U sklopu manifestacije „Dunav fest 2025” koja se ovoga vikenda održava u Vukovaru, a u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske održan je gastronomski događaj pod nazivom 100% FIŠ.
U sklopu navedenog događaja održani su Master class radionica i panel rasprava pod nazivom „Riječna riba: tradicija & destinacija”.
Radionica je bila namijenjena ugostiteljima i profesionalcima dok se na panel raspravi raspravljalo o tradicionalnim i suvremenim pristupima riječnim ribama u ugostiteljstvu, njihovom značaju za autentičnu kuhinju te mogućnostima razvoja gastro ponude Vukovara i okolice.
- Turistička zajednica pokrenula je nakon, nekoliko projekata istraživanja, projekt gastro brendiranja destinacije. Riječ je o dugogodišnjem projektu koji će se provoditi kroz razne oblike i razne manifestacije. Cilj je pozicionirati grad Vukovar kao atraktivnu turističku destinaciju kroz našu jedinstvenu gastronomsku ponudu. Ove godine tema gastro brendiradnja je riječna riba konkretno fiš paprikaš s obzirom da smo sve povezali u program Dunav festa. Prva današnja radionica bila je MASTER CLASS Zero waste koju je vodio Mario Mandarić, michelin star chef. On je prezentirao koncept zero waste odnosno na primjeru šarana pokazao je na koji se način namirnice mogu iskoristiti do kraja, što je održivi način korištenja naših resursa. Nakon Master classa uslijedila je i panel rasprava na temu „Riječna riba: tradicija & destinacija”, a na istoj su sudjelovali Alma Harašić Bremec, marketing manager i voditeljica kuharske akademije, Domagoj Sever, gastro blogger i specijalist digitalnog marketinga Stevo Karapandža, legendarni chef s izuzetnim iskustvom u pripremi riječne ribe, Mario Mandarić, michelin star chef te proizvođači lokalnih prehrambenih proizvoda i uzgajalište riječne ribe - pojasnila je Marina Sekulić direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.
Nakon radionice i panel rasprave, u poslijepodnevnim satima uslijedila je i Radionica kuhanja fiša za djecu.
- Cilj ove radionice bio je educirati one najmlađe o vrijednostima i nutricionističkim vrijednostima riječne ribe. Ovo je bila jedinstvena prilika da najmlađi postanu čuvari i nositelji tradicije te nauče cijeniti i uživati u specijalitetima koji su nosioci gastro ponude čitave destinacije– naglasila je Sekulić.