Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Napreduju radovi na osječkoj Tvrđi

Napreduju radovi na osječkoj Tvrđi FOTO: ARHIVA HRV

Napreduju radovi u povijesnom dijelu grada na Dravi. 

Osječka Tvrđa povijesni je dio grada na Dravi koji datira iz 18. stoljeća. Nakon oslobođenja grada od osmanlija, austrijske vojne vlasti pristupile su planskoj izgradnji nove tvrđave 1. kolovoza 1712. Do 1722. tvrđava je uglavnom dovršena, ali su gradnje manjeg opsega bile nastavljene do šezdesetih godina 18. stoljeća. Zbog potreba vojske sve su građene od pečene opeke i kamena. Ulice Tvrđe nastajale su planski, a prošle godine u ljeto započeo je projekt Izgradnja i unaprijeđenje osječke Tvrđe koji traje do 2023.godine.

-  Radi se o sveobuhvatnoj obnovi rekonstrukcije komunalne infrastrukture u Tvrđi. Projekt je vrijedan preko 127 milijuna kuna - rekla je voditeljica projekta Sanja Scitovski.

Radovi su već u tijeku godinu dana i obavljeno je 25 posto svih radova. 

- Radi se na radovima zamjene kompletne kanalizacijske infrastrukture, na zanovljavanju vodovodne infrastrukture, a grijanje ostaje na toplanu. Uvode se nove proturne cijevi kroz koje će se provoditi nova elektro, telekomunkacijska infrasturkutera i slicno, a radi se i na obnovi javne rasvjeti. Uvodi se nova, moderna LED rasvijeta. - rekla je Scitovski. 

 Radovi u planiranoj dinamici i prilagođeni su stanarima i korisnicima Tvrđe.

- Krajem godine kada se zatvore terase kafića kreće se s radovima u središnjem dijelu Tvrđe kako bismo spriječili uzurpiranje ugostitelja - rekla je voditeljica projekta. 

Pročitano 826 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI