Ispiši ovu stranicu

Šota: U Vukovaru se poštuju prava građana srpske nacionalne manjine

Predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota Predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota Foto: HRV

Predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Tomislav Šota (HDZ) ocijenio je kako prava srpske nacionalne manjine u Vukovaru nisu ničim ugrožena te da pripadnici te manjinske zajednice ostvaruju sva ustavnom, zakonima i Statutom Grada Vukovara zajamčena prava, javlja Hina.

Komentirajući odluku Ustavnog suda o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Vukovaru kojom je određeno da se prava srpske nacionalne manjine u tom gradu moraju unaprijediti, Šota je rekao da se vijećnicima srpske nacionalne manjine već dvije godine akti za sjednice Gradskog vijeća dostavljaju na ćiriličnom pismu, na zahtjev vijećnika, i to se pravo, kako je rekao, konzumira bez ikakvih problema.

-Ne vidimo ništa sporno u odnosu prema pripadnicima srpske manjinske zajednice u Vukovaru čija prava poštujemo. Uzajamni odnosi srpske zajednice i hrvatskog naroda u Vukovaru poboljšani su unazad nekoliko godina, iako bi voljeli da se i njihovi politički predstavnici pridruže obilježavanju značajnih obljetnica za građane Vukovara- rekao je Šota.

Iz vukovarskog SDSS-a najavili su kako će se u svezi odluke Ustavnog suda o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Vukovaru oglasiti priopćenjem za javnost.

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić