NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

U Sotinu su održani 11. boćarski i 7. nogometni memorijalni turniri

Sotin - memorijalni turniri - polaganje vijenaca Sotin - memorijalni turniri - polaganje vijenaca Foto: Kery

Proteklog vikenda u Sotinu su održani memorijalni boćarski i nogometni turnir u spomen na poginule i nestale branitelje i mještane Sotina. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju, a potom su se boćarske ekipe poredale i brojni su izaslanici uputili prigodne riječi. Nazočnima se obratio izaslanik Vlade republike Hrvatske i Ministarstva hrvatskih branitelja Stipo Rimac, koji je istaknuo važnost žrtve Sotina i okolnih mjesta u Domovinskom ratu, kao i značaj očuvanja sjećanja na žrtve Sotina.Sotin memorijal 5

 

- Drago mi je da se što se i ove godine održava memorijalni turnir u znak sjećanja na one koji su bili bolji od nas. Nažalost, u Sotinu je 10 posto pučanstva izgubilo svoje živote u stvaranju hrvatske države, 10 posto je jedna velika brojka za jedno malo mjesto. Drago mi je da se nakon 30 godina sjećamo njih. Neka prođe još 100 godina, bitno je da se naši potomci sjećaju njih jer su oni gradili temelje stvaranja hrvatske države – rekao je saborski zastupnik Marijan Pavliček.

 

- Mogu reći kao moji prethodnici, ali za razliku od njih ja ne mogu reći da sam sretan što obilježavamo jedan memorijal. Bilo bi mi drago da imamo jedan redovan turnir jer sam memorijal znači da smo izgubili toliko puno dobrih ljudi, toliko puno mladosti, toliko puno sportaša – rekao je pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio i predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Igor Banovac.

 

-Iznimna mi je čast što smo danas ovdje, veseli me kada vidim koliko se ekipa okupilo kako je sve organizirano. Znam da zaborav na sve poginule i nestale Sotinčane nikada neće blijediti: Nadam se i znam da će se na ovaj način i buduće generacije sjećati žrtava što je Sotin dao za obranu naše Domovine – rekao je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.Sotin memorijal 4

 Turnir je bacanjem boće otvorila predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sotin Biserka Ljubić - Dragi naši branitelji hvala vam još jednom što u ovako velikom broju nastavljate našu tradiciju. Mi smo zadovoljni što se neće zaboraviti žrtva koju je ovo malo mjesto našoj Hrvatskoj dalo – rekla je Ljubić.Sotin memorijal 2

 

 Najuspješniji na boćarskom turniru:

 

1.BK "Trpinjska cesta"

2.BK "Trpinjska cesta" II

3.BK "Mitnica"

4.BK "Ivankovo"

Precizno izbijanje:Robert Knežević

Precizno valjanje: Goran PaićSotin memorijal 6

 

 Rezultati nogometnog turnira:

1. Kolo

- ŠNK "Dunav" Sotin - HNK Lipovača 5:1

- Veterani Bogdanovaca - NK "Mladost" Svinjarevci 3:1

 

Utakmica za 3 mjesto

- HNK Lipovača dobila NK "Mladost" boljim izvođenjem jedanaesteraca.

 

Utakmica za 1. mjesto

- ŠNK "Dunav" Sotin - Veterani Bogdanovaca 3:1Sotin memorijal 9

Pročitano 497 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija