NAJNOVIJE
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)
Uskoro novi krug prijava za subvencije na stambene kredite

Subvencije na stambene kredite kreću od 30. ožujka, a uskoro kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području cijele Republike Hrvatske.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:08)
Predstavljen projekt Cooltura

U vukovarskoj  Gradskoj vijećnici predstavljen  je projekt „Cooltura“.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 13:49)
3. Dani medijske pismenosti

Od 30. ožujka do 5. travnja 2020. održat će se 3. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gotovo 60 posto srednjoškolaca barem je jednom primilo poruke seksualnog sadržaja, dok je 40 posto učenika uzvratilo na takve poruke. Skoro svi adolescenti su se susreli s govorom mržnje na Internetu. Roditelji često ne znaju što im savjetovati, a to je samo jedan od razloga zašto se i ove godine organiziraju Dani medijske pismenosti. Cilj 3. Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Pozivaju se sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, mediji, udruge i drugi društveni sudionici da samostalno, ili uz  podršku Agencije za elektroničke medije organiziraju događaje u svojim sredinama. To mogu biti predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije ili druge aktivnosti posvećene različitim aspektima medijske pismenosti. 

U sklopu 2. Dana medijske pismenosti održanih u travnju 2019., organizirano je ukupno 273 predavanja, radionica, filmskih projekcija i drugih događanja u više od 90 gradova i mjesta u Hrvatskoj. U tim aktivnostima sudjelovalo je više od 16 tisuća osoba, od čega 13 tisuća djece i mladih.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:06)

Na Vukovarskoj adi dnevno 600 posjetitelja

Kupači na Vukovarskoj adi Kupači na Vukovarskoj adi Foto: Arhiva

Grad Vukovar u suradnji sa Športsko-ribolovnom udrugom  (ŠRU)  Dunav već 14 godina uspješno realizira „Ljeto na vukovarskoj adi“.

Zbog lošeg vremena i visokog vodostaja Dunava, sezona kupanja na Vukovarskoj adi započela je nešto kasnije, 13. srpnja 2019.

Vukovarska ada je tijekom godina postala omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova. Kupovinom sezonske karte udruge posjetitelji dobivaju mogućnost neograničenog broja prijevoza čamcem na adu, odnosno tijekom cijele sezone koja inače traje od 1.srpnja do 31. kolovoza. Prijevoz se obavlja plovilima ŠRU s pontona koji je smješten kod Veslačkog kluba, a cijena iskaznice za pridruženog člana iznosi 40 kuna.

Na vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu. Kao i svake godine posjetitelji mogu uživati na prekrasnim pješčanim plažama, ugostiteljskim uslugama, igralištima za odbojku, ali i za mali nogomet na pijesku te u plićaku zaigrati picigin. Posjećenost na adi je s obzirom na vremenske prilike ali i vrijeme godišnjih odmora očekivana, rekao je Alen Bainrauch, predsjednik ŠRU Dunav dodajući kako dnevno prevezu oko 600 posjetitelja.  Izrazio je nadu kako će u kolovozu ta brojka biti veća.

Također, sezona je počela s manjim kapacitetom čamaca, ali taj problem će pokušati riješiti u što kraćem roku

Kada je riječ o sigurnosti kupača, Bainrauch kaže kako ona nije upitna.

-Izdali smo upozorenje da je šetnja, boravak i kupanje na Dunavu uz osobni rizik ali uvijek netko pazi. Sami sebe čuvamo i tako je najbolje - kaže Bainrauch,

Grad Vukovar projekt „Ljeto na vukovarskoj adi“ sufinancira s oko 250 tisuća kuna. Taj je novac namijenjen za troškove goriva na pogonskim plovilima kojima se prevoze kupači te ljudima koji na adi rade tijekom trajanja sezone kupanja.

Pročitano 353 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija