NAJNOVIJE
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)

Župan Galić na Drvnotehnološkoj konferenciji o Rosewood projektu

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj organizirao je 16. Drvnotehnološku konferenciju  na kojoj je bilo riječi o smjernicama Rosewood projekta.

Drvno-tehnološka konferencija je središnji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i regiji i ovoga je puta bila u znaku Vukovarsko-srijemske županije, na čijem prostoru se nalazi najveće šumsko bogatstvo Republike Hrvatske – Spačvanski bazen sa svjetski poznatim slavonskim hrastom- lužnjakom.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 300 predstavnika sektora i institucija, a  konferenciju je otvorio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Kao sudionici na panel raspravama sudjelovali su zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, direktor Spačva d.d. dr. sc. Josip Faletar, član Uprave Spačva d.d. Ivan Perković, direktor Bjelin Otok d.o.o. Jozo Jović, direktor Centra kompetencija d.o.o. dr. sc. Ivan Ambroš i mnogi drugi stručnjaci iz lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije.

Konferenciju je zatvorio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, koji je naglasio važnost Rosewood projekta za Vukovarsko-srijemsku županiju, Republiku Hrvatsku i Europsku uniju kao i potrebu suradnje svih dionika lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije od stabla u šumi  do finalnog proizvoda, kako bi se kontinuirano radilo na pametnom i održivom korištenju vrijednog šumskog resursa.

Ovaj je projekt financiran iz programa Europske unije, Obzor 2020 za istraživanje i inovacije.

Pročitano 263 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija