NAJNOVIJE
Vukovar 1991 - Graničar 0:3

Niti nakon pet odigranih kola Vukovar 1991 nije uspio doći do boda. Gosti iz Županje bili su bolji i zasluženo došli do pobjede. Domaćin je igrao bez čak osmorice ozlijeđenih i kartoniranih igrača što je sigurno jedan od razloga ovom porazu.

Ekipa Vukovara je stvarana u hodu i na svim utakmicama dobro parira suparnicima, dojam je da im nedostaje jedna pobjeda koja bi ima dala samopouzdanje i hvatanje priključka u borbi za ostanak.

 – Peti poraz za redom što je stvarno zabrinjavajuće. Izgubili smo od čvršćeg protivnika, ništa kvalitetnijeg. Naša mlada ekipa napravila je početničke greške gdje smo dobili golove, prema naprijed nismo mogli ništa jer smo igrali bez osam igrača. Jako zabrinjavajuće i bit će jako teško – rekao je trener Vukovara Željko Mažar.

– Znali smo da je Vukovar u problemu, da je teren loš, da im fali dosta igrača. Pripremili smo se odlično i pobijedili 3:0 iako početak nije nagovještavao takav rasplet. Kad smo otvorili utakmicu s jednim pogotkom, mislim da smo je kontrolirali do kraja – rekao je trener Graničara Dražen Ilić

Rezultati 5. kola: Slavija – Zrinski (J) 2:2, Bedem – Marsonia 1:4, Kutjevo – Vihor 4:1, Vukovar 1991 – Graničar 0:3, Čepin – Belišće (igraju 8.10.2019.), Croatia Đakovo – Vuteks Sloga 1:0, NAŠK – Sloga NG 4:2, Oriolik – Slavonija 2:1.

Poredak:

 1. Kutjevo, Kutjevo 13

 2. Marsonia, Slavonski Brod 11

 3. Slavonija, Požega 10

 4. Čepin, Čepin 9

 5. Zrinski, Jurjevac 9

 6. Bedem, Ivankovo 9

 7. Belišće, Belišće 9

 8. Đakovo, Croatia 8

 9. NAŠK, Našice 7

 10. Graničar, Županja 7

 11. Oriolik, Oriovac 6

 12. Vihor, Jelisavac 5

 13. Sloga, Nova Gradiška 3

 14. Vuteks Sloga, Vukovar 3

 15. Slavija, Pleternica 1

 16. Vukovar 1991, Vukovar 0

Parovi 6. kola: Zrinski (J) – Slavonija, Sloga NG – Oriolik, Vuteks Sloga – NAŠK, Belišće – Croatia Đakovo, Graničar – Čepin, Vihor – Vukovar 1991, Marsonia – Kutjevo, Slavija – Bedem.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 08:42)
Roditelji djece s najtežim oštećenjima traže dodatnog pomoćnika u nastavi

Ispred vukovarske Osnovne škole Josipa Matoša održan je prosvjed roditelja djece s teškoćama u razvoju kojim su željeli izraziti nezadovoljstvo ovogodišnjim brojem pomoćnika u nastavi.

(Srijeda, 18 Rujan 2019 15:24)
Knez Mikula IV. Frankopan doputovao u Vukovar

U Gradskome muzeju Vukovar predstavljen je projekt Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana.

(Srijeda, 18 Rujan 2019 15:12)
Ponovno suđenje hrvatskome branitelju Marijanu Živkoviću

Pred Općinskim  sudom u Vukovaru započelo je ponovno suđenje hrvatskome branitelju Marijanu Živkoviću koji je u prosvjedu protiv postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru 2013. razbio dvojezičnu ploču na zgradi PP Vukovar.

(Srijeda, 18 Rujan 2019 14:48)
Vukovar uskoro dobiva atletsku stazu s tartanskom podlogom

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te pročelnikom Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Draženom Čuligom, obišao je radove na rekonstrukciji atletske staze na središnjem gradskom nogometnom stadionu u ulici 204.vukovarske brigade.

(Srijeda, 18 Rujan 2019 14:05)
ICMP unapređuje suradnju s obiteljima nestalih u Hrvatskoj

U Zagrebu je u organizaciji Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) i uz sudjelovanje Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja održan sastanak s 30 predstavnika udruga obitelji nestalih osoba iz Republike Hrvatske.

(Srijeda, 18 Rujan 2019 12:42)
ODRŽAN OKRUGLI STOL: NAKON RATNE - PROTUUSTAVNA AGRESIJA NA VUKOVAR

U organizaciji Građanskih inicijativa Ivo Pilar i Milan Šufflay te Udruge Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara u Zagrebu je održan Okrugli stol pod nazivom "Nakon ratne - protuustavna agresija na Vukovar".

(Srijeda, 18 Rujan 2019 11:36)

Penava pozvao Vladu na žurno rješavanje problematike komaraca

Penava pozvao Vladu na žurno rješavanje problematike komaraca Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor Veterinarske stanice Vukovar d.o.o. Tomislav Šota održali su u Gradskoj vijećnici konferenciju za novinare kako bi upoznali javnost sa svime učinjenim po pitanju suzbijanja komaraca, zahvalili onima koji su im pri tome pomogli te pokrenuli inicijativu za dugoročnim rješavanjem problema na državnoj razini. Pozvali su Vukovarsko-srijemsku županiju i Vladu Republike Hrvatske na žurno rješavanje problematike komaraca, odnosno na sustavno uključivanje u borbu protiv ove pošasti kroz sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju. Vlada je na sjednici održanoj 27. lipnja donijela Zaključak o  rješavanju problematike dezinsekcije komaraca u cilju što kvalitetnije zaštite ljudi.

- Na području Vukovarsko-srijemske županije jedino Grad Vukovar ulaže značajna sredstva u rješavanje problema komaraca i činimo sve što možemo kako bi svojim sugrađanima  omogućili normalan život. Međutim, kada se dogodi najezda kao ove godine, nemoćni smo jer nam dolaze komarci s netretiranih područja. Moram se upitati koja je funkcija države u ovom smislu, sustava zdravstva s aspekta suzbijanja širenja zaraznih bolesti i znanosti. Ovo je naprosto nedostatak vizije, ozbiljnosti i svijesti da na istoku Hrvatske žive ljudi koji imaju jednako pravo kao i svi ostali u ovoj državi na normalne uvjete života, a ne da su tijekom dana zatvoreni u svojim kućama zbog visokih temperatura, a navečer zbog komaraca. Pitamo se kakve uvjete života imamo i postoji li itko u državi tko je sposoban odgovoriti na ove izazove – naglasio je Penava te zaključio kako je potrebno problem  iskomunicirati na nacionalnoj razini te ga iskoordinirati i sa susjednim zemljama. Dodao je i kako je taj problem već odavno trebao biti riješen na način kao i u susjednim zemljama, ako ne i bolje. 
Rekao je i kako je razgovarao sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem o kupovini aviona i zajedničkoj borbi protiv ove pošasti ukoliko se ne postigne zajedničko rješenje na razini Vlade RH.
- Čak smo i na to spremni ukoliko izostane sustavno rješenje od državnog vrha – zaključuje Penava.

 

Penava komarci priznanja


Direktor Veterinarske stanice Vukovar Tomislav Šota  rekao je kako je tretiranje komaraca započelo pravovremeno, već početkom ožujka larvicidnim tretmanima kojih je do sada obavljeno 8, a dezinsekcija se obavljala 4 puta sa zemlje te 2 puta aviotretmanima.
-Najezda komaraca ove se godine pojavila zbog preklapanja tri klimatološka pojma: visok vodostaj, temperatura zraka od 32 do 35 stupnjeva te dugo razbolje kiša što je uzrokovalo biološki fenomen koji se događa jednom u 10 do 15 godina, a kod nas je zabilježen 2006., 2009. i 2019. godine – rekao je Šota te dodao kako pri temperaturi zraka između 22 i 24°C larva komarca iz ličinke izlazi za 14-21 dan, a pri temperaturama od 33 do 35°C izlazi za samo tjedan dana.

Konferenciji je nazočio i vlasnik tvrtke Air Tractor Miroslav Vlašić koji je jedini pilot u Hrvatskoj može odraditi posao tretiranja iz zraka i uvijek stoji na raspolaganju Gradu Vukovaru.
-Kod nas nema sustavnog rješenja i ovo su samo vatrogasne mjere. Kako bismo odradili posao, morali smo iznajmiti avion i pilote od Mađarske. S obzirom da nam zakoni ne dopuštaju tretiranje komaraca jednomotornim avionima i let u visini ispod 300 metara bila bi nam potrebna dva aviona s dva motora da možemo tretirati ovo područje, rekao je Vlašić te dodao kako nemamo niti pilote koji bi bili zainteresirani za ovaj posao.


Konferenciji za novinare nazočili su i kopiloti Aerokluba Borovo, Mladen Krkljuš i Stjepan Vidić koji su dobrovoljno pomagali pilotima iz Mađarske u aviotretiranju te zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vukovar Dario Dejanović. Gradonačelnik im je svima zahvalio na nesebičnoj pomoći pri suzbijanju komaraca i uručio zahvalnice.

Pročitano 173 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija