NAJNOVIJE
Održana proširena sjednica HDZ-a VSŽ
U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u VInkovcima održana je proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici su uz premijera sudjelovali i ministri Banožić, Marić i Aladrović, a bilo je riječi o pripremi stranke za predstojeće parlamentarne izbore koji su na rasporedu u srpnju ove godine.
-Izbor je vrlo jednostavan. Čelnik Restar koalicije se toliko puta diskvalificirao sa svojim krajnje neprimjerenim izjavama da ne bi smio obnašati niti jednu odgovornu funkciju, rekao je Plenković te dodao kako je agencija Fitch zadržala inesticijski rejting Hrvatske zbog povjerenja u način na koji HDZ vodi državu.
Na sjednici je također najavljeno kako će predizborni program stranke biti usvojen na sjendici Središnjeg odbora u ponedjeljak 8. lipnja a predstavljanje javnosti očekuje se u utorak. Glavno obilježje predizbornog programa biti će smanjivanje broja ministarstava i povezivanje općina.
(Subota, 06 Lipanj 2020 19:22)
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)

Održana završna konferencija EU projekta „Izgradnja gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru“

Gradonačelnik Grada Vukovara tradicionalno je organizirao predblagdansko druženje s gradskim službenicima, gospodarstvenicima i medijima u sklopu koje je održana završna konferencija za EU projekt „Izgradnja gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru“. 

Gradsku tržnicu svečano su otvorili krajem listopada 2017. godine gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s izaslanicom predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac. Prije službenog otvorenja ministrica Žalac, gradonačelnik Penava i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru" ukupne vrijednosti projekta 22.635.671,61 kuna. Projekt je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara te je time sufinanciran sredstvima EU fondova u vrijednosti od 85 posto iznosa, odnosno 17.937.959,73 kune. - Kroz Fond za regionalni razvoj osigurali smo sredstva kako bi Grad Vukovar sufinancirao što manji postotak razlike te u tom slučaju umjesto 15 posto predviđene razlike, Grad će sufinancirati nešto manje od 5 posto – rekao je Branko Knežević, viši stručni suradnik za energetsku učinkovitost u Gradu Vukovaru.

Projekt je započeo 29. travnja 2015. godine sa predajom projektne dokumentacije za izgradnju, nakon čega je provedena javna nabava za izvođenje radova, a za izvođača je odabrana osječka tvrtka „Gradnja“ koja je izgradnju objekta dovršila u 10. mjesecu 2017. godine. Ukupna površina tržnice jest 3,396 metara četvornih, od čega zatvoreni prostor čine 100 betonskih klupa, 28 poslovnih prostora različitih namjena, sanitarni čvorovi za zaposlenike i posjetitelje te servisne prostorije.  
- Sa današnjim danom 80 posto poslovnog prostora i betonskih klupa je iznajmljeno, a natječaj za zakup prostora je trajno otvoren sve dok se ne popuni i onaj posljednji poslovni prostor odnosno betonska klupa – zaključuje Knežević dodajući kako je cijena zakupa od 40 do 100 kuna po četvornom metru ovisno o namjeni.
.

- S obzirom da smo na početku razvoja ovoga projekta zadovoljni smo popunjenošću kapaciteta, budući da je tržnica površinom veća od bivše. Interes je puno veći od očekivanog, ali i činjenica jest da su uvjeti koje pruža sadašnji objekt daleko bolji od onoga na što su naviknuli naši trgovci – kazao je Penava napominjući kako ovo nije konačna popunjenost tržnice jer ista odiže kvalitetu života građana, omogućava bolje uvjete trgovanja i okupljanja te je po svemu ispred svoga vremena. Novom su tržnicom osigurani uvjeti kako za rad trgovaca, ali tako i za zadovoljenje svakodnevnih potreba kupaca. Sukladno tome, poslovni prostori unutar tržnice namijenjeni su prodaji prehrambenih proizvoda poput mesa i mesnih prerađevina, pekarskih proizvoda, ribe, ali i drugih potrepština kao i ugostiteljski objekt koji je nedavno i otvoren. Posjetiteljima i zaposlenicima tržnice osiguran je parking s cjelodnevnim videonadzorom.

Na pitanje što će biti s površinom na kojoj je bila bivša tržnica Penava odgovara - Imamo ambiciozan arhitektonski projekt vrijedan 60 milijuna kuna koji predviđa izgradnju podzemne garaže s dvije etaže kako bi se riješio problem nedostatka parkinga u samom središtu grada. Na površini planiramo uređenje trga s određenim sadržajima; od ugostiteljskih objekata do igrališta za djecu. – napominje kako je projekt na razini idejnog rješenja te da će se svaki detalj uzeti u obzir budući da je isti financijski zahtjevan, a postoji i mogućnost komplikacija realiziranja zbog dviju rijeka i potencijalnih podzemnih voda. – Neovisno o planu kojeg imamo razmišljanja sam da trenutno postoje prioriteti u gradu Vukovaru koje ćemo nastojati realizirati u narednom periodu – zaključuje. 

Pročitano 1190 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija