Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Projekt "Tri škole VIVU" okupio 70 učenika harmonike

Trodnevni projekt završio je zajedničkim koncertom Trodnevni projekt završio je zajedničkim koncertom Foto: T. Iljovski

U Vukovaru je održan trodnevni projekt glazbenih škola „Tri škole VIVU“ iz Vukovara, Vinkovaca i Virovitice koji je okupio 70-ak sudionika. Završnim zajedničkim koncertom u Ružičkinoj kući Vukovarcima su podarili predivan program zajedničkoga orkestra kojim su ravnala trojica dirigenata.

Nakon odličnog iskustva prošle godine u Virovitici, ovogodišnji grad domaćin bio je Vukovar. Idejna voditeljica projekta je Beatrica Šušak, prof. pročelnica harmonikaškog odjela Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice.  Predavači i dirigenti orkestra bili su Blanka Brlić, Trajko Iljovski i Beatrica Šušak.

Spajajući učenike iz različitih gradova  kroz radionice orkestra zajedničkim učenjem i sviranjem željeli su potaknuti druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. Kroz različite karaktere skladbi učenici su upoznali različite izvedbe i razne tehničke zahtjeve. Osim klasičnih, učenici su zasvirali i popularne svjetske glazbene hitove, a pored harmonika u orkestru su se našli i pojedini drugi instrumenti na kojima su im se pridružili i profesori.

-Bez dvojbe sam ušao u ovaj veliki projekt i drago mi je da je domaćin ove godine Glazbeni odjel pri OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Želim se zahvaliti svojim kolegama, ravnateljima i svakako učenicima i roditeljima. Ovaj projekt je velika promocija instrumenta harmonike na ovim prostorima – rekao je Trajko Iljovski.

Nakon vukovarskog, ideja je da se uskoro ovakvi zajednički koncerti održe i u Vinkovcima i Virovitici.

Pročitano 1529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI