Ispiši ovu stranicu

U tijeku je projekt Vukovarske ljetne vibre

Brojni sadržaji za djecu i mlade Brojni sadržaji za djecu i mlade Foto: MGMD

Mirovna grupa mladih Dunav (MGMD) i ovo ljeto u Vukovaru provodi kratkoročni projekt u okviru programa Europskih snaga solidarnosti pod nazivom Vukovarske ljetne vibre.

Aktivnosti su započele 4.srpnja i taju do kraja kolovoza, a za to vrijeme u Vukovaru boravi i 12 volontera iz Španjolske, Grčke, Gruzije, Moldavije, Poljske, Francuske i Hrvatske koji će ih provoditi kroz različite edukativne, kreativne te sportske sadržaje za djecu i mlade, u prostorijama MGMD-a, Voćarska 17.

-Predviđene su art&craft radionice utorkom i četvrtkom od 12 do 14 sati, na kojima se mogu izrađivati skulpture od soli, predmeti od reciklažnih materijala kao i nakit. Edukativne radionice, predviđene su utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 10 do 12 sati, a podrazumijevaju pjevanje, sviranje, učenje engleskog i španjolskog jezika. Jedan od sadržaja je i ljetni IT kamp za djecu u trajanju od 5 dana, od 22. do 26 srpnja u vremenu od 16 do 20 sati, kao i društvene aktivnosti na otvorenom i u klubu MGMD-a. Dio aktivnosti će se provoditi i na vukovarskoj Adi, a uključivat će društvene igre na otvorenom, sportske igre u vodi i pijesku, fitness, meditaciju, oslikavanje lica i druge zanimljive sadržaje za najmlađe – istaknula je Tatjana Romić, projektna koordinatorica u MGMD-u.

U okviru projekta obilježit će se i Međunarodni dan mladih u središtu Vukovara, naime dana 9.kolovoza mladima će biti predstavljeni ESC programi i mogućnosti, a pozvani su i da sudjeluju u različitim edukativnim i društvenim radionicama, pogledaju izložbu radova nastalih kroz projekt i dr.

-Planiramo i interkulturalne večeri, također u našim prostorijama, na kojima će biti predstavljeno sedam zemalja sudionica projekta. Tako 12.srpnja predstavljamo Hrvatsku, 19.srpnja Poljsku, 2.kolovoza Španjolsku i Francusku, a 23.kolovoza Grčku, Moldaviju i Gruziju. Sve najave aktivnosti redovito ćemo oglašavati putem naše web stranice ypgd.org, Facebook stranice Youth Peace Group Danube, naše Instagram stranice ypdg.vukovar te putem medija – rekla je Romić. 

Pročitano 983 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar