NAJNOVIJE
Obilježavanje 28. obljetnice posljednje razmjene logoraša u Nemetinu

U Nemetinu se u petak, 14. kolovoza 2020. obilježava 28. obljetnica posljednje razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora, koji su u torturama  srpskih koncentracijskih logora proveli devet mjeseci, od kraja studenoga 1991. do 14. kolovoza 1992., i prije 28 godina po prvi puta stupili na tlo slobodne hrvatske države za koju su se borili. Dragutin Guzovski, predsjednik Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije, podsjetio je kako je u tim logorima mučki ubijeno više od 300 zatočenika.

-Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora organiziralo je besplatni  prijevoz autobusom koji polazi  s nogometnoga stadiona Radnički u 9 sati za sve hrvatske branitelje, koji žele nazočiti obilježavanju ovoga  velikoga dana.- rekao je Guzovski koji je i sam bio zatočen u Sremskoj Mitrovici  gdje je u samici proveo 126 dana.

Prema podatcima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora kroz srpske je logore prošlo preko 30 tisuća zatočenika, branitelja i civila.

Program u Nemetinu započinje u 9,30 sati prigodnim programom u Spomen parku.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 14:36)
Rekordan broj novoboljelih od koronavirusa - 180

U Hrvatskoj je zabilježeno 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 14:14)
Grad Vukovar osigurao 800.000,00 bespovratnih potpora u poljoprivredi

Grad Vukovar raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2020. godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela državnih potpora povezanih s primarnom proizvodnjom te obuhvaća tri mjere namijenjene poljoprivrednicima koji tek namjeravaju realizirati prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara i dodjela potpora male vrijednosti koje su razrađene u 4 mjere i namijenjene su poljoprivrednicima koji djeluju u sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda, a već imaju realizirana prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 13:59)
Kazne vlasnicima zemljišta zaraslih u ambroziju

Ministarstvo poljoprivrede upozorava poljoprivrednike na dužnost uklanjanja određenih vrsta korova s njihovih površina.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 12:40)
Na području VSŽ 9 novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba s područja Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (šest osoba iz Vinkovaca, jedna osoba iz Vukovara,Cerne te Otoka), a nema preminulih.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 10:08)
HZJZ objavio detaljne upute za polaganje mature u jesenskom roku

HZJZ objavio je u srijedu detaljne upute za polaganje Državne mature u jesenskom roku u kojima, među ostalim, stoji da tijekom epidemije novoga koronavirusa ispitima državne mature ne mogu pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, prenosi HINA. 

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 09:15)
U Osječko-baranjskoj županiji 12 novooboljelih

Od ukupno 173 uzoraka testiranih u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je pozitivno na koronavirus.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 09:15)

Održava se Europski tjedan 2019. godine

Povodom Dana Europe koji se obilježava 9. svibnja, Europski dom Vukovar organizirao je niz događaja pod nazivom Europski tjedan 2019. godine.

Aktivnosti su namijenjene različitim skupinama građana od djece i mladih do nacionalnih manjina, ali i osoba treće životne dobi. Prva radionica pod nazivom "Let's play" započinje danas, 8. svibnja u 16 sati u prostoru „Spajalice“ Gradske knjižnice Vukovar u kojoj će učenice Gimnazije Vukovar Martina Galić i Anja Konjević kroz razgovor svojim vršnjacima prenijeti znanja i vještine naučene kroz Erasmus + mobilnost odnosno na koji način program mladima koristi i kakve vještine mogu steći.

Europski tjedan nastavlja se u četvrtak 9. svibnja radionicom "Spasimo europske izbore" koja započinje u 12 i 30 sati također u "Spajalici". 
- Zadnje istraživanje koje je provedeno kroz deset država članica EU pokazalo je kako je Hrvatska najmanje zainteresirana za izlazak na izbore za Europski parlament te je velikim dijelom upravo to motiviralo organizatore da provedu spomenutu radionicu - rekla je izvršna direktorica EDVU Dijana Antunović Lazić spomenuvši kako se u petak, 10. svibnja s početkom u 18 sati u Gradskom muzeju Vukovar održava vrlo važan događaj pod nazivom Frontiers of Peace. Cilj ovoga projekta je istaknuti, na lokalnoj razini, temeljnu vrijednost europske kulturne baštine i koja je aktivna uloga Europske unije u takvom procesu. Također, ovim projektom se nastoji podići svijest o tome kako su se granice promijenile u našoj nedavnoj prošlosti i koje su prednosti slobode kretanja, što je temeljno postignuće europske integracije. Nakon radionice na dunavskoj obali palit će se lampioni. 

Završni dio Europskog tjedna 2019. godine održat će se u subotu 11. svibnja u Muzeju vučedolske kulture Interaktivnom radionicom i piknikom koji započinje u 12 sati. 
 

Pročitano 335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija