NAJNOVIJE
Mirovine na kućne adrese

Umirovljenici koji svoje mirovine primaju putem tekućega računa Hrvatske poštanske banke (HPB), svoje će mirovine od sada moći dobiti i pomoću Hrvatske pošte,  na kućni prag i bez naknade.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:51)
U Hrvatskoj je 77 novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske upravo je objavio kako je u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba COVID-a 19. Ukupno je do sada 867 oboljelih, 611 novotestiranih, a ukupno do sada 7015 testiranih osoba 

za koje postoji sumnja na COVID-19. Broj preminulih se nije povećao, a ukupno su 32 oboljele osobe na respriratoru. Izliječenih osoba je 67.

Kada je riječ o broju zaraženih u zdravstvenom sustavu, u Hrvatskoj je dosad oboljelo 50 doktora medicine, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, petero ljekarnika te sedam osoba zaposlenih u administraciji bolnica. U samoizolaciji je 1200 osoba zaspolenih u zdravstvenom sustavu.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci prema kojoj vrtni centri koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i socijalnog distanciranja.

Na koronavirus je pozitivno sedam policijskih službenika, kazao je Božinović. On je objavio i da će se uskoro početi s korištenje ranije najavljene aplikacije za izdavanje potvrda na temelju kojih građani mogu napuštati mjesta prebivališta. ''Na ovaj novi način će se spriječiti zlouporabe, a bit će dostupne sve relevantne informacije, uključujući i informacije o osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije'', rekao je Božinović.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:10)
Umirovljenici zbog situacije s korona virusom traže dostavu mirovina poštom

Iz dvije najveće umirovljeničke udruge u Hrvatskoj – Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske pokrenuta je žurna inicijativa za privremeno uvođenje dostave mirovina poštom. U njihovom zajedničkom priopćenju stoji:

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:01)
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Ministrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)

Ekonomska škola Vukovar proslavila svoj dan

Ekonomska škola Vukovar proslavila svoj dan Foto:M.Đermadi

Vukovarska Ekonomska škola obilježila je svoj dan nizom aktivnosti sportskih, volonterskih, kao i različitim radionicama.

Središnji događaj bio je  Sajam vježbeničkih tvrtki prezentiran sugrađanima u središtu Vukovara. Riječ je o manifestaciji koju Ekonomska škola Vukovar organizira sedmu godinu za redom, a drugu godinu u središtu Vukovara.

-Ovo je prigoda da učenici prezentiraju svoj rad i ono što su naučili kroz četverogodišnje obrazovanje i strukovne predmete, a posebno kroz predmet Vježbenička tvrtka, kazala je na otvorenju Sajma, Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole Vukovar.

Riječ je o virtualnim tvrtkama, koje učenici u trećem razredu osnivaju i prolaze cjelokupni proces rada tvrtke, a zapravo surađujemo s poduzetnicima grada Vukovara na način da učenici idu na praktičnu nastavu kod tih poduzetnika. Svakako su nam od velike pomoći jer će ovdje na Sajmu ocjenjivati rad učenika, pojasnila je Majstorović.

Ekonomska 2

Cilj ovoga sajma je približiti se građanima Vukovara, a s druge strane prezentirati ono što su  učenici ove škole naučili tijekom svoga školovanja, druženje i razmjena iskustava  učenika i njihovih mentora o onome što zapravo rade.

Ekonomska škola Vukovar broji 238 učenika za zanimanja ekonomist, upravni referent i komercijalist.

Jedna od gostujućih škola na sajmu  bila je i Ekonomska škola Braća Radić iz Đakova čiji su učenici četvrtoga razreda predstavili tvrtku Clay koja se bavi prodajom parfema na veliko.

- Ova škola broji 500-tinjak učenika i pokušava putem raznih projekata animirati učenike za upis u Ekonomsku školu  bez obzira što su to neprofitabilna zanimanja-  rekla je mentorica Jelica Parađik Lazarević.

Ekonomska 3

Ove godine Sajmu su nazočili učenici ekonomskih  škola i  njihovi mentori iz Dalja, Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Valpova, Našica i prvi puta iz Županje. Ukupno se predstavilo 12 vježbeničkih tvrtki.

Pročitano 865 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija