NAJNOVIJE
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)
Neprilagođena brzina i nevezivanje pojasom uzroci pogibije 42-godišnjaka

Neprilagođena brzina i nevezivanje sigurnosnim pojasom uzroci su pogibije 42-godišnjeg vozača, koji je u subotu osobnim automobilom sletio u odvodni kanal između Antunovca i osječkog prigradskog naselja Tenje, izvijestila je PU osječko-baranjska.

(Nedjelja, 28 Travanj 2024 12:49)

U Vinkovcima građani upoznati s opasnostima kibernetičkog kriminala te mjerama prevencije i zaštite

U Vinkovcima građani upoznati s opasnostima kibernetičkog kriminala te mjerama prevencije i zaštite Foto: PU vukovarsko-srijemska

U pješačkoj zoni u Vinkovcima, na info pultu Policijske uprave vukovarsko-srijemske, građanima je prezentirana preventivna kampanja Ministarstva unutarnjih poslova „Web heroj“. Naime, preventivna kampanja odvija se pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“, a provodi se kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

Policijska službenica za prevenciju PU vukovarsko-srijemske Marina Škarica pojasnila je da, kada govorimo o kibernetičkom kriminalitetu i kriminalitetu putem društvenih mreža, govorimo o različitim vrstama prijevara poput: prijevara s računima, direktorskim, investicijskim, romantičnim prijevarama, prijevarama putem online kupnje, „phishing“ mrežnim krađama identiteta, krađama identiteta SMS-om, lažnim stranicama banaka, krađom identiteta pozivom, zlonamjernim programima za mobilne uređaje i slično. Poručila je građanima da budu oprezni jer sve što zvuči predobro da bilo istinito, obično nije istinito; ne daju svoje osobne podatke putem nepoznatih telefonskih poziva ili neprovjerenih internetskih stranica; ako smatraju da su prevareni, dojave policiji putem telefona ili maila ili dođu direktno u najbližu policijsku postaju te da ne brišu digitalne tragove kako bi policija došla do počinitelja.

-U posljednje vrijeme sve su češće prijevare na raznim web stranicama na kojima se oglašavaju prodaje različitih proizvoda i usluga. Stoga pozivamo građane da budu oprezni, ako objavljujete oglas za prodaju nekog proizvoda ili usluge na internetskom oglasniku, za uplatu na vaš račun zainteresiranom kupcu nikada ne šaljite broj vaše platne kartice, datum važenja ili CVV/CVC broj s poleđine kartice! Ne znate li o čemu se točno radi, evo pojašnjenja. To je troznamenkasti kod koji se nalazi na pozadinskoj strani vaše platne kartice koji bi trebao biti poznat isključivo vlasniku (nositelju) kartice.
Nikada ne šaljite fotografiju obje strane svoje kartice (prednju i stražnju stranu) i ni u kom slučaju nikome ne smijete dati svoje generirane zaporke ili kodove za kupnju.
Kako bi kupac izvršio uplatu na vaš račun, NIJE potrebno autorizirati karticu putem 3DSecure programa ili dati kodove ili zaporke generirane tokenom te isto tako nemojte odgovarati na poslane poveznice u kojima se od vas traži da unesete gore navedene podatke o svojim karticama ili spomenute zaporke i kodove.
Zainteresiranom kupcu za uplatu je dovoljno da pošaljete IBAN svog računa.

Ovo je jedan od važnijih načina borbe protiv kartičnih prijevara na internetu i zato trebamo biti jako pažljivi kome i pod kojim uvjetima dajemo broj ili samu karticu. Čestim tipkanjem osobnih podataka i podataka s kartice na internetu, povećava se mogućnost zlouporabe. Zapamtite, pametno kupujte i zaštitite se od online prijevara! - poručila je Škarica Bukal. Poručila je kako se puno korisnih savjeta o instalaciji raznih aplikacija, zlonamjernim softverima, internetskoj sigurnosti doma i sigurnom radu na daljinu može pronaći na internetskoj stranici Web heroj.

Policijski službenici osim što su provodili informativno edukativne aktivnosti, bili su i dio kampanje “Milijarda ustaje”, koju su danas, na Valentinovo, u Vinkovcima, organizirale vinkovačke srednje škole. Velik broj mladih okupio se u pješačkoj zoni grada Vinkovaca kako bi  kroz pjesmu i ples ukazali na problem nasilja i pokazali zajedništvo u borbi protiv svih oblika nasilja, a posebno nasilja nad ženama i djevojčicama.
-Građani koji imaju saznanja o nasilju, svakako ga trebaju prijaviti policiji i to u slučaju trenutne izloženosti nasilju žurnim pozivom na broj 192. - naglasila je Škarica Bukal.

 

Pročitano 202 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija