NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora ponovno pokrenulo tužbe protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora ponovno pokrenulo tužbe protiv Republike Srbije Foto: Arhiv HRV-a

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora pokrenulo je ponovno tužbe  protiv Republike Srbije za odštetu  hrvatskim braniteljima i civilima koji su bili zatočeni u srpskim koncentracijskim logorima u  vrijeme Domovinskoga rata.

Uz pomoć odvjetnika Šime Savića pokušavaju pokrenuti tužbe preko hrvatskih pravosudnih institucija doznajemo od Danijela Rehaka, predsjednika Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora:

-Ovo je druga pojedinačna tužba. Prva tužba je odbijena uz obrazloženje srbijanskoga pravosuđa da zagrebački sud nije nadležan za takve predmete Nećemo odustati od svojih zahtjeva i ako sada ne uspijemo nastavljamo dalje, ako treba sve do Strasbourga, odlučan je Rehak.

Podsjetimo, prvi puta Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora pokrenulo je  prije jedanaest godina uz pomoć Fonda za humanitarno pravo, preko 4000 tužba i odštetni zahtjev koje je tada pravosuđe Republike Srbije odbilo kao neutemeljene. Ovaj  puta Hrvatsko društvo srpskih koncentracijskih logora ide i preko hrvatskih pravosudnih tijela ali i preko pravosudnih tijela u Novome Sadu, nadajući se pozitivnome odgovoru kako bi osobe koje su preživjele strahote srpskih koncentracijskih logora dobile odštetu od Republike Srbije. Stoga će inzistirati na tome sve dok ne dobiju pozitivno rješenje, zaključio je Rehak. Prema evidenciji Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora kroz srpske je logore prošlo preko 30.000 hrvatskih  branitelja i civila dok Hrvatska priznaje  njih oko 8.000 koje je evidentirao Međunarodni Crveni križ.

Pročitano 392 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija