NAJNOVIJE
Vukovarska Gradska tržnica spremna je za otvorenje, čeka se odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite

Vukovarska Gradska tržnica, točnije zelena tržnica, spremna je ponovno otvoriti svoja vrata trgovcima i kupcima, a čeka se samo odluka nacionalnoga Stožera civilne zaštite kojom će to biti omogućeno. Da su u ovom objektu poduzete sve mjere zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa, uvjerio se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je obišao prostor Gradske tržnice.

(Utorak, 07 Travanj 2020 16:34)
U Hrvatskoj 60 novih oboljelih

U Hrvatskoj je 60 novih oboljelih od koronavirusa, a ukupni je broj oboljelih 1282, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:45)
Osijek najavio otvaranje zelenih tržnica

Dvije su novooboljele osobe i na području Osječko-baranjske županije, objavio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:33)
Počinje isplata poticaja poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da ovoga tjedna kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 800 milijuna kuna potpora za poljoprivredu na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.

(Utorak, 07 Travanj 2020 12:45)
Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

(Utorak, 07 Travanj 2020 11:51)
Policija utvrdila jedno kršenje mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:31)
Nadbiskup Hranić: Htjedne li Gospodin, živjet ćemo

Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je uskrsnu pastirsku poruku i čestitku pod sloganom Htjedne li Gospodin, živjet ćemo (Jak 4,15).

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:29)

Obilježavamo međunarodno priznanje Hrvatske i završetak mirne reintegracije

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv

Dana 15. siječnja 1992. godine Hrvatsku je priznalo 12 zemalja Europske unije te Austrija, Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska. Uslijedila su priznanja i drugih država, a 22. svibnja te godine naša je zemlja primljena i u Ujedinjene narode.  U trenutku priznanja u Hrvatskoj je trajao Domovinski rat, a gotovo trećina zemlje je bila okupirana.

Nakon duge i teške borbe za hrvatsku samostalnost, međunarodno priznanje Hrvatske jedan je od najvažnijih događaja u hrvatskoj povijesti.

Šest godina kasnije, na isti datum, završen je proces mirne reintegracije Hrvatskoga podunavlja, odnosno proces  povratka okupiranih područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema u ustavno-pravni poredak RH.  Za provođenje ovoga procesa  Vijeće sigurnosti UN-a ustanovilo je posebnu Prijelaznu upravu UN-a u istočnoj Slavoniji – UNTAES, jednu od najuspješnijih u povijesti mirovnih misija UN-a.

Uz dobru volju obiju strana – hrvatske i srpske, proces mirne reintegracije  označio je kraj sukoba i početak suživota na ovom području. 

Pročitano 1582 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija