Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Svečana promocija polaznika vojnih škola HVU-a u Vukovaru

Promocija vojnih škola HVU-a Dr. Franjo Tuđman Promocija vojnih škola HVU-a Dr. Franjo Tuđman Foto: Arhiva

Povodom Dana državnosti RH u Vukovaru će se u utorak i srijedu, 25. i 26. lipnja 2019. prigodnim programom obilježiti završetak školske godine 2018./19. te promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".

U utorak, 25. lipnja održat će se prigodni program koji će započeti polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju u 8.00 sati i na spomen-obilježju Ovčara, s početkom u 8.30 sati, nakon čega će u crkvi sv. Filipa i Jakova u 9.30 sati biti služena sveta misa koju će predvoditi vojni biskup u RH msgr. Jure Bogdan. Zatim će u 10.30 sati uslijediti svečani mimohod kroz grad Vukovar i polaganje vijenca kod Križa na Dunavu.

U srijedu, 26. lipnja u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru, s početkom u 10.00 sati održat će se svečana promocija polaznika vojnih škola HVU-a i to Visoke dočasničke izobrazbe, Temeljne časničke izobrazbe i pilota, Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" te Ratne škole "Ban Josip Jelačić" za potrebe Hrvatske vojske. Tom prigodom bit će promovirano novih 63 poručnika i poručnica, među kojima je i pet vojnih pilota.

Pročitano 928 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI