

Uređaji će biti isporučeni bolnicama u roku od 12 mjeseci, a novac je osiguran u državnom proračunu za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Također, Vlada je donijela uredbu kojom prestaje raditi Ured potpredsjednice Vlade.

Premijer Andrej Plenković prethodno se na sjednici zahvalio dosadašnjoj potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi, kao i ministrima Brnjac i Malenici, na postignućima u svojim resorima te na doprinosu u ostvarenjima programa Vlade.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 11:40)
Vlada nagradila Baby Lasagnu s 50.000 eura

Kako prenosi Hina,  tehnička Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna, u iznosu od 50.000 eura za uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu i kao posebno priznanje Vlade za doprinos promidžbi i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:43)
Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar građanima mjerili razinu šećera u krvi i krvni tlak

Gradsko društvo crvenog križa Vukovar obilježilo je Tjedan crvenog križa.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:23)
U tijeku je Javni poziv za upis djece u Dječji vrtić Vukovar 1

Dječji vrtić Vukovar 1 raspisao je 7. svibnja 2024. Javni poziv za upis djece u redoviti cjelodnevni program, poludnevni program i program predškole u navedenom vrtiću za pedagošku godinu 2024./2025.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:20)
U Vukovaru otvorena izložba karikatura glumaca

U sklopu 31. Festivala glumca Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar organizirala je izložbu Glumci u karikaturi - Karikature glumaca u filmu i kazalištu.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 09:49)

Premijer Plenkovic održao sastanak na temu posljedica nevremena koje je pogodilo Hrvatsku

Zbog osljedica snažnog olujnog nevremena koje je pogodilo velik dio Hrvatske, predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je sastanak s članovima Vlade, županima stradalih županija te predstavnicima svih nadležnih službi, objavljeno je na službenim portalu Vlade Republike Hrvatske.
 
"Predsjednik Vlade Andrej Plenković uvodno je zahvalio svim sastavnicama domovinske sigurnosti i lokalnoj zajednici, osobito vatrogascima, policajcima, zdravstvenim djelatnicima, vojnicima, pripadnicima civilne zaštite, HGSS-ovcima, komunalnim službama, kao i svim volonterima koji pomažu u otklanjanju posljedica olujnog nevremena.
 
Predstavnici županija i nadležnih službi izvijestili su o dosad utvrđenim štetama na privatnoj imovini, javnoj infrastrukturi, poljoprivrednim i šumskim površinama te gospodarskim objektima.
 
Na sastanku je zatraženo od svih župana i lokalnih stožera da žurno podnesu sve dodatne zahtjeve za interventnim snagama, opremom, građevinskim materijalom i drugim potrepštinama, kako bi se što prije pomoglo stanovništvu i normaliziralo stanje na terenu. Prioritet je otklanjanje šteta na elektro-distribucijskom sustavu kako bi se u što kraćem roku uspostavila redovna opskrba električnom energijom.
 
Kao i u slučajevima ranijih prirodnih nepogoda velikih razmjera, Vlada će pružiti financijsku i svaku drugu pomoć županijama i stanovništvu u saniranju nastalih šteta. Stoga je zatraženo od predstavnika županija da u okviru područja njihovog djelovanja izrade preliminarnu procjenu šteta kako bi se pomoć mogla uputiti što žurnije.
 
Predsjednik Vlade apelirao je na sve dionike da u svom djelovanju budu maksimalno agilni, koordinirani i usmjereni prema potrebama građana na stradalom području, a pritom će Vlada, svi njezini resori i nadležne službe biti na raspolaganju cijelo vrijeme.
 
Glavna ravnateljica DHMZ-a Branka Ivančan-Picek izvijestila je da je ovoga tjedna Hrvatsku poharala grmljavinska oluja koja je po svom intenzitetu i razmjerima bila najveća na području Hrvatske otkako postoje meteorološka mjerenja, od sredine 19. stoljeća.
 
Na sastanku su uz predsjednika Vlade i članove Vlade, sudjelovali gradonačelnik Zagreba te župani i predstavnici Karlovačke županije, Sisačko-moslavačko županije, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Virovitičko-podravske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Požeško-slavonske županije, Brodsko-posavske županije, Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske županije, Ličko-senjske županije, Primorsko-goranske županije i Istarske županije. Prisustvovali su i predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite, Hrvatske vatrogasne zajednice, Državnog inspektorata, Hrvatskih šuma, Hrvatske elektroprivrede i Hrvatskih voda, Robnih zaliha, Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatskog crvenog križa", navodi se u objavi
Pročitano 253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija