Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti položeni vijenci i upaljene svijeće

Republika Hrvatska proslavlja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u spomen na Vojno- redarstvenu akciju Oluja kojom je oslobođen najveći dio do tada okupiranoga hrvatskoga teritorija od srbijanske agresije.

Tim povodom izaslanstvo Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom  položilo je na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata vijence i upalilo svijeće za poginule hrvatske branitelje koji su svoje živote položili na oltar domovine.

-Cijela Hrvatska je danas jedno i  svi se s ponosom prisjećamo blistave Vojno-redarstvene akcije Oluja koja je donijela toliko željeno slobodu, a na temelju toga krenula je i mirna reintegracija hrvatskoga Podunavlja- rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Vijence su položila i izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva obrane i Glavnog stožera oružanih snaga RH i Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Molitvu je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova i  vukovarski gvardijan  fra Ivica Jagodić, a potom je u Crkvi sv. Filipa i Jakova služena i sveta misa za Domovinu.

Pročitano 993 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI