NAJNOVIJE
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Minisitrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)
Još dvije novo oboljele osobe od koronavirusa u našoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od noćas su još 2 pozitivne osobe na koronavirus, što je dosad ukupno pozitivnih 13 osoba.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 09:54)
Policija utvrdila 18 kršenja mjere iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sati 29. ožujka do 22 sati 30. ožujka, evidentirala ukupno 11 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 08:52)
Vrtni centri, rasadnici i prodavaonice poljoprivredne opreme počinju s radom

Vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 08:36)

Održan Sajam EU fondova

U okviru 2. festivala  nematerijalne  kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija održan je Sajam EU fondova.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je važnost Sajma za Vukovar koji najbolje pokazuje kako se mogu koristiti sredstva EU fondova:

-Najvažnije je naglasiti da je sve više mladih ljudi u vukovarskim institucijama educirano za realizaciju EU projekata i povlačenje sredstva iz EU fondova. Mislim da je to budućnost svake lokalne zajednice, pa tako i nas. Stoga im se zahvaljujem i nadam se kako ćemo i dalje u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i EU fondova nastaviti ovu dobru praksu obzirom da i mi kako gradska uprava uistinu provodimo veliki broj projekata od kojih je značajan broj i završen i nadam se kako idemo u dobrome smjeru,  kazala je Mujkić.

VURA 1

Sajam je održan  kao sastavnica  informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ koje obuhvaća besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, kako bi šira javnost na razumljiv i pristupačan način dobila informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije, kazala je Kristina Bilić, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

-Želimo našim građanima približiti EU fondove, spojiti ih s poduzetnicima koji su već imali priliku koristiti sredstva EU, želimo da oni čuju njihova iskustva. Sve je više poduzetnika koji svojim projektima apliciraju za sredstva EU fondova, a da bi se uspjelo treba imati dobru ideju uobličenu u kvalitetan projekt, naglasila je Bilić pojasnivši veliko značenje u tome procesu lokalnih agencija za razvoj.

Bilić.jpg 1

Potvrdila je  to i Vedrana Žilić direktorica vukovarske Agencije za razvoj VURA, koja je sudjelovala na sajmu:

-Vrlo smo uspješni u povlačenju sredstva posebno zadnjih godinu dana gdje smo pripremili 77 projekata od kojih 47 za poduzetnike što je oko 12 milijuna kuna i 50 milijuna kuna iz ostalih fondova. Sada je vrijeme da to sve provedemo i privedemo kraju za što će nam trebati oko dvije godine, rekla je Žilić i dodala kako još oko 30-tak projekata čeka evaluaciju.  

Na ovogodišnjem Sajmu EU fondova na Trgu RH, kojega je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, sudjelovalo je oko 20-tak izlagača iz Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i ostalih dijelova Hrvatske.

Pročitano 460 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija