NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

U Županji promovirana slikovnica Bakin šapat

  • Subota, Ožu 12 2022
  • Piše: 
U Županji promovirana slikovnica Bakin šapat Foto: Boravak za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja

U Boravku za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja promovirana je slikovnica “Bakin šapat” koja je nastala kao rezultat suradnje s Društvom “Naša djeca” iz Vinkovaca, a financirana je sredstvima Vukovarsko-srijemske županije.

Priče se temelje na usmenoj predaji jedne bake koja je svojoj unučici Zlati, u hladnoj zimskoj noći, na otomanu pokraj stare furune, šapatom pričala priče, odnosno stara vjerovanja koja su se godinama prenosila usmenom predajom u slavonskim selima.

Prikupila ih je Zlata Gavrić, a doradile i oblikovale Anita Blažević Jurković i Snježana Matak, članice DND-a Vinkovci. Slikovnicu su ilustrirali korisnici Cjelodnevnog boravka za osobe s intelektualni i mentalnim oštećenjem GDCK Jurković, uz svesrdnu pomoć dugogodišnje volonterke Nevenke Lučić.

U slikovnici se nalaze tri priče: Lučica, Vilinsko kolo i Gvozdenka koje pričaju o neobičnoj gradnji seoske crkve, šumskim vilama te nekadašnjoj “zubić vili”.

- Ovo je bilo jedno predivno iskustvo gdje smo svi bili jako kreativni. Slikovnica je mala, ali je u nju utkano puno ljubavi i rada. Korisnici su uspjeli oslikati ono što su kroz priče doživjeli te osmislili kako ju kroz predstavu i prezentirati. Ponosni smo svi i zadovoljni ovim projektom - rekla je Anita Blažević Jurković, radna terapeutkinja u Cjelodnevnom boravku.

Pročitano 279 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija