NAJNOVIJE
Hrvatski sabor u ponedjeljak raspravlja 4 nova zakona

Hrvatski sabor, koji nastavlja zasjedati, u ponedjeljak će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostane doma.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 11:47)
U VSŽ troje novooboljelih, ukupno 21

U Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 3 nove pozitivne osobe, od toga 2 odrasle osobe iz Vinkovaca, 1 dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba  je 21, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 10:03)
Blagdan je Cvjetnice

Danas je blagdan Cvjetnice.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 08:35)
Božinović: Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštitu Davor Božinović pozvao je građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke, iprenosi Hina.

''Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga morali privremeno blokirati rad s karticama. Kako bi građani mogli ponovno raspolagati s kreditnim karticama, od građana traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti na internet bankarstvo i potvrditi svoj identitet. Ako dobijete takvu poruku putem maila, ne otvarajte poveznicu, već izbrišite poruku'', poručio je.

Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je.

Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije o čemu je obaviješten Državni inspektora.

''Ukazujemo da još uvijek postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije i time ugrožavaju sebe i svoje obitelji, ali i sve građane s kojima mogu stupiti u kontakt. To nam je zasigurno jedan od najvećih izazova u održavanju ovako kontrolabilne epidemiološke situacije'', zaključio je Božinović.        

(Subota, 04 Travanj 2020 14:33)
U Hrvatskoj je od jučer 47 osoba zaraženo korona virusom, ukupno 1126

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 1.126, a potvrđena je smrt još četiri osobe, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 04 Travanj 2020 14:22)
Radno vrijeme pekarnica

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pekarnicama promijenjeno radno vrijeme od 8 do 17 sati.

(Subota, 04 Travanj 2020 12:12)
U Osijeku četiri osobe umrle od koronavirusa

U Osijeku su od koronavirusa jučer umrle četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a sve su bile kronični bolesnici, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

(Subota, 04 Travanj 2020 12:07)

Na Vukovarskoj adi dnevno 600 posjetitelja

Kupači na Vukovarskoj adi Kupači na Vukovarskoj adi Foto: Arhiva

Grad Vukovar u suradnji sa Športsko-ribolovnom udrugom  (ŠRU)  Dunav već 14 godina uspješno realizira „Ljeto na vukovarskoj adi“.

Zbog lošeg vremena i visokog vodostaja Dunava, sezona kupanja na Vukovarskoj adi započela je nešto kasnije, 13. srpnja 2019.

Vukovarska ada je tijekom godina postala omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova. Kupovinom sezonske karte udruge posjetitelji dobivaju mogućnost neograničenog broja prijevoza čamcem na adu, odnosno tijekom cijele sezone koja inače traje od 1.srpnja do 31. kolovoza. Prijevoz se obavlja plovilima ŠRU s pontona koji je smješten kod Veslačkog kluba, a cijena iskaznice za pridruženog člana iznosi 40 kuna.

Na vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu. Kao i svake godine posjetitelji mogu uživati na prekrasnim pješčanim plažama, ugostiteljskim uslugama, igralištima za odbojku, ali i za mali nogomet na pijesku te u plićaku zaigrati picigin. Posjećenost na adi je s obzirom na vremenske prilike ali i vrijeme godišnjih odmora očekivana, rekao je Alen Bainrauch, predsjednik ŠRU Dunav dodajući kako dnevno prevezu oko 600 posjetitelja.  Izrazio je nadu kako će u kolovozu ta brojka biti veća.

Također, sezona je počela s manjim kapacitetom čamaca, ali taj problem će pokušati riješiti u što kraćem roku

Kada je riječ o sigurnosti kupača, Bainrauch kaže kako ona nije upitna.

-Izdali smo upozorenje da je šetnja, boravak i kupanje na Dunavu uz osobni rizik ali uvijek netko pazi. Sami sebe čuvamo i tako je najbolje - kaže Bainrauch,

Grad Vukovar projekt „Ljeto na vukovarskoj adi“ sufinancira s oko 250 tisuća kuna. Taj je novac namijenjen za troškove goriva na pogonskim plovilima kojima se prevoze kupači te ljudima koji na adi rade tijekom trajanja sezone kupanja.

Pročitano 377 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija