NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti obilježili su blagdan Božića

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti koji se ravnaju prema Julijanskom kalendaru proslavili su blagdan Božić. U organizaciji Srpskog narodnog vijeća, na pravoslavni Badnjak, organiziran je tradicionalni božićni domjenak koji je okupio brojne političare i osobe iz javnog života. Okupljenima se obratio predsjednik SNV-a Milorad Pupovac koji je naglasio kako je prije 20 godina najviši predstavnik državne vlasti pozdravio s drevnim kršćanskim pozdravom: Mir Božji – Hristos se rodi. Događaju su, među ostalima, nazočili i članovi Vlade, tom je prigodom premijer Andrej Plenković istaknuo kako su poslali važne simboličke poruke više od 30 godina nakon kraja Domovinskoga rata o tome koliko je važan mir, koliko je važno pomirenje. Ali jednako tako neće posustati na onom temeljnom preduvjetu nakon svakog konflikta i sukoba, a to je istina.

U manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dalj planini održana јe Božićna liturgiјa. Svetu arhiјereјsku liturgiјu služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop osječkopoljski i baranjski gospodin Heruvim, a među prisutnima bili su predsjednik Zaјedničkog vijeća općina Vukovar Deјan Drakulić, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Srđan Kolar i načelnik Općine Erdut Јugoslav Vesić.

Na poziv Udruge Hrvatski pravoslavni centar i predsjednika udruge, vukovarskog branitelja pravoslavne vjeroispovijesti Predraga Peđe Mišića gradonačelnik Ivan Penava te članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Zlatko Zaoborni i Zvonimir Kološnjaj nazočili su svečanosti u povodu proslave pravoslavnog Božića u Dicmu. Udruga Hrvatski pravoslavni centar koja ima sjedište u Vukovaru broji veliki broj hrvatskih branitelja te drugu godinu za redom organizira ovakav vid proslave Božića po julijanskom kalendaru, a sa svrhom okupljanja vjernika pravoslavne vjeroispovijesti, slavljenja Kristova rođenja te slanja poruka mira i zajedništva. Održavanje svečanosti financijski je podržao i Grad Vukovar.

Gradonačelnik Penava uputio je čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti te između ostaloga poručio: „Kao zajednica i društvo ne smijemo zaboraviti da se u obrani naše domovine krije i velika zasluga hrvatskih branitelja pravoslavne vjeroispovijesti. Stoga, poruke koje su danas poslane u ovoj prigodi trebaju nas voditi ka izgradnji boljeg društva, tolerancije i međusobnog uvažavanja bez obzira na nacionalnost, vjeru ili pak bilo kakvu drugu pripadnost. Najmanje što sam mogao učiniti je biti danas ovdje, zahvaliti svim tim ljudima i poželjeti im sve najbolje u povodu blagdana, stoga svim vjernicima koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru želim da im ono podari vjeru, mir i blagostanje te njihove domove ispuni toplinom i bogatstvom zajedništva.“, između ostalih, današnje su poruke gradonačelnika Ivana Penave.

 

 

Pročitano 324 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija