NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Prijavljene četiri prijevare

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska izdala je tri priopćenja kako slijedi:

U tijeku su kriminalistička istraživanja u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojih slijede kaznene prijave za kazneno djelo Prijevara.

Policijski službenici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske zaprimili su jučer, 23. studenog, četiri kaznene prijave za prijevare.
Prijavu je podnijela 39-godišnjakinja radi nedovršenih građevinskih radova na njenoj obiteljskoj kući, koje je unaprijed platila u iznosu od više stotina eura.
Prilikom dogovora za kupnju osobnog automobila preko internetskog oglasnika, 42-godišnjakinja je uplatila kaparu od nekoliko stotina eura, nakon čega je prodavatelj prekinuo kontakt.
Nadalje, nepoznati počinitelj je putem telefona naveo 55-godišnjaka da instalira dvije aplikacije na mobitel, kako bi mu uplatio dugovanje u ime tvrtke s kojom je prethodno surađivao, nakon čega je s njegovog bankovnog računa isplaćeno nekoliko tisuća eura.
Također, 74-godišnjakinja je prijavila kako je muškarcu, koji se predstavio kao policijski inspektor, na njegov zahtjev dala nekoliko stotina eura za troškove prijevoza člana njene obitelji iz zatvora.
Policija provodi kriminalistička istraživanja u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Prijevara.

Osumnjičen za oštećenje sedam osobnih automobila

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Oštećenje tuđe stvari, upućenu nadležnom državnom odvjetništvu
Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela Oštećenje tuđe stvari.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 19-godišnjak u večernjim satima 4. siječnja 2023. godine u Ulici Vile Velebita u Vukovaru udaranjem i razbijanjem podesnim predmetom oštetio tri parkirana osobna automobila, vlasništvo 39-godišnjaka, 34-godišnjaka i 32-godišnjakinje, svi iz Vukovara.
Sumnja se i kako je tijekom noći 13./14. studenog 2023. godine u Ulici Domovinskog rata u Vukovaru na isti način oštetio četiri parkirana osobna automobila, vlasništvo 53-godišnjaka, 35-godišnjakinje i 25-godišnjakinje iz Vukovara te 30-godišnjaka iz Borova.
Ukupna materijalna šteta počinjena vlasnicima osobnih automobila procijenjena je na iznos od preko 2.000 eura.
Osumnjičeni je danas, 24. studenog, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu upućenu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pokušali s neregistriranim vozilima prijeći državnu granicu

Vozači prekršajno sankcionirani, a vozilima zapriječen izlazak iz Republike Hrvatske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće, u Vinkovcima i Vukovaru, u kojima su lakše ozlijeđene ukupno dvije osobe, 65-godišnji pješak te 76-godišnja vozačica bicikla.
Također su zabilježena i tri naleta vozila na životinju na cesti, na autocesti Zagreb-Lipovac, u Vinkovcima te na cesti Tovarnik-Sotin.
Jučer, 23. studenog, na graničnim prijelazima u teritorijalnoj nadležnosti Policijske uprave Vukovarsko-srijemske zapriječen je izlazak iz Hrvatske pet vozila zbog isteka važnosti prometne dozvole.
Svi su vozači prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Vozaču teretnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, kojem je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana, omogućen je nastavak vožnje u Republici Hrvatskoj te je upućen na produljenje važenja prometne dozvole, dok su četiri vozila, od kojih dva osobna automobila hrvatskih nacionalnih oznaka, kojima je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, te autobus i osobni automobil stranih registracijskih oznaka, isključena iz prometa, a registarske pločice vozila privremeno oduzete.

Pročitano 531 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija