NAJNOVIJE
Održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a na kojoj su donesene odluke o proširenju Povjerenstva, stvaranju operativnih temeljnih organizacija u svim dijelovima grada i imenovanju koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 19:04)
Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 15:19)
Vlada uredbom omogućuje lakši prijelaz u viši razred ranjivim skupinama učenika

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se učenicima razredne nastave omogućuje prijelaz u viši razred bez obzira na ocjene, dok će učenici od petog do osmog razreda imati pravo na popravak uz četiri negativne ocjene, javlja Hina.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:42)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite ne navodeći u kojoj se to županiji dogodilo.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:40)
Podiže se naknada roditeljima njegovateljima i njegovateljima osobe s invaliditetom

Naknada za roditelje njegovatelje i njegovatelje osobe s invaliditetom povećava se s 2.500 mjesečno na 4.000 kuna uz pripadajuće doprinose, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici, a premijer Andrej Plenković ističe da je to pozitivna iskorak i snažna poruka "onima kojima je najteže", prenosi HINA.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:13)
Požar u Borovu Naselju

Sinoć oko 20 sati, u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva izbio je požar u jednom od stanova.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:18)
S tržišta povučen superkoncentrat za nesilice A 10 kg

Dopunska krmna smjesa za nesilice - superkoncentrat za nesilice A 10 kg, povučen je s tržišta zbog nepoželjnih tvari u hrani za životinje.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:03)

Modernizacija Centralne kuhinje u vrtićima

Sudionici početne konferencije EU Projekta Sudionici početne konferencije EU Projekta Foto: J. Vrdoljak

U Vukovaru je održana početna konferencija EU projekta „Centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima, čija je svrha obnova i modernizacija centralne kuhinje za prehranu djece u vrtićima kako bi se poboljšali uvjeti rada u kuhinji nabavom nove i suvremenije opreme.

Obnova centralne kuhinje obuhvaća rekonstrukciju električnih i strojarskih instalacija kao i dio vodovodne i kanalizacijske mreže te nabavu potrebne kuhinjske opreme. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova ukupna vrijednost  je 700 tisuća kuna od kojih je EU sufinanciranje 600 tisuća, a Grad Vukovar 100 tisuća kuna.

-Ovaj projekt je dio  Intervencijskog plana grada Vukovara i taj projekt je bio čvrsto pozicioniran s obzirom da se radi o potrebama dječjeg vrtića i naših najmlađih. Naime, već duže vrijeme ravnateljice upozoravaju kako uvjeti za rad kuhinje, nisu optimalni i ovdje smo vidjeli izvrsnu priliku da to isfinanciramo. Iako Grad sudjeluje u ovome sa samo 100 tisuća, nadamo se kako ćemo i taj iznos isfinancirati iz Fonda za sufinanciranje, rekla je zamjenica gradonačelnika, Ivana Mujkić.

Provedbom projekta stvoriti će se bolji uvjeti za pripremu obroka za dječje vrtiće u gradu Vukovaru, unaprijediti kvaliteta života građana i građanki, osobito onih najmlađih, a samim time osigurati i kvalitetnija usluga roditeljima vrtićke djece.

Zahvaljujući Gradu Vukovaru što ih je uvrstio u Intervencijski plan, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1, Mirjana Kulić je pojasnila kako je u kuhinji sve dotrajalo.

-Kada je kuhinja počela s radom bila je predviđena za pripremu 700 obroka, no sada naše kuharice pripremaju nešto više od 1.400 obroka svaki dan. Upravo ovom modernizacijom i pozitivnom pričom, podići ćemo kvalitetu rada, ali i našim kuharicama omogućiti lakši rad, rekla je Kulić.  

Po riječima Jelene Milić, asistentice na projektu, on se provodi od 15.listopada 2018. do 15.srpnja 2019.godine s ciljem obnove i modernizacije centralne kuhinje za prehranu djece u vrtićima.

Projekt provodi Grad Vukovar, a partneri na projektu su Dječji Vrtići Vukovar 1i Vukovar 2 i Razvojna agencija Vukovar.

Pročitano 454 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija