NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

U jučerašnjem nevremenu ozlijeđene četiri osobe

Održan hitni sastanak Stožera civilne zaštite VSŽ Održan hitni sastanak Stožera civilne zaštite VSŽ Foto: Privatna arhiva

U nedjelju poslijepodne Vukovarsko-srijemsku županiju pogodilo je olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom. "Najteže je pogođeno područje Cvelferije, Općine Drenovci, Općine Trpinja i dijelovi Vukovara, a Županijski centar 112 zabilježio je preko 350 poziva zabrinutih građana naše županije", javljaju iz ureda župana Vukovarsko-srijemske županije. 

Velike štete, kako stoji u izvješću,  zabilježene su u Općini Drenovci, na stambenim objektima, prometnicama i javnim objektima. Najveća je nastala na osnovnoj školi Ivana Meštrovića u Drenovcima, gdje je olujni vjetar skinuo krov sa škole, a jaka kiša natopila učionice i uništila informatičku opremu.

Kasno sinoć u Drenovcima je održan hitni sastanak Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem načelnika stožera Zdravka Kelića, a na kojemu su izvješća o stanju na olujom pogođenom području podnijeli načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Drenovci Boris Španić i voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić.

Iz izvješća je vidljivo da je jak vjetar čupao stabla, stradala je već spomenuta škola u Drenovcima, oštećena je prometna signalizacija,  a dijelovi naselja Đurići, Posavski Podgajci i Račinovci ostali su bez električne energije.

Zamjenik župana vukovarsko-srijemskoga Josip Dabro ponudio je pomoć županije te apelirao na sve službe, prvenstveno HEP, Županijsku upravu za ceste i komunalna poduzeća da sve svoje kapacitete stave na raspolaganje kako bi se život u pogođenom području što prije vratio u normalu i kako bi komisije za popis šteta što prije mogle započeti sa radom.

Voditelj službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić izvijestio je o velikom broju poziva prema centru 112, velikom broju prijavljenih šteta kao i o jednoj teže i dvije lakše ozlijeđene osobe. Nakon nevremena, još je jedna osoba teže ozlijeđena. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić naglasio je da su sve vatrogasne ekipe na terenu,  a u slučaju potrebe mobilizirati će se i dodatne snage i angažirati na sanaciji terena. Nakon završetka sjednice nazočni su obišli obitelji čiji su stambeni objekti najteže stradali te obećali žurnu pomoć.

Pročitano 446 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija