NAJNOVIJE
Nastavlja se program edukacija za poduzetnike

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić potpisali su u palači Srijem u Vukovaru ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menagera – Puma.

(Petak, 22 Veljača 2019 12:35)
Nedostatak liječnika u županjskoj Posavini sve veći problem

Području Cvelferije muči nedostatak liječnika.

(Petak, 22 Veljača 2019 11:00)
Predstavljena knjiga Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini

Povodom pete obljetnice osnutka Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i deset godina intenzivnog rada Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora kao i brojnih aktivnosti volontera sinoć je u Ružičkinoj kući u Vukovaru predstavljena knjiga Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini.

(Petak, 22 Veljača 2019 10:30)
U Vukovaru održana 16. sjednica Županijske skupštine

Na 16. Sjednici Županijske skupštine održanoj u Vukovaru bilo je riječi o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021.-2027.godine te mjerama poticanja razvoja poduzetništva na području županije tijekom tekuće godine. 

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 15:28)
Panenić o Milinkovićevom odlasku u Sabor

Saborski zastupnik i nositelj nezavisne liste Tomislav Panenić, održao je ispred zgrade županije u Vukovaru konferenciju za medije vezano uz odlazak Dražena Milinkovića, predsjednika županijskog HDZ-a i direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. u Hrvatski sabor.

Upitao je je li njegov odlazak  stranačka nagrada za optužnicu za kazneno djelo ili opstrukcija sudskog postupka podsjećajući kako se protiv njega kao odgovorne osobe u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji vodi kazneni postupak na temelju prijave preko 400 građana Komletinaca koji su tvrdili da im je godinama isporučivana voda koja sadrži teške metale, prvenstveno arsen.

-Tako da ćemo u Hrvatskom saboru imati još jednog zastupnika protiv kojega se vodi kazneni postupak i koji će imati određene povlastice što će vjerujem otežati proces. Nadam se da će na osnovu prijave Općinskog državnog odvjetništva naše sudstvo imati snage provesti postupak do kraja, rekao je Panenić dodajući kako niti itko drugi od nadležnih nije smatrao daje potrebno obavijestiti građane da  ta voda može izazvati teške posljedice po zdravlje.

Zvonko Jelić, vijećnik nezavisne liste Županijske skupštine dodao je kako Županija nije izdvojila dovoljno novca za uzorkovanje vode, a Zavod za javno zdravstvo nije zabranio distribuciju i korištenje te vode.

Dražen Milinković, predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije rekao je kako je saborski zastupnik još od 2016. godine, ali je mandat stavio u mirovanje zbog obveza prema Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji. Među ostalim, istaknuoje projekt aglomeracije vrijedan 400 milijuna kuna, problem sa vodoopskrbom Slavonskog broda te lokalne izbore. Što se tiče kaznene prijave rekao je neka institucije odrade svoj posao.

                                                                                   

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 13:45)
MeetUS tim gostovao u OŠ Dragutina Tadijanovića

Članovi MeetUS tima Veleposlanstva SAD-a u RH održali su za učenike i nastavnike OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru dva edukativna predavanja. U organizaciji događaja sudjelovao je i tim Američkoga kutka Gradske knjižnice Vukovar.

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 13:08)
Grad Vukovar najavio kupovinu novoga klizališta

O uspješnome radu vukovarskoga gradskoga klizališta bilo je riječi na konferenciji za medije upriličenoj  tim povodom u  Gradskoj vijećnici.

(Četvrtak, 21 Veljača 2019 12:55)

Široki Brijeg po šesti puta zaredom osvojio Memorijalni turnir Blago Zadro

Široki Brijeg – Osijek 1:0

HNK Široki Brijeg je po šesti puta za redom osvojio Memorijalni turnir Blago Zadro. Oni su u finalu pobijedili HNK Osijek 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ivan Baraban u  prvom poluvremenu. U utakmici za treće mjesto Cibalia je pobijedila Vukovar 1991 4:1. Prvog dana turnira Osijek je pobijedio Vukovar 1991 8:0, dok su neizvjesnu utakmicu odigrali Široki Brijeg i Cibalia. Utakmica je završila 1:1 a boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio je Široki Brijeg. Zanimljivo je da je vratar Širokog Brijega Luka Bilobrk obranio četiri jedanaesterca a vratar Cibalie Marko Ivkić tri ali nedovoljno za pobjedu. Nakon turnira Zoran Sabljić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata podružnice Vukovar rekao je da je izuzetno zadovoljan održanim turnirom gdje su sudjelovala tri prvoligaša i Vukovar 1991. Očekivali su da bi Osijek mogao prekinuti dominaciju Širokog Brijega i turnir učiniti zanimljivijim. Čestitao je pobjednicima Širokom Brijegu koji su i jedan od organizatora turnira te svima koji su sudjelovali na turniru te najavio 7. Memorijalni turnir i sljedeće godine, uz napomenu da za turnir postoji zanimanje i jedne ekipe iz Mađarske. Na kraju je naglasio da je cilj organiziranja turnira sjećanje na generala Blagu Zadru i sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku

Pročitano 669 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija