NAJNOVIJE
U RH 57 slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama 93 osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 14:01)
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)
Penava građanima: Izađite na birališta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava glasovao je na parlamentarnim izborima na biračkome mjestu u OŠ Antuna Bauera u Vukovaru.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:47)
Obilježena 13. godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru obilježena je 13. godišnjica smrti hrvatskoga branitelja pukovnika Marka Babića.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:40)
U KBC-u Osijek jedna osoba na respiratoru

Na području Osječko-baranjske županije 230 osoba aktivno je na koronavirus. 

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:06)
U Vukovaru 3 nove pozitivne osobe na COVID-19, 10 novozaraženih na području cijele županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 4 osobe iz Rokovaca i 3 osobe iz Vukovara).

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 10:13)
Hrvatska bira 10. saziv Sabora

Hrvatski građani danas izlaze na birališta. Oko 3,8 milijuna građana koji imaju pravo glasa imaju mogućnost izabrati 10. saziv Sabora. Ove godine u posve novim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, velikog broja građana u samoizolaciji, ali i sve većeg broja zaraženih.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 07:21)

Konjogojska udruga “Potkova” organizirala 6. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru

Konjogojska  udruga “Potkova” organizirala 6. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

Konjogojska  udruga “Potkova” organizirala je 6. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru.

Ulicama grada prodefilirat će čak 54 jahača i dvije konjske zaprege iz vukovarsko-srijemske i ostalih slavonskih županija kako bi građanima pokazali svu ljepotu konja, kočija i narodnih nošnji.
-Ovo tradicionalno Pokladno jahanje organizirali smo jer želimo našim sugrađanima pokazati svu ljepotu konja, kočija i narodnih nošnji. Jahači su stigli iz svih krajeva Slavonije, Baranje i Srijeme, od Iloka, Nove Gradiške, Slavonskog Broda. Mi gostujemo na njihovim manifestacijama pa su se i oni pridružili našoj. Pokladna povorka s Lušca je krenula u 12 sati te će u pratnji tamburaškog sastava Berdaševa priča obići grad zaustavljajući se na šest postaja. Pokladno jahanje trajat će do 17 sati, a u središtu grada ćemo biti oko sat vremena pa pozivamo sve zainteresirane građane da nam daju potporu i da nam se pridruže, rekao je Damir Zetović, predsjednik KU Potkova te u cilju očuvanja tradicijske kulture i baštine najavio sličnu manifestaciju koja će se održati u srpnju ove godine.

 

Pokladno jahanje 2

 

Suorganizator Pokladnog jahanja je i Grad Vukovar.
- Čestitam Konjogojskoj Udruzi Potkova na organizaciji ove lijepe manifestacije koja je dio bogate slavonske tradicijske kulture. Mi kao Grad Vukovar uvijek podupiremo ovakve manifestacije, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Kobašević.

Konjogojska udruga Potkova je osnovana 2013. godine te od tada gostuje na brojnim manifestacijama diljem Slavonije i Baranje. Od samoga osnutka Udruge pojavila se i ideja o pokladnom jahanju, a danas Udruga broji 30-ak članova i oko 40 grla konja.

Pročitano 810 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija