NAJNOVIJE
Kroz projekt “Zaželi IV u Općini Nuštar pomoć će dobiti najmanje 120 korisnika

U prostorijama Općine Nuštar održana je početna konferencija projekta „Zaželi IV – Općina Nuštar” koji se provodi kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.”. Glavni je cilj projekta povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za najmanje 120 korisnika.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 14:42)
Odigrana nogometna utakmica u znak sjećanja na Danijela Rehaka

Na stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Radnički, odigrana je prijateljska nogometna utakmica u znak sjećanja na bivšeg predsjednik Radničkog i bivšeg predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka. Prije utakmice položen je vijenac i zapaljene su svijeće ispred njegove biste. - Mi smo se okupili ovdje u sjećanje na nikad prežaljenog predsjednika HNK Radnički Danijela Rehaka koji je imao ideju da Radnički bude mjesto okupljanja, zajedništva i druženja. Mi nastavljamo njegovim stopama i možemo biti ponosni na svoga bivšeg predsjednika – rekao je tajnik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Domagoj Garvanović. Na turniru je nazočio i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac – On je osoba koja je uistinu obilježila grad Vukovar, ali njegov rad je obilježio i Republiku Hrvatsku borbom za istinu i pravdu što se događalo našim braniteljima u srpskim koncentracijskim logorima. Ovo je jedan simboličan način da njegovo ime živi vječno, da on živi u knjigama i da ga pamtimo u povijesti. Kroz ovaj simboličan način i ovaj turnir, njegovo ime i rad prenosimo sljedećim generacijama – rekao je Sušac.rehak 3

Jedan od sudionika susreta bila je i Policijska postaja Vukovar, o značaju turnira govorio je načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić – Mi policijski službenici cijenimo, poštujemo i upoznati smo s djelom i radom gospodina Rehaka, tako da svakako znamo koliki je njegov doprinos Domovinskom ratu a i nakon povratka koliko je sudjelovao u unapređenju sporta i općenito života u gradu Vukovaru tako da s velikim poštovanjem i iskrenošću sudjelujemo u ovom danu.

Predsjednik Hrvatske udruge logoraša srpskih koncentracijski logora Zdravko Komšić istaknuo je ulogu Rehaka u Radničkom - Ipak je on ovdje ostavio svoj život, ostavio ga je i u logorašima, ali ipak i prije rata on je bio tu u Radničkom. Rukovodstvo Radničkog je izrazilo želju da se napravi taj turnir i sad razgovaramo i razgovarali smo da to u idućim godinama postane memorijalno i da se to održava svake godine, da se nikada ne zaboravi. Mislim da je Danijel dao veliki doprinos okupljanju ovdje, da ne kažem u ratu ali u poraću, kada smo se vraćali tu smo se okupljali i radilo se, i stvarno to je nešto što nam je ostalo nakon njegovog odlaska – rekao je Košić.rehak 4

Tko je bio Danijel Rehak i kako ga pamti prisjetio se vukovarski branitelj i jedan od onih koji je često bio na Radničkom Ivan Lukić Zolja – Sama pomisao na Danijela Rehaka i stajati na „Trokutu” ovdje, sjećati se njega i razgovarati o njemu već kod mene stvara dozu velike tuge. Prolazili smo puno toga zajedno. Čovjek koji je imao svoj ja, čovjek koji je znao što želi i mislim da nema Vukovarca tko mu se obratio da mu nije pomogao a slušao sam mnoge kako ga čak lagano i blate što taj čovjek nije zaslužio ničim jer je jedan od najvećih Vukovaraca koje sam je upoznao. Veličina ljudska, moralna, čovjek koji je volio ovu zemlju prije svega. Čovjek koji je volio sport, čovjek koji se toliko trudio za Radnički, koji je Vukovar volio kao nitko od nas. Jednostavno pričati na ovom mjestu o njemu uvijek mi stvori dozu da jako teško pričam – rekao je Lukić.Rehak 1

Od prošle godine Sportska dvorana u Borovu naselju nosi ime Danijela Rehaka.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 14:36)
Predsjednik DP-a Ivan Penava zatražio ispriku od Stephena Bartulice

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je od Stephena Bartulice zatražio javno očitovanje i ispriku zbog vožnje u Ferrariju s osobama s kriminalnom prošlošću, ustvrdivši kako je prešao Rubikon te da se cijelom DP-u zbog toga 'okreće želudac', prenosi HINA.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 14:25)
Uspješan nastup vukovarskih dizača utega u Zadru

Mladi vukovarski dizači utega, po prvi put su se natjecali u Zadru, gdje je u organizaciji novoosnovanog DK "Zadar" održano Prvenstvo Hrvatske za uzrast U20.

Gotovo svi natjecatelji Kluba dizača utega "Vukovar" su starosti do 20 godina i mlađi, te su se s pravom očekivale dobre vijesti sa ovog natjecanja "po mjeri" naših mladih "dizalica".

Svoju vrijednost su pokazali na sportskom podiju, osvojivši ukupno 31 odličje i od toga 18 zlata, 8 srebra i 5 bronci.

Prvaci Hrvatske su sa osvojena po 3 zlata (trzaj, izbačaj i biatlon), Mia Štefanek do 45 kg., Dunja Kapidžić do 81 kg. , Stefan Macut do 61 kg., Saša Turukalo do 67 kg., Nikola Todorović do 81 i David Todorović do 102 kg. Stepenicu niže na pobjedničkom postolju sa po 3 osvojena "srebra" su Tanja Turukalo do 71 kg. i Maja Kell do 76 kg., 2 srebra i 1 broncu osvojila je Nataša Dermiček do 59 kg. , dok su 3 bronce pripale Mandi Braje do 71 kg. a Elena Štefanet je osvojila 1 broncu i dva četvrta mjesta. Bez osvojenih odličja su ostali Minja Turukalo do 55 kg. koji je bio četvrti i Bruno Prokop do 81 kg. plasiravši se na šesto mjesto.Dizači utega

Nakon ovih pojedinačnih uspjeha, nije bilo sumnje, da će i od četiri ponuđena pehara na osvajanje , većina završiti u Vukovaru a pripali su ovogodišnjim ekipnim prvacima Hrvatske u ženskoj i muškoj konkurenciji za uzrast U20 ekipama KDU "Vukovar". Treći pehar je osvojio Nikola Todorović kao apsolutno najuspješniji natjecatelj, dok je četvrti pripao Chiari Reljac iz Dražica kao apsolutno najboljoj natjecateljici.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 13:12)
Proglašena prirodna nepogoda za dio Vukovarsko-srijemske županije

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi Vukovarsko-srijemska županija danas 12. lipnja 2024. godine donijela je Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuče na području gradova Županje i Iloka te općina Drenovci, Nijemci, Tompojevci, i Tovarnik.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 10:46)
Klimatske promjene značajno utječu i na riječne sustave

U Hotelu Osijek održana je EcoDaLLi Living Lab konferencija s ciljem prezentiranja trenutnih problema i potencijalnih rješenja za klimatske promjene koje zahvaćaju područje i sliv Dunava.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 10:14)
Vukovarsko-srijemska županija za projekte sportskih udruga izdvojila 60 tisuća eura

Vukovarsko-srijemska županija za projekte sportskih udruga izdvojila je 60 tisuća eura.

(Utorak, 11 Lipanj 2024 14:39)

Sandra Grgić

Utorak, 11 Lipanj 2024 17:27

U Dnevniku HRV-a poslušajte: 

Vukovarsko-srijemska županija za projekte sportskih udruga izdvojila 60 tisuća eura,

Obilježena 33. godišnjica 2. bojne 3. Gardijske brigade ZNG Kune Vinkovci,

Večeras svečano otvorenje trga u Tovarniku nazvanom po Antunu Ivankoviću,

Općina Stari Jankovci sufinancira kupovinu bicikla.

Dnevnik HRV-a uređuje i vodi Sandra Grgić. 

Utorak, 11 Lipanj 2024 13:36

Putem Elektroničkog oglasnika javne nabave, Hrvatske ceste izvijestile su javnost o dodjeli ugovora za izgradnju dionice brze ceste od Nuštra do Vukovara u dužini od 9,8 kilometara.

Rezultat je to provedenog postupka javne nabave u kojem se kao najbolji ponuditelj pokazao Osijek-Koteks koji će navedenu dionicu izgraditi u roku od 36 mjeseci za iznos od 51.535.807,40 eura.

Uz Osijek-Kotekst, na ovom poslu sudjelovat će Tehno-Elektro te vinkovačka tvrtka Cestorad.

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 13:55

Tijekom vikenda dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, šest sa materijalnom štetom, dvije sa ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

U subotu, 8. lipnja oko 13,25 sati na županijskoj cesti ŽC4170 između Rokovaca i Vinkovaca, 19-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 0,93 g/kg pomaknuo je vozilo sa kolnika udesno na bankinu i naglo pomaknuo automobil ulijevo pri čemu dolazi do zanošenja na kolniku, prelaska preko kolnika na biciklističko-pješačku stazu i u odvodni kanal. Pri slijetanju na biciklističkoj stazi udara u 48-godišnjeg vozača bicikla. U prometnoj nesreći vozač bicikla je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je vozač osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 8. lipnja oko 17,20 sati u Vinkovcima na raskrižju ulica, 46-godišnja vozačica osobnog automobila oduzela je prednost prolaska 45-godišnjoj vozačici osobnog automobila. U prometnoj nesreći obje vozačice su zadobile lake tjelesne ozljede, kao i putnica u vozilu 45-godišnjakinje.

Policija je ranije izvijestila kako je u subotu, 8. lipnja oko 15,15 sati u Gunji došlo do prometne nesreće u kojoj je vozač osobnog prijevoznog sredstva zadobio ozljede od kojih je preminuo.

Nadalje, u subotu, 8. lipnja oko 21,45 sati u Ceriću, 19-godišnji vozač osobnog prijevoznog sredstva uključivao se u promet kolnika sa kolnog prilaza, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom uslijed čega je došlo do udara u tijelo vozača i osobno prijevozno sredstvo prednjim lijevim dijelom osobnog automobila kojim je upravljao 46-godišnji vozač i vršio radnju pretjecanja s lijeve strane krećući se lijevom prometnom trakom. U prometnoj nesreći vozač osobnog prijevoznog sredstva zadobio je ozljede od kojih je preminuo.

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 13:16

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su tijekom ovog vikenda policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u dvije prijavljene krađe otkrili počinitelje i tijekom kriminalističkog istraživanja oštećenima vratili otuđene predmete.

U Vukovaru je 25-godišnji osumnjičenik 3. lipnja 2024. godine, prema prethodnom dogovoru s oštećenom 89-godišnjakinjom, čistio dvorište obiteljske kuće gdje boravi te iskoristio njenu nepažnju i iz obiteljske kuće otuđio nekoliko stotina eura.

Policijski službenici su tijekom izvida identificirali navedenog osumnjičenika i u okviru kriminalističkog istraživanja privremeno oduzeli te oštećenoj 89-godišnjakinji vratili prijeporni novac.

Policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je 25-godišnjak, koji ima prijavljeno prebivalište na području Županije zagrebačke, počinio kazneno djelo Krađa.   

Također u Iloku je 8. lipnja 26-godišnji osumnjičenik iz dvorišta obiteljske kuće otuđio skuter i kotao s dijelovima, no na temelju dojave 56-godišnjaka, policijski službenici su istog dana u prometu zaustavili motorno vozilo vinkovačkih registarskih oznaka kojim je osumnjičenik upravljao te pregledom tovarnog prostora pronađeni su otuđeni predmeti.

U okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici su privremeno oduzeli te oštećenom vratili navedene predmete, a policija će protiv 26-godišnjeg osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa.

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 12:13

Pisanjem ispita iz engleskog jezika, prvog obveznog ispita s velikim brojem pristupnika, počeo je glavni dio državne mature za koju je ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović rekao da bi organizacija tako masovnog događaja mogla biti standard uspješnosti za druge slične u Hrvatskoj - prenosi HINA.    

Državnu maturu ima pravo pisati 29.597 pristupnika iz 27 predmeta u čiju je pripremu uključen 131 član stručne radne skupine. Oko 140 tisuća ispita provodit će se u 381 srednjoj školi i šest ispitnih centara, koje će nadzirati oko 20 tisuća nastavnika, rečeno je na konferenciji za tisak u ponedjeljak u Zagrebu.

Ispiti državne mature počeli su 4. lipnja s francuskim i grčkim jezikom, a danas je prvi od obveznih ispita iz engleskog jezika. Nakon toga slijedi 24. i 25. lipnja ispiti iz hrvatskog jezika i u konačnici 27. lipnja ispiti iz matematike. 

Pravo pristupa na ispite državne mature steklo je 29.597 pristupnika, što je oko 680 više u odnosu na prošlu godinu. 

Ove godine je mala promjena da je za pisanje eseja umjesto četiri književna ponuđeno njih osam.

Radne skupine su došle do zaključka da četiri književna dijela ostavljaju veliku vjerojatnost pretpostavke koje bi književno djelo bilo ponuđeno, i u tom smislu želimo ipak neizvjesnost svesti na određenu razinu, a da opet s druge strane to ne bude opterećenje našim pristupnicima po broju književnih dijela, rekao je Filipović i zaključio: „Sve ostalo ostaje manje više isto“.

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 08:38

U Virovitici je na športskim terenima Vegeška, u organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske i suorganizatora turnira Udruga HVIDR-a Viroviticaodigran  VI. Malonogometni turnir „ Jake snage MUP-a “ Virovitica 2024. Pokrovitelji turnira bili su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica. 

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 08:00

HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri, a Domovinski pokret i Možemo! po jedan mandat na izborima za Europski parlament, pokazuju rezultati koje je u nedjelju u 23 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo. 

HDZ je dobio 34,6 posto glasova, lista SDP-a i partnera osvojila je 25,96 posto glasova, a na trećem mjestu je DP sa  8,82 posto glasova

Na četvrtom je mjestu Možemo! s 5,92 posto glasova.

Podaci su dobiveni temeljem obrade 99,82 posto biračkih mjesta. Na obrađenim mjestima glasalo je 751.326 birača.

Odaziv je bio svega 21,32 posto, što je za 8,53 posto manje nego na izborima 2019.

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 07:41

Od posljedica teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, u vinkovačkoj bolnici preminuo je maloljetnik na kojeg je u subotu u Gunji, dok se vozio električnim romobilom, naletjelo osobno vozilo, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

Policijskim očevidom je utvrđeno da se maloljetni vozač električnog romobila, koji je koristio biciklističku kacigu, uključivao na kolnik Ulice Ante Starčevića u Gunji. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tim kolnikom te je došlo do udara osobnog automobila županjskih registracija u tijelo maloljetnog vozača električnog romobila. 

Teško ozlijeđeni maloljetnik vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima.

PU vukovarsko-srijemska u nedjelju je izvijestila kako je zaprimila obavijest iz vinkovačke bolnice da je maloljetnik podlegao teškim ozljedama.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija