NAJNOVIJE
U Sabor ulaze četvorica Vukovaraca

Nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, neslužbeni podatci Državnoga izbornoga povjerenstva pokazuju da je na parlamentarnim izborima održanima jučer 17. travnja najviše mandata osvojila Hrvatska demokratska zajednica – 61, SDP 42 , Domovinski pokret 14, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. U petoj izbornoj jedinici pobijedio je HDZ s 42,77 posto. Slijedi SDP 19,58. Treći je Domovinski pokret 17,38, a prošla je i koalicija Most – Hrvatski suverenisti s 8,48 posto. Mjesto u Saboru su u našoj izbornoj jedinici osigurali vukovarsko-srijemski političari Ivan Bosančić, Nikola Mažar i Josip Šarić iz HDZ-a, Ivan Penava i Josip Dabro iz DP-a, Predrag Matić i Mario Milinković iz SDP-a te Marijan Pavliček iz koalicije Most – Hrvatski suverenisti. I u Vukovaru je najviše glasova dobio HDZ – 35,17 posto. Drugi je Domovinski pokret s 29,51 posto, treći SDP 14,95 posto, a koalicija Most – Hrvatski suverenisti ima 11,83 posto glasova birača. Ivukovarci koji ulaze u z pete izborne jedinice u Sabor ulaze Vukovarci Nikola Mažar iz HDZ-a, Ivan Penava iz DP-a, Predrag Matić iz SDP-a i i Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

(Četvrtak, 18 Travanj 2024 14:40)
Volonteri uređivali vanjsko košarkaško igralište

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji i partnerstvu sa Srednjom strukovnom Školom Marko Babić, odnosno njihovim Školskim volonterskim klubom, čiji je daljnji razvoj potaknut kroz provedbu dvogodišnjeg programa Volonterski Centar Vukovar, kojeg financijski podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, organizirao je volontersku akciju pod nazivom "Uređenje vanjskog košarkaškog terena“ u dvorištu Srednje strukovne škole Marko Babić.

Budući da škola trenutno nema dvoranu, planirano je renoviranje košarkaškog terena, a s ciljem osiguravanja kvalitetne provedbe nastave iz tjelesne kulture. U samom uređenju, koje je obuhvatilo ocrtavanje, farbanje konstrukcije te postavljanje novog koša, sudjelovali su učenici/volonteri školskog volonterskog kluba te drugi zainteresirani građani.

Osim toga, cilj ove akcije je i potaknuti daljnji razvoj školskog volontiranja među učenicima i članovima zajednice.

Inače, ova volonterska akcija samo je jedna u nizu akcija koje će se tijekom travnja održati u Vukovaru, Bršadinu te Starim Mikanovcima, a provedbom istih, PRONI Centar se uključio i u nacionalnu manifestaciju Činjenja dobrih djela, koja se tijekom travnja obilježava diljem Hrvatske.

 

(Četvrtak, 18 Travanj 2024 12:52)
Najavljena izgradnja nove zgrade škole IG Kovačića u Vinkovcima

U Radićevom bloku u Vinkovcima gradit će se nova zgrada OŠ "Ivan Goran" Kovačić s dvoranom, od ukupno 5600 četvornih metara, s 21 učionicom i popratnim sadržajima, priopćeno je iz vinkovačke gradske uprave.

(Četvrtak, 18 Travanj 2024 12:45)
Vukovarske gimnastičarke izvrsne u Splitu

U Splitu je 14. travnja održan 6. Memorijalni međunarodni turnir Marije Vujnović u sportskoj gimnastici. Nastupilo je preko 200 natjecatelja u izuzetno jakoj konkurenciji. Gimnastički klub Vukovar predstavljale su najstarije i najiskusnije natjecateljice pod vodstvom trenerice Bosiljke Stojšić, a u svojstvu sutkinje je bila Martina Stojšić.

U juniorskoj konkurenciji natjecala se Vita Panza u pojedinačnoj konkurenciji. U višeboju je Vita osvojila 8. mjesto, a u disciplini preskok osvojila je 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom.

Mlađe seniorke su u ekipnoj konkurenciji osvojile 1. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji u višeboju dvije medalje: 2. Monika Zovko i 3. Miljana Poznanović, a ostale članice su se plasirale ovako: Valentina Mrkonja 5. mjesto, Ela Vojtkiv 6. mjesto i Nika Budim 8. mjesto.

I u pojedinačnoj konkurenciji po spravama vukovarske gimnastičarke osvojile su mnogo medalja: Monika Zovko na preskoku 1. mjesto, na ručama 2. mjesto i na tlu 2. mjesto- ukupno 1 zlato i 3 srebra

Miljana Poznanović na gredi 3. mjesto i na tlu 1. mjesto- ukupno 1 zlato i 2 bronce

Mrkonja Valentina na gredi 2. mjesto- ukupno 1 sebro

Ela Vojtkiv na preskoku 2. mjesto- ukupno 1 srebro.

Ela Vojtkiv na preskoku 2. mjesto- ukupno 1 srebro.469bef96 363d 4ebd a66f 35b583dee091

Bilo je to predivno iskustvo, a gimnastičarke iz Vukovara su u najboljem svjetlu predstavile svoj klub i grad Vukovar. Nakon ovog natjecanja GK Vukovar bogatiji je za 1 zlato u ekipnoj konkurenciji i 2 zlata, 5 srebra i 3 bronce u pojedinačnoj konkurenciji

Natjecateljska sezona se zahuktava u svim programima natjecanja su u jeku.

Vukovarske gimnastičarke pred sobom u ovom mjesecu imaju još nastupa.

Osnovni program prvo kolo ima 20.04. u Osijeku, a Obavezni program 2. kolo 27.04. u Belom Manastiru.

(Četvrtak, 18 Travanj 2024 11:44)
HDZ pobjednik izbora u Hrvatskoj, petoj izbornoj jedinici i Vukovaru

Nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, neslužbeni podatci Državnog izbornog povjerenstva (DIP) pokazuju da je na parlamentarnim izborima održanima jučer 17.travnja najviše mandata osvojila je Hrvatska demokratska zajednica – 61, SDP 42 , Domovinski pokret 14, Most 11, a Možemo! 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika.

U petoj izbornoj jedinici pobijedio je HDZ s 42,77 posto. Slijedi SDP 19,58. Treći je Domovinski pokret sa 17,38, a prošla je i koalicija Most – Hrvatski suverenisti s 8,48 posto. Tako su u našoj izbornoj jedinici mjesta u Saboru osigurali vukovarsko-srijemski političari Ivan Bosančić, Nikola Mažar i Josip Šarić iz HDZ-a, Ivan Penava i Josip Dabro iz DP-a, Predrag Matić i Mario Milinković iz SDP-a te Marijan Pavliček iz koalicije Most – Hrvatski suverenisti.

I u Vukovaru je najviše glasova dobio HDZ – 35,17 posto. Drugi je Domovinski pokret s 29,51 posto, treći SDP 14,95 posto, a koalicija Most – Hrvatski suverenisti ima 11,83 posto glasova birača.

Prema podatcima DIP-a, jučer do 16,30 sati na birališta je izašlo 50.60 posto birača, što je 16 postotnih poena više u odnosu na izbore koji su održani prije četiri godine, odnosno izašlo je gotovo pola milijuna birača više nego 2020.godine. Najveća je izlaznost bila u prvoj izbornoj jedinici - 58,43 posto, a najmanja u našoj, petoj – 44,89 posto.

(Četvrtak, 18 Travanj 2024 09:06)
U Vukovaru do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta, HDZ osvaja 38,71% glasova, DP 28,78%

U Vukovaru je do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta od ukupno 32 (15,63%), a glasovalo je 46,33% birača:

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:20)
Obrađeno 38 posto glasova - HDZ-u 65, koaliciji Rijeke pravde 42, a DP-u 13 mandata

Prema neslužbenim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo na temelju prebrojanih 38,81 posto glasova, HDZ i partneri osvojili su 65 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođene SDP-om 42, a slijede Domovinski pokret s osvojenih 13 mandata, Most 9, Možemo 6, IDS 4 te NPS i Fokus po dva mandata.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:03)

Savjet chefa Skoke: „Otkrit ću vam koji je sastojak ključan za vrhunska jela ako ih pripremate doma“

Savjet chefa Skoke: „Otkrit ću vam koji je sastojak ključan za vrhunska jela ako ih pripremate doma“ Foto: Prima

David Skoko je pred kamerama u modernoj Prima kuhinji uz pomoć Jelene Glišić pripremio saur od hobotnice i otkrio dobro čuvane tajne svog zanata, ali i sjajne pogodnosti u Prima Mjesecu kuhinja.

 

Dobar recept, najbolje svježe namirnice, lonci, tave, noževi… Sve je to važno za pripremu savršenog jela, no jedan „sastojak“ ipak je presudan.

- Bez vrhunske kuhinje, nema ni vrhunskih jela - otkrio je David Skoko, jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova. Za njega nema sumnje, kuhinja treba biti kvalitetna, čvrsta, dovoljno velika, praktična, dobro osvijetljena, ugodna, ali i lijepa jer je važan i prirodni dio svakog doma.

- Najbolja kuhinja je ona kreirana baš po vašoj mjeri, koja savršeno pristaje u prostor, ali i odgovara vašim navikama – objašnjava chef Skoko, šarmantni Istrijan kojem radni dan traje 15 sati, a od toga minimalno devet sati provede upravo u kuhinji. Pitali smo ga što je njemu posebno važno po pitanju kuhinje? Odnosno, na što ljudi pri kupnji kuhinje možda ne obraćaju pažnju, a svakako bi trebali?

- Kada kuhate trebate biti dobro organizirani, a za to vam je potrebna dovoljno velika radna površina. Vjerujte mi, toga nekako uvijek nedostaje. No, važno je i da sve površine budu lake za održavanje. Silno je bitna i praktičnost, odnosno dobar raspored ormarića i ladica. Za velike i teške tave i lonce idealni su čvrsti i prostrani kuhinjski ormarići, no za manje lonce, posudice i alate koje valja uvijek imati pri ruci za vrijeme pripreme jela odlično su rješenje duboke ladice kakve imaju Prima kuhinje - istaknuo je Skoko.

02 OK

Kuhinje po mjeri daleko su najbolji odabir jer se personaliziranim pristupom može iskoristiti svaki centimetar prostora kako bi se stvorila savršena kuhinja. Naime, čak i ako niste gastro entuzijast, u kuhinji ćete u prosjeku provesti 26.280 sati, odnosno pune tri godine života pripremajući obroke. Zato je važno da kuhinja odgovara svim vašim željama i navikama.

On je uz Jelenu Glišić, poznatu televizijsku voditeljicu, glavna zvijezda novog TV spota za Mjesec kuhinja u Primi koji traje od 2. veljače do 1. ožujka 2023. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=qTYppZ2Q1AU

U Mjesecu kuhinja Prima ponuda obuhvaća:

besplatnom izmjerom i prijedlogom idejnog rješenja

Rok isporuke kuhinja po mjeri već od 60 dana.

uštedama od velikih 50% na kuhinje po mjeri te 40% na modularne kuhinje,

gratis Bosch perilicom posuđa*.

U raskošnoj ponudi kvalitetnih i dizajnerski besprijekornih Prima kuhinja po mjeri potražite programe poput Cvite, Liberte, Amelie, Linde i mnogih drugih koji su već stekli veliku popularnost među kupcima. Zasigurno će vas oduševiti i Perla, Prima kuhinja nove generacije koja se uklapa u baš sve interijere od onih u retro stilu do modernih i minimalističkih domova, ovisno o kombinaciji koju odaberete.

 03 OK

Novi Prima TV spot donosi zabavno kulinarsko nadmetanje između Jelene i Skoke, ali kadrove slasnih delicija prema receptu chefa Skoke koji je rođen u obitelji s četiri generacije ribara. Stoga, sasvim logično, pripremio je morsku poslasticu - saur od hobotnice. To je jelo na kojem je odrastao, kaže, i kao dječak i kao kuhar, ali i jelo koje rado priprema u Batelini, proslavljenoj konoba obitelji Skoko u Banjolama, nedaleko od Pule.

- Saur je topla marinada, tradicionalna tehnika konzerviranja morskih plodova, a koristila se u doba dok ljudi još u kuhinjama nisu imali hladnjake. Često se radi sa srdelama, morskim psom i drugim morskim plodovima, a mi smo ju za Prima TV spot pripremili s hobotnicom i to na malo moderniji način - objasnio je chef Skoko i proveo nas kroz recept od početka do kraja.

 04 OK

Prvo se, kaže, skuha hobotnica, a onda se radi marinada od domaćeg vinskog octa, komorača, ljubičastog luka, lovorovog lista te grožđica i pinjola za punoću okusa.

 05 OK

- Još toplu hobotnicu prelijemo s toplom marinadom i pustimo par sati da se sve poveže. Saur poslužite kao toplo predjelo s palentom, idealno uz malvaziju - rekao je Skoko.

Želite li i vi imati kuhinju koja će svojim inovativnim funkcionalnostima i modernim dizajnom ostvariti sve vaše želje i potaknuti vas na kreativne pothvate u pripremi finih jela, onda je Prima kuhinja po mjeri prirodan izbor za vas.

Osim kvalitetnih i modernih Prima kuhinjskih programa vlastitog dizajna i proizvodnje, od posebno biranih prirodnih materijala, u Prima salonima i na webshopu potražite i napredne miješalice, korita i uređaje brendova Bosch, Gorenje, Alveus i Amica kako biste u potpunosti opremili svoju kuhinju.

Uvjerite se u kvalitetu i estetiku Prima kuhinja te posjetite najbliži Prima salon gdje će vas dočekati prodajni savjetnici koji će vam pomoći pri odabiru namještaja i dekoracija po mjeri i stilu vašeg doma. Inspiraciju za uređenje doma možete pronaći u najnovijem letku te na Prima službenom Facebook, Instagram, //www.tiktok.com/@prima_namjestaj">TikTok i Pinterest profilu.

 

 

* Perilice širine 60 cm: za kupnju drvenog dijela kuhinje po mjeri iznad 6.700,00 €i 3 BOSCH aparata - GRATIS BOSCH perilica SMV4ECX26E u iznosu od 878,62 €; za kupnju drvenog dijela kuhinje po mjeri iznad 4.700,00 € i 3 BOSCH aparata - GRATIS BOSCH perilica SMV46KX04E u iznosu od 713,12 €; za kupnju drvenog dijela kuhinje po mjeri iznad 2.700,00 € i 3 BOSCH aparata - GRATIS BOSCH perilica SMV24AX00E u iznosu od 453,91 €.

Perilice širine 45 cm: za kupnju drvenog dijela kuhinje po mjeri iznad 2.700,00 € i 3 BOSCH aparata - GRATIS BOSCH perilica SPV4XMX28E u iznosu od 696,79 €.

Pročitano 1075 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija