NAJNOVIJE
Vukovarsko pivo predstavljeno u novom pakiranju sa znakom Vučedolske golubice

Tvrtka K Pivovari, u čijem je vlasništvu Vukovarska mikropivovara, 30. je lipnja u Zagrebu, predstavila novo pakiranje Vukovarskoga piva u manjoj boci prepoznatljivoga izgleda.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 16:26)
U Vukovaru pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja - Uprave za zatočene i nestale u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. u Vukovaru su pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potiču iz razdoblja Domovinskoga rata, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 15:53)
On line diskusija o profilima birača u Hrvatskoj

U organizaciji Zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Europskoga doma Vukovar održana je on line diskusija na temu Profili birača – što želimo, kako glasamo. Sudionici su bili Nebojša Blanuša, politolog sa Sveučilišta u Zagrebu, Nenad Zakošek, politolog sa Sveučilišta u Zadru, Biljana Gaća, predsjednica SDP-ovog Foruma mladih Hrvatske, HDZ-ov Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina te Rada Borić iz političke platforme Možemo. Moderatorica skupa bila je predsjednica Europskoga doma Vukovar Lana Mayer.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:19)
U Hrvatskoj 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 53 nova slučaja zaraze kroonavirusom, jedna je osoba umrla, a od trenutno ukupno 934 oboljelih 91 se osoba nalazi u bolnicama, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite, javlja Hina.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:17)
Certifikate dobilo 28 poljoprivrednih proizvođača

Na Gradskoj tržnici Vukovar gradonačelnik Ivan Penava uručio je certifikate „Proizvod hrvatskog seljaka“ poljoprivrednim proizvođačima.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 12:56)
Penava ulazi u Hrvatski sabor kao najveća zvijezda među gradonačelnicima s osvojenih 12.606 glasova

Po rezultatima parlamentarnih izbora u novi saziv Sabora ući će 13 gradonačelnika, jedan više nego što ih je bilo u prošlom sazivu, a u naredne četiri godine u Saboru, čini se, nećemo imati niti jednu gradonačelnicu, javlja portal gradonaclenk.hr.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:50)
Dvije vozačice izazvale teške prometne nesreće

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano  šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Gradište, Županja, Vinkovci, granični prijelaz Ilok) te dvije prometne nesreće u kojima su jedna osoba lakše i dvije osobe teže ozlijeđene, o čemu više slijedi:

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:01)

I treću godinu za redom u Vukovaru se održava Ljetni sportski kamp

Jedna od sportskih aktivnosti je i rolanje Jedna od sportskih aktivnosti je i rolanje Foto: Valerija Lozančić

Udruga kineziologa grada Vukovara u suradnji s JU Sportski objekti Vukovar i ove godine organizira zabavno - sportske aktivnosti tijekom ljetnih praznika pod nazivom Ljetni sportski kamp 2019.

Kamp se provodi  na sportskim objektima u Borovu naselju, odnosno u sportskoj dvorani i kuglani te na bazenima  i teniskim terenima. Tijekom pet dana, koliko traje kamp za jednu skupinu, djeca uče osnove raznih sportova - atletike, gimnastike, nogometa, rukometa, odbojke, košarke, tenisa, kuglanja, rolanja i plivanja.

Cilj kampa je potaknuti djecu na bavljenje sportom, pojašnjava predsjednik Udruge kineziologa Grada Vukovara i voditelj Odjela sporta i rekreacije u JU Sportski objekti Vukovar  Dalibor Bičanić.
- Svi smo upoznati s činjenicom da sve veći broj djece slobodno vrijeme provodi sjedeći uz tv, mobitel ili laptop. Pokrenuli smo ovaj program kako bi potaknuli djecu da se tijekom ljetnih praznika aktiviraju i upoznaju sa svim vrstama sporta. U gradu imamo brojne sportske aktivnosti, ali velik broj njih nije namijenjen djeci ove dobi pa ih uključujemo već od šeste godine i motiviramo da se bave jednom od aktivnosti koja im se najviše sviđa – rekao je Bičanić, dodajući kako se djeca najviše vesele bazenima.

Tijekom četiri tjedna kroz sportski će kamp proći više od 300 djece koja će na kraju dobiti i diplome. Cijena kampa iznosi 120 kuna, a s obzirom da djeca u njemu borave svaki dan od 8 do 15 sati uključen je i zdrav obrok. Kamp mogu polaziti sva djeca od završenog prvog razreda osnovne škole. 

Pročitano 331 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija