NAJNOVIJE
U Hrvatskoj nema novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je da nema zabilježenih novooboljelih osoba od koronavirusa iako je testirano 517 osoba.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 13:56)
Poziv na testiranje kandidatima/kandidatkinjama s područja PU vukovarsko – srijemske za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini

Policijska uprava vukovarsko-srijemska provest će 10. lipnja testiranje kandidata/kandidatkinja koji su se do 20. svibnja 2020. godine prijavili na natječaj za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini. Više na poveznici:

https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/poziv-na-testiranje-kandidatima-kandidatkinjama-s-podrucja-pu-vukovarsko-srijemske-za-upis-u-program-srednjoskolskog-obrazovanja-odraslih-za-zanimanje-policajac-policajka-u-2020-2021-godini/18839

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 11:42)
Vukovarsko-srijemska županija bez novooboljelih

Na području Vukovarsko-srijemske županije nema novooboljelih od koronavirusa, priopćio je Stožer Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 10:26)
Fond za zaštitu okoliša dodjeljuje više od 600 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do kraja godine će putem javnih poziva i natječaja građanima i gospodarstvu dodijeliti više od 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte energetske učinkovitosti u zgradarstvu i transportu, objavljeno je na stranicama Fonda.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 10:25)
Osječko-baranjska županija 12 dana bez novooboljelih

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije objavio je da je u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano 69 novih uzoraka na koronavirus i svi su bili negativni tako da u ovoj županiji već 12 dana nema novooboljelih.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 09:03)
Skrbili za 160 korisnika i primili preko 2 tisuće telefonskih poziva

Nakon što je izbila koronakriza i na našem su se području organizirali brojni volonteri kako bi kroz Crveni križ pomogli starijima i nemoćnima u nabavci osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i lijekova, a sve kako bi što manje izlazili iz svojih domova s obzirom na činjenicu da su bili jedna od najugroženijih skupina od bolesti COVID-19.

(Utorak, 02 Lipanj 2020 15:35)
Ante Bulat novi je trener HNK Vukovar 1991

Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 dobio je novog trenera. U dogovoru s klubom dosadašnji trener Željko Mažar ostaje u klubu a novi je trener Ante Bulat, potvrdio je sportski direktor HNK Vukovar 1991 Dražen Pernar – S dosadašnjim smo trenerom bili jako zadovoljni, zbilja smo imali jednu jako dobru suradnju ali u dogovoru s njim odlučili smo se da promijenimo trenera, odnosno da dovedemo jednog mlađeg trenera koji ima više poleta i elana.

Čovjeka koji će možda uvesti nove metode rada i poboljšanje kvalitete svih igrača ali nismo tu isključili našeg starog trenera Željka Mažara koji će vjerojatno biti u stožeru novog trenera. Imat ćemo spoj mladosti i iskustva iz tog razloga smo izabrali Antu Bulata za novog trenera, nadamo se u novoj sezoni da ćemo od prvog kola nastupiti jako kvalitetno i dobro – rekao je Pernar.

Ante Bulat nema velikog trenerskog iskustva, ovo mu je prvi samostalni trenerski posao, iako radi 5-6 godina u nogometu. Ponikao je u Šibeniku, igrao u Hrvatskom dragovoljcu a jedan dio karijere je proveo u Dinamu Zagreb. Kao trener radio je u Papuku, bivšem Kamen Ingradu.Bulat

Cilj je prvo mjesto u 3. HNL

Pripreme za novu sezonu počet će 29. lipnja 2020. prozivkom igrača – Za pripreme imamo više od 7 tjedana, to je više nego optimalno vrijeme da se ekipa dobro pripremi tako da očekujem da ćemo biti maksimalno spremni za novu sezonu. Što se tiče igračkog kadra mi smo se dosta ojačali u zimskom prijelaznom roku i želja nam je zadržati cijeli igrački kadar.

Obavili smo neke razgovore s igračima, naravno da to moramo sve još konkretizirati i imamo jednu dobru povratnu informaciju tako da bi cijeli igrački kadar vjerojatno ostao. Međutim, želimo se još ojačati s obzirom da imamo visoke ciljeve a to je napad na prvo mjesto u 3. HNL. Imamo neke pozicije koje su nam deficitarne unutar momčadi tako da ćemo ciljano dovoditi pojačanja na određene pozicije kako bi pojačali konkurenciju na tim pozicijama.

Želimo što je više moguće igrača imati tijekom pripremnog perioda ali ove godine, s obzirom na ovu situaciju, prijelazni rok se pomjerio tako da će ove godine to malo biti čudno. Prijelazni rok počinje krajem srpnja i završava sredinom listopada.

Škola nogometa dobit će nove trenere

U klubu će doći do rekonstrukcije i u Školi nogometa gdje ćemo je osnažiti s nekoliko trenera. U prošlom mandatu su bila samo tri trenera, to je malo s obzirom na broj natjecateljskih selekcija, tako da ćemo i po tom pitanju dosta poraditi da bi imali kvalitetu više i da bi imali bolje uspjehe – zaključio je Pernar

(Utorak, 02 Lipanj 2020 14:54)

HKS: Tražimo ostavku dogradonačelnika Srđana Milakovića

Čelnici HKS-a na tiskovnoj konferenciji Čelnici HKS-a na tiskovnoj konferenciji Foto: J. Vrdoljak

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) je na konferenciji za novinare reagirala na izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića koji je u zadnjih nekoliko tjedana izjavio, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća i potvrdio kako je vojno-redarstvena operacija Oluja (VRO), etničko čišćenje Srba.

Predsjednik GO HKS Vukovar i gradski vijećnik, Filip Sušac je izjavio kako ovakvim i sličnim izjavama Milaković negira temelje države Hrvatske, ne poštuje deklaraciju o VRO Oluja koju je Sabor RH izglasao 2006. godine kao i da negira te manipulira činjenicama o Domovinskome ratu. 

Zbog svih tih izjava, u ime GO HKS-a Vukovar, od dotičnog tražimo da podnese neopozivu ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Vukovara, jer osoba koja ne poštuje temelje ove države niti u kojem slučaju ne bi smjela predstavljati određenu instituciju kako na lokalnoj tako i na državnoj razini. Svojim izjavama Milaković sije mržnju, negira sve vrijednosti proistekle iz Domovinskoga rata, te unosi dodatni razdor i nemir između većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Vukovaru – rekao je Sušac.

Predsjednik HKS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara, Marijan Pavliček ustvrdio je kako u dva Milakovićeva mandata u Gradskoj upravi nije od njega čuo niti jedan konstruktivan prijedlog rješavanja zajedničkih vukovarskih problema. Referirao se i na nedolazak vijećnika SDSS-a na posljednju sjednicu Gradskog vijeća i njihovo priopćenje u kojem između ostalog, kako je rekao, optužuju vijećnike HKS-a, da ih se vrijeđa jer da nisu zaštićeni niti kao vijećnici niti kao ljudi u Gradskom vijeću.

- To je apsolutna laž. Ako netko vrijeđa ovu državu to su upravo vijećnici SDSS-a sa svojim ponašanjem. Od mirne reintegracije nisu bili u stanju s aktualnom, ali i bivšim vlastima položiti vijence, pokloniti se žrtvama na najveće državne blagdane, niti na Dan državnosti, Dan domovinske zahvalnosti, Dan neovisnosti…..nikada! - rekao je Pavliček.

Komentirajući izjave vijećnika SDSS-a kako se sjednica Gradskog vijeća saziva u vrijeme pravoslavnog blagdana svetog Nikole, Pavliček kaže kako sjednica nije sazvana na sami blagdan već dan ranije.

- Gospoda vijećnici trebaju znati da je to radni dan u RH kako za njih tako i za sve ostale građane. Treba samo poštivati zakone ove države, jer su im upravo ti zakoni omogućili da na svoje najveće vjerske blagdane ne moraju doći na posao za razliku od ostalih građana koji na taj dan rade. Mislim da je nevjerojatno na koji način se šire neistine i laži kako od vijećnika DSS-a, a nakon priopćenja SDSS-a i te stranke- rekao je Pavliček.

Predsjednik odbora za branitelje HKS GO Vukovar i gradski vijećnik, Predrag Mišić, mišljenja je kako Milaković nema pravo govoriti u ime cjelokupne srpske zajednice u RH.

- Veliki dio Srba, čiji sam i ja pripadnik, jer bio sam branitelj i stao u obranu zajedničke nam domovine Hrvatske, na vlastitoj sam koži osjetio tu velikosrpsku politiku. Gospodin Milaković je u nedavnim svojim istupima govoreći o uhićenju osumnjičenih za ratni zločin u Vukovaru rekao da se Srbi u Hrvatskoj osjećaju ugroženima. Osobno to mogu demantirati jer u Vukovaru živim 50 godina, 1998.godine sam se vratio iz progonstva i u ovom gradu živim bez ikakvih problema. Milaković se svojim istupima „hrani“ a istodobno koristi sve blagodati ove države. Mišljenja sam da svoje istupe koristi u politikantske svrhe. Pitam se tko mu daje pravo govoriti u ime cjelokupne srpske nacionalne manjine kojih je u Hrvatskoj 145 tisuća, a na posljednjim je izborima dobio 794 glasa – zaključio je Mišić.

Pročitano 683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija