Ispiši ovu stranicu

Završava se 28. Festival Glumca

Završava se 28. Festival Glumca Foto: Festival glumca

Dodjelom nagrada i priznanja večeras se zatvara 28. Festival Glumca.

Ocjenjivački sud ove je godine pratio 18 kazališnih predstava i umjetničkih ostvarenja iz prošlogodišnje kazališne produkcije, a dodjela će se održati večeras u Dvorani Mladost u Županji.

Nagrada „Fabijan Šovagović“ za najbolje glumačko ostvarenje dodjeljena je Trpimiru Jurkiću za ulogu Petra u predstavi FRANCUZICA u režiji Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića u produkciji HNK Split, Ronaldu Žlaburu za ulogu Petra Krpana u predstavi BRAT BRATU u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji ZGK Komedija i glumicama Petri Dugandžić za ulogu u predstavi POTPUNI STRANCI u režiji Renea Bitorajca i produkciji Kazališta Luda kuća Zagreb i Orneli Vištica za ulogu Predsjednice u predstavi PREDSJEDNICI & CA (PRETPOSLJEDNJA VEČERA) u režiji Tarika Filipovića i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI GRUPA Zagreb.

Nagrada „Ivo Fici“ za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dodjeljena je Josipu Ledina za ulogu Josipa u predstavi FEŠTA autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit I u suradnji s ADU u Zagrebu.

Nagrada „Nada Subotić“ za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dodjeljena je Josipi Anković za ulogu Josipe u predstavi FEŠTA autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit i u suradnji s ADU u Zagrebu.

Nagrada „Nevenka Filipović“ za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade dodjeljena je glumici Bugi Mariji Šimić za uloge u predstavi SUNCE DJEVER I NEVA NEVIČICA u režiji Ivice Šimića i produkciji Male scene Zagreb.

Nagrada „Vanja Drach“ za najbolju predstavu u cjelini dodjeljena je predstavi HOTEL ZAGORJE u režiji Anice Tomić i produkciji GDK Gavella.

Nagrada „Zvonimir Torjanac“ za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca, odlukom Festivalskog vijeća dodjeljuje se Jurici Buljanu.

Nagrada „Ivo Gregurević“ za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu, odlukom Festivalskog vijeća dodjeljuje se Goranu Grgiću.

 

Pročitano 117 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI