NAJNOVIJE
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)
Župan Galić obišao radove na projektu “Novo ruho Šumanovaca”

Svetište skrovite Gospe Šumanovačke, najstarije je svetište na području Vukovarsko - srijemske županije i drugo po starosti Marijansko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 11:56)

Regionalna baza podataka bit će dostupna članovima obitelji nestalih osoba

Surađuju sve ratom pogođene zemlje s područja bivše Jugoslavije Surađuju sve ratom pogođene zemlje s područja bivše Jugoslavije HRV

U poljskom gradu Poznanu održan je poseban sastanak na temu osoba nestalih u sukobima u bivšoj Jugoslaviji, a sudjelovalo je i izaslanstvo Hrvatske.

Direktorica Međunarodnoga povjerenstva za nestale osobe Kathryne Bomberger rekla je da su počeli intenzivno raditi na razmjeni podataka putem Regionalne baze podataka aktivnih slučajeva nestalih osoba te da očekuje da regionalne vlasti nastave vjerodostojno i transparentno provoditi preuzete odgovornosti u procesu pronalaženja i identifikacije preostalih slučajeva nestalih osoba.

Rad povjerenstva pomaže Ujedinjeno Kraljevstvo čiji je europski veleposlanik sir Alan Duncan rekao je da je „izgubiti voljenu osobu teško i bolno, a ne znati njenu sudbinu 25 godina je agonija“.

Stjepan Sučić, pomoćnik ministra iz Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja i predsjednik Komisije za zatočene i nestale Vlade Republike Hrvatske, rekao je da su do sada zemlje članice skupine „napravile više stotina unosa u Bazu podataka, a pristup bazi bit će omogućen i članovima obitelji nestalih“.

Predstavnica Srbije Ljilja Krstić založila se za „depolitizaciju pitanja nestalih osoba”.

U zemljama bivše Jugoslavije traga se za još 12.000 nestalih osoba, a do sada je pronađeno i identificirano oko 28.000.

Pročitano 151 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija