NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Sutra se održava Norijada u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje za javnost povodom održavanja Norijade u Vukovaru. Prenosimo ga u cijelosti:

U srijedu, 22. svibnja 2019. s početkom u 11,00 sati održat će se preventivna aktivnost NORIJADA 2019. u Gradu Vukovaru koju zajednički organiziraju Vijeće za prevenciju Grada Vukovara i Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz potporu partnera te podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, a okupit će učenike završnih razreda svih srednjih škola s područja Grada Vukovara, odnosno maturantice i maturante iz Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Nikole Tesle, Ekonomske škole Vukovar i Strukovne škole Vukovar.

Točno u 12 sati na glavnoj šetnici u ulici Josipa Jurja Strossmayera maturanti će zajednički zaplesati tradicionalni francuski ples Quadrillu i uživati u preventivno-edukativnom programu pod nazivom Nasilje ne želim, Quadrilli se veselim. Ovaj program primarne prevencije ima za cilj promicanje kulture tolerancije, nenasilja i dijaloga kao i promicanja pozitivnih stilova života mladih koji isključuju svaki oblik vandalizma, huliganizma, preveniraju govor mržnje te ujedno potiču na aktivizam i donošenje odluka o važnosti življenja u zdravom i sigurnom okruženju, bez konzumacije različitih sredstava ovisnosti (droga, kocka, alkohol) te je u skladu s predviđenim aktivnostima usvojenog Programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije i partnera usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije kao i usvojenog Plana rada Vijeća za prevenciju Grada Vukovara.

U programu sudjeluju zajedno svi maturanti Grada Vukovara te će svoje plesne korake, za koje su se prethodno pripremali i uvježbavali, javno zajednički predstaviti kroz tradicionalni spomenuti ples Quadrillu pri čemu će ujedno dati svoj glas i pokazati svoj aktivizam u izgradnji tolerantnog svijeta te mirnog i sigurnog okruženja u kojem je različitost pozitiva, a diskriminacija apsolutna negativa.

Ovaj edukativno-preventivni program ima glazbeno-scenski karakter te u njemu sudjeluje popularni glazbeni sastav Pravila igre uz moderaciju poznatog influencera koji će mlade poticati da slave svoju mladost i ulazak u svijet odraslih kao odgovorne, samosvjesne, nenasilne i zdrave osobe", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 905 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija