NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Mlade vatrogaskinje DVD-a Nuštar treće u svijetu

Mlade vatrogaskinje DVD-a Nuštar treće u svijetu Foto: M. Đermadi

Ženska mladež DVD-a Nuštar s Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži  u švicarskom gradu Martignyu vratila se s brončanom medaljom.

Tim povodom  primio ih je župan Božo Galić koji je izrazio veliko zadovoljstvo uspjelom mladih djevojaka te naglasio kako je to i velika promidžba Vukovarsko-srijemske  županije koja ima dugu i značajnu tradiciju vatrogastva.

-Raduje me što su ove djevojke pokazale da i ovome zahtjevnome zanimanju mogu jednako dobro obavljati zadatke kao i muškarci te da te i među njima postoji značajno zanimanje za ovu službu.- rekao je Galić. Brončanim djevojkama čestitao je na uspjehu župan Božo Galić  te im uručio priznanja i satove.

O međunarodnome natjecanju  u kojem su sudjelovale djevojke iz dvadeset tri države, Mirko Ružić, voditelj vatrogasne mladeži DVD Nuštar, predsjednik savjeta vatrogasne mladeži Vukovarsko-srijemske županije i međunarodni  vatrogasni sudac je rekao kako su  nuštarske  vatrogaskinje  ostvarile pravo na natjecanje  na vatrogasnoj olimpijadi jer su aktualne prvakinje Hrvatske.

-Ove djevojke starosti od 12 do 16 godina svakodnevno prolaze zahtjevne treninge i mnoge od njih će zasigurno ostati u vatrogastvu.- rekao je Ružić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije Antun Jelić je ustvrdio kako je vatrogastvo zahtjevno zanimanje i  potrebna je  izvrsna psiho- fizička kondicija. Rekao je kako u Hrvatskoj pa i u Vukovarsko-srijemskoj županiji vatrogastvo postoji preko 140 godina te da se u našoj županiji dugi niz godina organiziraju vatrogasna natjecanja za mladež te naglasio kako svega nekoliko ženskih vatrogasnih ekipa postoji u županiji.

Pročitano 231 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija