NAJNOVIJE
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)
Veliko zanimanje za posao u avio- industriji u Vukovaru

Na Aktulanome satu 28. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara pitanja je postavilo osam vijećnika.

(Petak, 28 Veljača 2020 12:39)

U Cerni predstavljen projekt Agrotehnološki centar

U Cerni je predstavljena realizacija projekta Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura  (ATC).

Projektom će se izgraditi infrastrukturni objekt koji će vukovarsko-srijemskim proizvođačima omogućiti bolje uvjete poslovanja te će služiti za skladištenje i hlađenje, korištenje linije za doradu, usluge marketinga, savjetovanja i edukacije, istraživanje i razvoj novih tehnologija proizvodnje u suradnji sa znanstveno-istraživačkim institucijama. Župan Božo Galić naglasio je važnost ovoga projekta za Vukovarsko-srijemsku županiju.

-Uz Agrotehnološki centar čija je vrijednost 30 milijuna kuna realiziranih kroz fondove EU, a čijim sredstvima  u iznosu od dodatnih 34 milijuna kuna će se izgraditi i sustav za navodnjavanje Blato Cerna  za 550 ha  što će doprinijeti razvoju povrtlarskih kultura,  ali i otvoriti ova radna mjesta.- rekao je župan Galić.

Blato Cerna.jpg 1

Iznimnu vrijednost ovih projekata a posebno sustav za navodnjavanje naglasio je načelnik Općine Cerna Goran Begović. On je rekao kako su u ovome trenutku sve poljoprivredne površine u općini obrađene te da će ovaj sustav navodnjavanje omogućiti povećanje ali proširenje  uzgoja povrtlarskih kultura.

Andrija Matić, pročelnik županijskoga Upravnoga odjela za poljoprivredu i infrastrukturu naglasio je kako će oba projekta doprinijeti kvalitetnijem iskorištavanju poljoprivrednih površina kao prirodnoga bogatstva slavonskoga područja uz pomoć znanosti i tehnologije te time doprinijeti i razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Izgradnjom Agrotehnološkog centra otvorit će se nova radna mjesta, neophodna za  njegovo funkcioniranje. Stvorit će se i preduvjeti za pokretanje novih OPG-a koji će se baviti povrtlarskom i voćarskom proizvodnjom, te restrukturiranje postojećih sa proizvodnje ratarskih na proizvodnju radno intenzivnih i visoko dohodovnih kultura. Radom ATC-a uspostavit će se program potpore obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i poduzetnicima u poljoprivredi koji će pružati mogućnost stjecanja znanja vezanih uz proizvodnju povrtlarskih kultura i voća, te plasman proizvoda.  Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija.

Pročitano 337 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija