NAJNOVIJE
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)

Tvrtka Borovo slavi 88.rođendan

Djelatnici proslavili uz tortu Djelatnici proslavili uz tortu Foto: Marija Molnar

U krugu tvornice Borovo proslavljena je 88.obljetnica osnutka tvrtke Borovo koja danas zapošljava 640 radnika.

-Tijekom godina imali smo uspona i padova, međutim svo to vrijeme Borovo je imalo veliki utjecaj na ekonomski, demografski, kulturni i svaki drugi razvoj Vukovara – istaknula je tim povodom predsjednica Uprave Borova d.d. Gordana Odor.

Po njezinim riječima, tvrtka je prošlu godinu završila pozitivno, podigla produktivnost, zaradila veće prihode te uvela nove linije proizvoda na tržište, sve u cilju stabilizacije tvrtke.

 

Radnici Borova

 

-Borovo je pretrpjelo velika razaranja u Domovinskom ratu, a nekada je ta tvrtka bila fundamentalna za cijeli ovaj kraj. Danas je na najnižim granama od osnivanja. Nužno je da država kao vlasnik tvornice prepozna i uvaži činjenicu da ratne štete u Borovu nisu nikada sanirane, a broj trenutno zaposlenih u usporedbi s onim prije rata govori i previše o vrsti razaranja i posljedicama koje se odnose na djelovanje i rad ove tvrtke danas – istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. 

Pročitano 516 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija