Ispiši ovu stranicu

U Sotinu pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Izvidi i istraživanja se provode u organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Izvidi i istraživanja se provode u organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Foto: arhiva HRV

Na lokaciji u mjestu Sotin pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe koji su prevezeni za Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na daljnju obradu. 

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, u razdoblju od 29. svibnja do 14. lipnja, provedeni su terenski izvidi i istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Izvidi i istraživanja provedeni su na 23 lokacije na području općina Nuštar, Tovarnik, Stari Jankovci, Bogdanovci, Trpinja, Negoslavci te na području Vukovara, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata, izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Izvidi i istraživanja se provode u organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, a osim Sotina, na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja.

Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.482 nestale osobe te posmrtnim ostacima 411 poginulih osoba, što ukupno čini 1.893 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata. Najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac