NAJNOVIJE
Održana sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava

Održana je 2. redovna sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava na kojoj je, među ostalim, bilo riječ o potrebama i problemima osoba s invaliditetom.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 14:59)
Održana edukacija za obveznike Vukovarsko-srijemske županije

U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Vukovarsko–srijemske županije u Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je edukacija za obveznike naše županije.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:58)
Zimska služba spremna za zimske uvjete na cestama

Pred nama su zimski uvjeti na cestama pa smo provjerili kako se za ovu situaciju pripremila komunalna Gradska tvrtka Komunalac.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:47)
21 zlato, 12 srebra, 6 bronci, 2 pehara i 3 rekorda za Klub dizača utega Vukovar

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, vikend koji je za nama, bio je pun aktivnosti za hrvatske dizače utega jer je u Osijeku održan trostruki program: Prvenstvo Hrvatske za U17 u obje spolne konkurencije, 3. završno kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i KUP Republike Hrvatske.

U prvom dijelu natjecanja U17, prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega "Vukovar", osvojivši impresivnih 39 odličja i to 21 zlato, 12 srebra i 6 bronci.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline su osvojili: Korina Komorski do 40 kg, Tanja Turukalo do 71 kg, Maja Kell do 76 kg, Dunja Kapidžić do 81 kg, Saša Turukalo do 55 kg, Viktor Rendulić do 61 kg, i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg, Bruni Prokopu do 67 kg i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg, a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila Tanja Turukalo, koja je s podignutom težinom od 90 kg u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

U ženskom Kupu Republike Hrvatske naša mlada ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvaja je četvrto mjesto.Dizaći utega

Isti plasman imali su i dečki i u Kupu i u završnici ekipnog Prvenstva Hrvatske a ekipu su činili Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

U Osijeku je nastupilo ukupno 18 članova kluba te im klub čestita na ostvarenom uspjehu.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:08)
Jedan vikend, dva natjecanja, puno uspjeha

U nedjelju 3. prosinca, Streljački klub "Grič 7" Vukovar nastupio je u Zagrebu na turniru 47. Mladost Trophy i u Valpovu na prigodnom natjecanju povodom dana grada Valpova.

Na turniru 47. Mladost Trophy, održanom u Domu sportova u Zagrebu, nastupila je Kiara Lemac bok uz bok s predstavnicima još 9 zemalja. Kiara je nastupila u dvije kategorije. U seniorskoj kategoriji u disciplini 10m zračni pištolj žene sudjelovalo je ukupno 40 natjecateljica od čega je Kiara zauzela 27. mjesto s 530 ostvarenih krugova. U kategoriji 10m zračni pištolj juniorke sudjelovalo 19 natjecateljica a Kiara je zauzela 13. mjesto.

Ovaj turnir bio je jedinstvena prilika za susretanje vrhunskih natjecateljima iz različitih zemalja. Međunarodna prisutnost pridonijela je raznolikosti i dinamici natjecanja, omogućavajući razmjenu iskustava.Streljaštvo 3

U sklopu proslave dana grada Valpova, članovi SK "Grič 7" aktivno su sudjelovali na natjecanjima u disciplinama ISSF zračna puška i ISSF zračni pištolj. Natjecanje je okupilo natjecatelje iz različitih klubova naše regije, stvarajući dinamičnu atmosferu i priliku za natjecanje na višoj razini.

Nastupilo je 5 natjecatelja: Dario Kampel i Agata Bunarkić nastupili su u disciplini ISSF zračni pištolj a Petra Budimir, Emi Kavać i Milica Jeremić u disciplini ISSF zračna puška.

Dario Kampel zauzeo je 9. mjesto s 343 ostvarena kruga. Agata Bunarkić zauzela je čvrsto prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju.sk

Djevojke na pušci svoje rezultate okrunile su peharom zauzevši treće mjesto u ekipnom dijelu natjecanja i to u sastavu Emi Kavać, Milica Jeremić i Petra Budimir.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:01)
Vukovarski motomrazovi podijelit će 400 paketića

I ove će godine članovi Sportskog moto kluba Golubica Vukovar provesti tradicionalnu akciju Vukovarski motomrazovi kojom božićnim paketićima daruju djecu u potrebi.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:38)
Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge

Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:17)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54

Koncert "Dalmacija na obali Dunava" za liječenje Maše i Vasilija

  • Subota, Sij 20 2018
  • Piše: 
Koncert "Dalmacija na obali Dunava" Koncert "Dalmacija na obali Dunava" Foto: Dražen Bočkaj

Koncertom u prepunoj dvorani Hrvatskoga doma Vukovarci su još jednom pokazali da imaju veliko srce kada su humanitarne akcije u pitanju.

Na koncertu „Dalmacija na obali Dunava“ na kojem su nastupili Mješovita klapa Elektrodalmacija iz Splita i Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su troškovima liječenja naših teško bolesnih sugrađana, 13-mjesečne Maše Čuvalo i 18-godišnjeg Vasilija Sentivanca. Među mnogobrojnom publikom bili su i zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić, te ravnateljica Ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar Ivanka Miličić.

„Drago mi je vidjeti ovakav odaziv naših sugrađana što još jednom pokazuje kako Vukovarci imaju veliko srce kada treba nekome pomoći. U nadi da će se Maša i Vasilije što prije oporaviti i vratiti u svoj grad, svima nam je želja da ovakvih potreba bude što manje, da naši mladi ne moraju prolaziti ovako teška liječenja“ rekao je vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček, dodavši kako ga posebno raduje ljudskost koja još uvijek živi u nama, što potvrđuje i ovako velik odaziv na koncert.

Gosti iz Dalmacije rado su se odazvali pozivu na koncert, posebice što su i sami u nekoliko navrata inicirali svoje nastupe u Vukovaru. „Nama je dolazak u Vukovar posebna čast, a ovdje smo redovito svake godine u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Želja nam je oduvijek bila Vukovarcima pokloniti naš koncert, a prilika da uz to pomognemo u liječenju male Maše i Vasilija još nas je više potaknula da ga i realiziramo. Od srca im želimo brzo ozdravljenje i neka ih dragi Bog čuva“, istaknuo je Tihomir Lasić, voditelj KUD-a Elektrodalmacija iz Splita.

Pozivu se odazvala i Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca čiji članovi nisu skrivali suosjećajnost s obiteljima bolesne djece jer su, kako su istaknuli, i sami roditelji i znaju koliko je teško boriti se s ovako teškim bolestima. „Ipak, puno je lakše kada zajednica pruži podršku, barem i na ovakav način organizacijom koncerta na koji se uvijek rado odazvemo“, rekao je Hrvoje Lozančić iz Klape Cambi.

Na koncertu su izvedene brojne tradicijske pjesme uz obrade popularnih domaćih i inozemnih hitova, a na samom kraju koncerta obje su klape zapjevavši zajedno zahvalile Vukovarcima što su se odazvali u velikom broju kako bi na ovaj način pomogli svojim teško bolesnim sugrađanima.

Pročitano 1779 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija