NAJNOVIJE
Startao šesti po redu Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“

Pedesetak ultramaratonaca krenulo je večeras u organizaciji URT „Nexe Team“ iz Našica u 21 sat na put dug 305 km od Vukovara do Sunje, a prije starta kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav položili su vijenac i upalili svijeću u čast poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

(Petak, 09 Lipanj 2023 22:38)
Aviotretmani komaraca najavljeni za 12. i 13. lipnja

Iz Veterinarske stanice Vukovar i Grada Vukovara obavještavaju javnost o aviotretiranju komaraca. U priopćenju stoji:

(Petak, 09 Lipanj 2023 17:26)
Otkrivena bista heroju Domovinskoga rata, vukovarskom branitelju Danijelu Rehaku

Ispred upravne zgrade HNK Radnički u Borovu naselju otkrivena je bista prošle godine preminulom vukovarskom branitelju, predsjedniku Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) i Centra za istzraživanje ratnih zločina te dugogodišnjem predsjedniku HNK Radnički Danijelu Rehaku.

(Petak, 09 Lipanj 2023 17:23)
Oduzeto 566 grama marihuane

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

(Petak, 09 Lipanj 2023 15:10)
U Petrovcima se večeras otvara dvodnevna, 50. po redu, manifestacija kulture Rusina Republike Hrvatske „Petrovačko zvono 2023“.

U Petrovcima se večeras otvara dvodnevna, 50. po redu, manifestacija kulture Rusina Republike Hrvatske „Petrovačko zvono 2023“.

(Petak, 09 Lipanj 2023 14:14)
Grad Vukovar ustrajan u borbi protiv komaraca, najavili aviotretiranje

Grad Vukovar je u ovoj godini početkom travnja počeo s tretmanima suzbijanja komaraca na području Vukovara. A prema podacima Vukovarsko-srijemske županije od 1. svibnja ove godine, od svih jedinica lokalne samouprave uložio je najviše sredstava i proveo najviše tretmana suzbijanja komaraca, istaknuto je na održanoj konferenciji za novinare, koju su u Gradskoj vijećnici grada Vukovara održali gradonačelnik Ivan Penava i direktor Veterinarske stanice Tomislav Šota, osvrćući se na trenutno stanje. Za spomenutu namjenu Grad Vukovar je u svom proračunu osigurao gotovo 164 tisuće eura i proveo 6 od ukupno planiranih 13 larvicidnih tretmana. Zbog loših vremenskih uvjeta, kasnije se pristupilo adulticidnim tretmanima sa zemlje, koji nažalost, ne daju značajnije rezultate, naglasio je Šota dodajući da čak ni struka ne može dati jasne odgovore nego to objašnjava biološkim procesima. Detaljno je pojasnio situaciju od početka larvicidnih tretmana do danas, naglasivši da su predviđena i dva aviotretiranja, ali da se i u ovoj situaciji pojavljuje problem. Naime, u Hrvatskoj je registrirana samo jedna avio tvrtka koja ima na raspolaganju dva aviona. Aviotretiranje je potrebno najaviti deset dana ranije i termin tretiranja se mora podudarati s povoljnim vremenskim uvjetima, što može prolongirati zaprašivanje, rekao je direktor Veterinarske stanice Vukovar. Naglasio je kako je dogovoreno sa načelnicima gotovo svih općina u okruženju da se kontinuirano provede aviotretiranje kojim bi trebalo biti pokriveno 2000 hektara.
- Grad Vukovar je čak i prošle godine u rujnu, uvažavajući savjet struke, jedini u Slavoniji proveo dodatna dva larvicidna tretmana koja su bila preventivne prirode, baš kako bismo izbjegli ovakvu situaciju. U prevenciji i suzbijanju maksimalno slušamo struku i znanost, koristimo maksimalne doze no vrijeme nam ne ide na ruku. Kako bi došli do aviotretiranja, potrebno se naručiti dva tjedna prije, a nužan preduvjet su povoljne vremenske prilike. Za Vukovar smo naručili avione te se nadamo kako će nam vrijeme dopustiti da aviotretmane provedemo idući tjedan. Ne očekujemo idealne rezultate, no ulažemo sve moguće naporerekao je Šota te naglasio kako treba proglasiti elementarnu nepogodu na području naše županije.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava složio se da je ova godina katastrofalna i pogoduje najezdi komaraca, istaknuvši da je zbog negodovanja građana značajno spomenuti kako je Grad Vukovar povećao sredstva u svom proračunu za tretiranje. Penava je mišljenja kako ovoj problematici treba pristupiti s višeg nivoa.
- Nevjerojatno mi je da živimo u društvu gdje iz godine pričamo o ovoj temi, potrebi proglašavanja elementarne nepogode sa županijske razine, jer kako drugačije nazvati situaciju gdje se ljudi ne mogu normalno kretati, gdje je ugroženo zdravlje, gospodarska djelatnost i svi drugi elementi normalnog života te da to nema nikakvog učinka. Predlagali smo Vladi RH kao i županijama da se oforme službe koje će se baviti ovom problematikom, službe s avijacijom te smo ukazivali na potrebu da se ovom problemu prilazi sa znanstvene razine - rekao gradonačelnik Penava dajući obećanje građanima da će Grad Vukovar kao i do sada činiti sve što može, pa i dodatno povećati sredstva za ovu namjenu, a što zakonski, iz aspekta javne nabave nije jednostavno provesti u jedinici lokalne samouprave. Istaknimo i da će na području grada Vukovara Veterinarska stanica Vukovar provoditi tretiranje u petak u vremenu od 20:00 do 23:30h i to središte grada, Adica, Sotin, Mitnica, Sajmište i Vučedol.

(Petak, 09 Lipanj 2023 13:29)
Budi majstor u Vodovodu: Primaju na praksu i stipendiraju vodoinstalatere

Vodoinstalater je deficitarno zanimanje, svake godine u srednje škole upisuje ih se sve manje. Preporukama za 2023. godinu, prema podatcima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, potrebno je povećati broj vodoinstalatera, ali i zidara, tesara, keramičara, fasadera i drugih sličnih zanimanja. Kako bi potaknuo mlade da upišu obrazovanje za ovo zanimanje, Vodovod grada Vukovara provodi projekt "Budi majstor u Vodovodu" putem koga će od iduće školske godine primati na praksu učenike koji se obrazuju za vodoinstalatera.

(Petak, 09 Lipanj 2023 10:00)

Nastup PLK ˝Adamas˝ na natjecanju u powerliftingu i bench pressu u Virovitici

PLK Adamas Vukovar PLK Adamas Vukovar Foto: PLK Adamas

U Virovitici je 18. i 19. prosinca održano zadnje natjecanje u powerliftingu i bench pressu za ovu godinu na kojem su sudjelovali i predstavnici PLK ˝Adamas˝ iz Vukovara te ostvarili odlične rezultate. Prvi dan natjecanja u powerliftingu su nastupali Šimun Crnomarić, Nemanja Živanović i Nikola Popović.

Šimun je u kategoriji juniora do 74 kg osvojio zlatnu medalju s čučnjem od 172.5 kg, bench pressom od 135 kg i deadliftom od 195 kg.

Nikola Popović je nastupio u kategoriji juniora do 120 kg i osvojio zlatnu medalju s čučnjem od 160 kg, bench pressom od 92.5 kg i deadliftom od 200 kg. Nikola je bio i jedan od sportaša koji su od strane HZTA izabrani za testiranje na doping, koji je uredno prošao.

Nemanja Živanović je u debitantskom nastupu osvojio 4. mjesto u jakoj konkurenciji juniora do 93 kg s čučnjem od 195 kg, bench pressom od 102.5 kg i deadliftom od 202.5 kg.Adamas 2

Drugi dan natjecanja je bio rezerviran za powerlifterice i benchere.

Andrijana Kampić debitirala je u powerliftingu u kategoriji kadetkinja do 57 kg i osvojila 2. mjesto s čučnjem od 77.5 kg, bench pressom od 35 kg i deadliftom od 95 kg. Povukla je i 100 kg na deadliftu no pokušaj nije bio priznat.

Zdenka Štimac je nastupila u kategoriji Master 3 do 69 kg kao najstarija natjecateljica na ovom natjecanju sa 62 godine te općenito ikad u hrvatskom powerliftingu. Zbog zdravstvenih tegoba je odradila samo ˝openere˝ zbog vlastite želje da joj natjecanje ne propadne i da ne zakine klub za bodove. U subotu je bila izrazito loše, no u nedjelju je odradila vrhunski posao unatoč bolovima, nelagodi i strahu. Gospođa Zdenka svima može biti uzor i primjer čelične volje i sportskog duha. Osvojila je 1. mjesto u svojoj kategoriji i zlatni pehar u apsolutnoj kategoriji Master III s čučnjem od 60 kg, bench pressom od 32.5 kg i deadliftom od 85 kg.

U bench pressu su Adamas predstavljali Zvonimir Nikolić i Zoran Lovrić. Zvonimirov bench press od 130 kg je bio dovoljan za zlatnu medalju u kategoriji seniora do 120 kg. Zoran je u kategoriji Master 2 do 93 kg osvojio je zlatnu medalju i zlatni pehar s bench pressom od 150 kg.

Adamas se može pohvaliti i novim nacionalnim sucem, predsjednik i trener kluba, Željko Đitko, uspješno je položio sudački ispit.

Powerlifting klub ˝Adamas˝ se ovim putem zahvaljuje organizatorima natjecanja, Hrvatskom powerlifting savezu i PLK ˝Virovitica˝ na ukazanoj prilici i vrhunskoj organizaciji. Velika hvala i Gradu Vukovaru na financijskoj potpori za nastup na ovom natjecanju te VuGym-u u okviru Sportskih objekata Vukovar za pružanje optimalnih uvjeta za pripreme članova kluba.

Iduće natjecanje na rasporedu bit će Državno prvenstvo u ožujku 2022. godine.

Pročitano 590 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija