NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Vukovar i okolicu poharalo snažno nevrijeme s tučom. Pričinjena znatna materijalna šteta, nema informacija o nastradalima

Tuča izazvala veliku materijalnu štetu Tuča izazvala veliku materijalnu štetu Foto: R. Rac

Snažno nevrijeme praćeno jakom tučom pogodilo je poslijepodne Vukovar i okolicu. Posebno je izraženo bilo u gradskoj četvrti Borovo naselje, ali i u drugim dijelovima grada. 

U 15-ak minuta padanja leda, pričinjena je znatna materijalna šteta na kućama, stambenim zgradama, automobilima, dvorištima, usjevima…

02 ROLETTE

Za sada nema informacija o nastradalim osobama.

Građani Vukovara po društvenim mrežama objavljuju fotografije razbijenih prozora, popucalih roleta, oštećenih automobila, potučenih usjeva i vrtova.

03 PROZORI

Za cijelu Hrvatsku izdan meteoalarm

Europski centar za predviđanje oluja (ESTOFEX) je za danas izdao najjači, odnosno 3. stupanj upozorenja, za najveći dio Hrvatske.

Treći stupanj upozorenja izdan je zbog jakog vjetra koji može nanijeti štetu, velike do jako velike tuče te zbog obilnih padalina. 

04 KROV

Meteoalarm je na snazi za cijelu zemlju. Za najveći dio zemlje je na snazi narančasti Meteoalarm, dok je za ostale dijelove na snazi žuti Meteoalarm.

05 DVORIŠTE

Osim u Vukovaru, nevrijeme je zahvatilo Istru, Gorski kotar, Rijeku te druga mjesta. Na autocestama A1 i A6 je posebno alarmantno stanje. Autoceste su blokirane jer su se vozila zaustavila ispod nadvožnjaka i u tunelima kako bi pronašli zaklon od kiše i tuče.

06 GARAŽA

Pročitano 2550 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija