Ispiši ovu stranicu

Održan Investicijski forum istočne Hrvatske

U Županijskoj komori Vukovar održan je Investicijski forum istočne Hrvatske.

O stvaranju pozitivnoga investicijskoga okruženja u Hrvatskoj na skupu je među ostalima govorio Boris Čagalj iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj  koji je naglasio kako ova banka dugi niz godina surađuje s gospodarstvenicima pomažući im u održivom razvoju. Kao rezultat takve suradnje HBOR je u posljednjih godinu dana ponudio neke nove mjere i poticaje za  poduzetnike.  Čagalj je naglasio kako su vrlo su važna  i sredstva iz EU fondova, ali je za razvoj gospodarstva najbitniji izvoz.

-Poduzetnici se trebaju okrenuti izvozu, pronaći i plasirati proizvode koji će na europskome tržištu biti konkurentni, proizvoditi ono što stranci trebaju, a HBOR će stajati iza njih. – rekao je Čagalj.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić pozdravila je skup te naglasila kako  Grad Vukovar kontinuirano ulaže u razvoj gospodarstva.

-Kroz razne mjere i potpore grad Vukovar je samo prošle godine uložio 13 milijuna kuna u gospodarski razvoj iz tri različita izvora. Dajemo poduzetnicima potporu kroz Vukovarsku razvojnu agenciju i pripremu projekata  i stojimo im na raspolaganju 24 sata osluškujući i prilagođavajući se njima i njihovim potrebama- naglasila je Mujkić.

Uzlaznu liniju vukovarskoga gospodarstva potvrdila je pročelnica gradskoga Odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  koja je kazala kako se rezultati ulaganja u gospodarstvo vide posebno u Vukovarskoj gospodarskoj zoni gdje je potražnja parcela u porastu, a također i u BIC-u gdje je veliki broj poduzetnika.

Investicijski forum održan je u organizaciji Lider Investa.

Pročitano 274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr